Duje Klarić/CROPIX
HOĆE LI HNS REAGIRATI?

Lendrić: Igrat ću za BiH! Što još moram napraviti da me Ivo Šušak pozove?

U protekloj polusezoni 20 puta sam nastupio za Zrinjski i zabio 11 golova te bio najbolji strijelac lige. Pa nije valjda da nisu čuli za taj podatak, pita se Lendrić
Piše: Mario VelićObjavljeno: 11. veljača 2011. 15:46

Ivan Lendrić, 19-godišnji napadač Hajduka na posudbi u Zrinjskom , najbolji strijelac Premijer lige i naš povremeni reprezentativac, mogao bi uskoro odjenuti dres BiH, zaigrati za U-21 reprezentaciju! Informaciju koju smo doznali, potvrdio nam je i sam Lendrić te objasnio razloge svoje odluke.

- Jednostavno mi je prekipjelo, ne mogu razumjeti taj odnos izbornika naših mladih reprezentacije prema meni. Iz nekoga razloga me izbjegavaju i zaobilaze, i to neopravdano. S druge strane, u BiH me žele i zovu te sam donio takvu odluku. Ne ucjenjujem HNS, to je moja odluka i ne bih je mijenjao ni da me izbornik sada pozove - kazao nam je Lendrić.

To što ga novi izbornik naše U-21 reprezentacije Ivo Šušak nije pozvao samo je još jedan slučaj “zaobilaženja”, kap koja je prelila Lendrićevu čašu strpljenja.

- Prije godinu dana bio sam najbolji strijelac juniorske lige i, po izboru SN, najbolji igrač. A onda, u kvalifikacijama za EP, mene nema u kadru U-19 reprezentacije. Kako, zašto? Stvarno mi nije bilo jasno... No to ide dalje. Ladić me ne zove u U-21 reprezentaciju. Kad mi je konačno dao priliku, Sloveniju smo pobijedili 2:1, a ja sam postigao jedan i sudjelovao kod drugog pogotka. Mislio sam da sam pokazao da se na mene može računati, no kada sam vidio da sada Šušak ipak ne zove, donio sam konačnu odluku da prihvatim BiH poziv.

Činjenica da on igra u BiH ne može, smatra, služiti kao opravdanje onima koji su ga zaobilazili.

- U protekloj polusezoni 20 puta sam nastupio za Zrinjski i zabio 11 golova te bio najbolji strijelac Premijer lige. Pa nije valjda da nisu čuli za taj podatak?! Osim toga, nije BiH na kraj svijeta, mogli su doći pogledati me, poslati nekoga. Uostalom, ako mogu zvati neke momke iz Njemačke ili Švicarske, ne znam zašto ne mogu mene.

A kako će se osjećati kada odjene novi dres? Ni sam nam nije znao kazati...

- Zaista ne znam. Ja sam Hrvat, Hrvatska je moja zemlja, rođen sam i živio u Splitu. Vidjet ću, snaći ću se. Protiv nekih igrača sam igrao, znam ih, valjda neće biti problema - zaključuje Ivan Lendrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 22:23