Damir Krajač/CROPIX
SVE IDE NA BOLJE

Leko: Raspitao sam se, Šerif je slabiji 20 posto nego lani, u Moldaviju idemo po pobjedu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. srpanj 2012. 19:21

A sad - Šerif! Uz sve stresove proteklog tjedna Dinamo je odradio Cibaliju i u Maksimiru od subote navečer postoji samo Šerif. Koji mnogi u Dinamu doživljavaju lakšim suparnikom od Ludogoreca, iako ga dosad i nisu gledali. U svakom slučaju protiv Moldavaca će u momčadi biti i Jerko Leko, koji je u dvobojima s Bugarima nedvojbeno nedostajao, Čačić je vapio za njim. S Cibalijom smo vidjeli i zašto. Ne samo da je radio svoj osnovni posao, prekidao suparničke akcije, nego je i u napadu bio među glavnima. Uostalom, izborio je kazneni udarac i zabio za 1:0 s bijele točke. Dinamo je napokon, ne samo zbog njega, izgledao dobro.

- Nakon emotivnog pražnjenja s bugarskim Ludogorecom trebala nam je ova pobjeda. Igrali smo dobro, odradili smo dobar posao. Iako smo u zadnjih dvadesetak minuta pali, doveli pobjedu u pitanje. No, to je posljedica umora nekih igrača - kaže Jerko Leko.

Po svijetu se već raspituje o snazi moldavskog prvaka.

- Čuo sam se s Dujmovićem, baš mi je rekao da je kod njega u Mordoviju došao igrač iz Šerifa i otkrio mu da su oko 20 posto slabiji nego prošle sezone. Iako nisam igrao prije dvije godine, mislim da smo doista jači nego tada. Očekujem da će nakon ove pobjede protiv Cibalije sve krenuti na bolje, da ćemo se dizati i već u Tiraspolu pokazati pravo lice. Ne znamo koliko oni mogu, ali putujemo tamo po pobjedu. Iako ni remi s postignutim golom ne bi bio loš.

Kakva je atmosfera u svlačionici nakon turbulentnog starta sezone, je li momčad uspjela 'doći do zraka’?

- Proživjeli smo sve to zajedno, to nas je zbližilo, dobro da je ovako završilo. Ipak je Ludogorec bio utakmica sezone, sad će biti lakše, vjerujem da možemo samo biti bolji. I utakmica protiv Cibalije pokazala je da ima još igrača na koje trener može računati, primjerice Pokrivač, svi mogu dati svoj doprinos. Uz sve to novi nam je poticaj što je Red Bull ispao, dohvatimo li to zadnje pretkolo, bit ćemo nositelji, imamo veliku priliku.

Pod posebnim je pritiskom trener, ispada da je Anti Čačiću svaka utakmica 'kvalifikacijska’, što može ponekad utjecati i na trenerov autoritet među igračima.

- Ja Antu Čačića vidim kao glavnog trenera, koji radi svoj posao. Uvijek je tako u Dinamo bilo i bit će, treneri su pod posebnim pritiskom. Međutim, svlačionica stoji uz Čačića, rezultatski sve imamo pod kontrolom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 21:36