Foto: Emica Elvedji / CROPIX
REAKCIJE TRENERA

LOKICA ZAKASNIO NA PRESICU, PA UPERIO PRSTOM 'Maleš je zaslužio drugi žuti karton. Gospoda iz Rijeke su napravila sjajan pritisak nakon Dinama...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. prosinac 2016. 21:19

Nakon utakmice 15. kola HNL-a između Splita i Rijeke (0:2) presica je mrvicu kasnila.

Odmah po dolasku opravdao se trener Splita Vjekoslav Lokica.

- Ispričavam se na kašnjenju, htio sam vidjeti sporne situacije. Mislim da je Maleš zaslužio drugi žuti karton, bez namjere da igra na loptu udario je Pavlovskog po stajnoj nozi. Čini mi se da je i Zuta igrao rukom u posljednjoj sekundi prvog poluvremena. Možda će netko reći da to nisu pogreške, ali ja bih volio da smo svi u hrvatskom nogometu pošteni i kad smo oštećeni i kad nismo.

- Gospoda iz Rijeke su napravila sjajan pritisak nakon utakmice s Dinamom, zato ja moram ostaviti mali upitnik nakon ovoga i pitati se što bi bilo da je bilo, odnosno da je Maleš isključen. Rijeka je fenomenalna od početka prvenstva i to sam već više puta rekao. Žao mi je što nismo uzeli barem bod, jer smo u prvom poluvremenu imali dvije jako dobre prilike, dok su nas u drugom dijelu oni pritisnuli, ali to nije bilo ništa ekstra. Oba pogotka smo primili nakon kardinalnih pogreški.

S druge strane Matjaž Kek je bio očekivano zadovoljan.

- Bilo je očekivano teško, ali na kraju je naša zaslužena pobjeda. Split je bio izuzetno discipliniran i kompaktan, mi smo imali problema, jer nam je protok bio spor. U nastavku smo podigli ritam, promjene su donijele bolje izdanje i na kraju je presudila individualna kvaliteta Andrijaševića. Morao sam reagirati i izvaditi Maleša, jer da nisam i ja bih bio pod upitnikom. Ne mislim da je zaslužio drugi žuti karton, a tom izmjenom htio sam dobiti i na dubini u napadu. Slijedi totalna koncentracija na utakmicu s Istrom, mojim igračima veliki kompliment za sve što su do sada napravili.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 04:53