Duje Klarić/CROPIX
LENDRIĆ ČEKA POVRATAK

Solinski Torres: Vukušić je najbolji u HNL-u, ja u BIH! Kad budemo tandem, čuvajte se!

Nedavno je došlo do problema u komunikaciji, Lendrić je poželio otići u reprezentaciju BiH, ali taj je problem riješen: 'Jasno je da je Hrvatske moja jedina opcija'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. ožujak 2011. 15:04

Ivana Lendrića prošle je godine otkrio Edoardo Reja na pripremama u Marbelli. Tri pogotka postigao je u Španjolskoj, izronio na površinu u konkurenciji pet hajdukovih napadača, a onda se neočekivano vratio u juniore i ponovno krenuo tražiti svoje mjesto u nogometnom svijetu. Godinu dana kasnije Lendrić je prvi strijelac Premier lige BiH. Od prošlog ljeta na posudbi je u Zrinjskom gdje je postigao ukupno 14 pogodaka, 10 u prvenstvu i 4 u Kupu.

- Igrali smo Kup s prvoligašima, nemojte misliti da sam zabijao pogotke nižerazrednim klubovima - upozorio je Lendrić na pojedinosti što se kriju iza statističke površine.

Solinjanin u Mostaru golgeter je raznovrsnog repertoara, klasični napadač visok 185 centimetara i, što je najvažnije, ima ugovor s Hajdukom do ljeta 2013. Generacija je Ante Vukušića, zajedno su igrali u juniorima, a golgeter HNL-a stariji je od Lendrića samo dva mjeseca.

- U juniorima smo se odlično nadopunjavali, vjerujem da bi i u Hajduku mogli sljedeće sezone biti sjajan tandem. Vukušić je brži, hitriji, a oba imamo odličan osjećaj za pogodak.

Lendrić je igrač kaznenog prostora, napadač koji skuplja “otpatke”, zabija pogotke poput pravog centarfora u malom prostoru. Njegov idol je Španjolac u dresu Chelseaja, zato je prošle godine dobio zanimljivi nadimak Solinski Torres.

- Ha, ha... lijepo se toga sjetiti. Ali, ne živi se od nadimaka. Istina je da sam uvijek znao gdje se treba postaviti. Osjećam i pogreške suparničkih stopera, pratim njihove reakcije.

U lipnju Lendriću završava posudba u Zrinjskom i ne kani više ići na “kaljenja”. Prošlog ljeta je brzo shvatio da za njega neće biti mjesta u Hajduku koji je stremio k europskom nastupu i bez velikog razmišljanja odlučio je otići na prvu i očito jedinu posudbu s Poljuda.

- Sve mi je bilo jasno u trenutku kada sam ostao bez minutaže u susretu sa Istrom 1961. Dobili smo na Poljudu 6:1, nije bilo Vukušića koji se još nalazio na EP reprezentacije U-19, a ja nisam zaigrao. Odmah sam odlučio da mi je najbolje otići na posudbu.

Danas kaže, nije požalio zbog te odluke. Dapače, nikome u Hajduku ništa ne zamjera.

- Zašto bih nekome zamjerao. Nije bilo mjesta za mene, tek sam navršio 19 godina i želio sam se dokazivati. Nisam htio da mi sezona prođe u čekanju poneke minute i sjedenju na klupi. Vjerujem da sam dokazao kako za mene ima mjesta na Poljudu i jedva čekam ljetne pripreme.

Ovog tjedna Lendrića ćemo gledati u dresu mlade reprezentacije Hrvatske. Prije tri mjeseca došlo je do problema u komunikaciji, Lendrić je poželio otići u reprezentaciju BiH jer za njega nije bilo mjesta među mladim Vatrenima. Ali taj je problem arhiviran i riješen.

- To je zaključena priča. Svima je jasno da je reprezentacija Hrvatske moja jedina želja i opcija - naglasio je Lendrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 22:23