Nenad Dugi/CROPIX
MODRI UOČI BIJELIH

Jurčić odgovorio Tudoru: 'Neka Hajduk bude prvak pa će se Superkup igrati u Splitu'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 05. srpanj 2013. 16:05

Dinamo i Hajduk u borbi za trofej Superkupa na premijeri sezone. Teško da se može zamisliti bolji nogometni scenarij za početak srpnja, ali pitanje je hoće li to Zagrepčani znati prepoznati. Naime, u petak na blagajnama i nismo primjetili gužvu. Upravo suprotno... No, uvertira je bila na razini. Igor Tudor je, u skladu s običajem svakog trenera Hajduka, počeo roniti suze i prije nego je lopta krenula s centra ali mu niti Jurčić nije ostao dužan:

- Neka Hajduk bude prvak slijedeće sezone pa će se Superkup igrati u Splitu - poentirao je Jurčić naglasivši kako subotnja utakmica nije ona prema kojoj se tempirala forma.

- Bitnije je ovo kasnije. Zbog toga u subotu nećemo biti u vrhunskom izdanju, ali imamo svježine da demonstriramo nogomet koji će zadovoljiti naše navijače - istaknuo je trener Dinama. Netko je njegovu izjavu protumačio kao alibi, ali Jurčić je odbio takvu konstataciju:

- Pokušavam preko vas prenijeti činjenice da javnost sazna što radimo i da se ovdje planira dugoročnije. Jasno mi je da za trenera Dinama ne postoji nebitna utakmica, posebno kada se radio o Hajduku i borbi za trofej - ispravio se Jurčić u čijim redovima neće biti Sammira, Rukavine i Beqiraja zbog ozlijeda dok Pinto još nije registriran... No, izostanak 'desetke prilika je drugima da se nametnu.

- Vrijeme je da oni koji su bili u sjeni pokažu što znaju. Pri tome mislim na Antolića i Husejinovića koji bi trebali igrati na Sammirovoj poziciji - otkrio je Jurčić. Iako se najavljivao Hajduk, nije prošlo bez pitanja o novim igračima kojih je u Maksimiru svakim danom sve više. Najnovije ime je Bakary Sare.

- Ne bih ulazio u to jer još nije gotovo. Znam da se pregovara, ali pustimo to sada. Svjestan sam kako je naš roster sklon promjenama jer postoji velik interes za naše igrače i moramo biti spremni za to - zaključio je Jurčić kojem je u najavi derbija asistirao kapetan Šimunić. Kao o obično, Joe ne krije da jedva čeka da sudac odsvira početak. Pohvalio je nove igrače od kojih je posebno istaknuo Soudanija.

- Normalno je da im treba vremena, ali mogu reći da sam impresioniran. Sammir će nedostajati, ali onaj tko dobije priliku umjesto njega će je i iskoristiti - naglasio je šef obrane koji se osvrnuo i na Hajduk.

- Mi želimo svaku dobiti bez obzira na ime protivnika. Osobno? Utakmica protiv Hajduka mi je kao i svaka druga - iskreno će Šimunić koji se dotakao problema komunikacije u zadnjoj liniji koja je od slijeće sezone 'Kula Babilonskaľ. Argentinci na vratima i lijevoj strani. Addy je iz Gane, Pinto iz Portugala...

- Jezik? nema problema. Svi znaju engleski, a po potrebi ćemo pričati rukama i nogama - nasmijao se Šimunić. Inače, izravni prijenos utakmice je na NOVA TV televiziji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:27