Damir Krajač/CROPIX
SADA ŽELI MESSIJA

Leko: Nema ljepše stvari nego gledati izvlačenje skupina LP-a, a Dinamo u bubnju!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. kolovoz 2012. 19:02

Jerko Leko je u Zadru nosio kapetansku vrpcu. Veli da je zbog toga jako ponosan i da se radi o velikoj časti.

- Bio sam kapetan u juniorima, te malo u Puli. Kapetanska vrpca mi je i nagrada. Mnogo mi to znači kao dinamovcu od rođenja.

Pred Dinamom su dvije utakmice sezone, već u srijedu je prva s Mariborom. Kako će sve završiti?

- Svjestan smo koliko bi plasman u LP značio za klub. Ali skinuli smo teret s leđa, osigurali europsku jesen, u Europskoj ligi. Zato smo sad rasterećeniji. Ove utakmice za ulazak u LP su nam nagrade za sve ono što smo napravili prošle sezone. Maribor je najbolji protivnik kojeg smo mogli dobiti, ja sam ga priželjkivao.

Rekli ste da ste skinuli teret s leđa plasmanom u Europsku ligu. Zdravko Mamić se s tom konstatacijom ne slaže, on kaže da je uspjeh samo LP?

- S obzirom da smo nositelji, ima pravo tako razmišljati. Sezona ne bi propala ako se ne uspijemo plasirati u Ligu prvaka, ali naravno da je razlika. Uostalom, nema ljepše stvari nego gledati izvlačenja skupina Lige prvaka, a Dinamo je u bubnju!

Prošle sezone ste istrčali protiv Reala i Ronalda. Sad bi bilo zgodno da istrčite, recimo, protiv Barcelone i Messija?

- Sav sam se naježio kad smo pred prepunim stadionom istrčali protiv Reala. Sad bi bilo zaista sjajno da se ponovi nešto slično. Ne bi bilo loše zaigrati protiv Barcelone i Messija! No, samo da preskočimo Maribor.

Ne plašite li se da bi u LP mogli proći kao prošle godine, završiti kao najgora momčad u povijesti tog natjecanja?

- Bilo je dosta komentara u kojima se raspravljalo je li bolje igrati u Europskoj ligi ili Ligi prvaka. Uvijek sam za korak više, zato je bolje igrati LP. Nešto smo naučili prošle sezone.

Veli da je dobro što se prva utakmica igra u Maksimiru...

- Igrat ćemo pred punim stadionom i nadam se da ćemo doći do željenog rezultata. Treba u Maksimiru ostvariti preduvjete za miran uzvrat. Mariboru će osnovni zadatak biti ne primiti gol, nama isto tako. Mi ćemo probati zabiti što više. Bilo kakva pobjeda bi nam predstavljala dobar rezultat. Zato što mi možemo igrati jako dobro u gostima. Pokazali smo to i u Razgradu i Tiraspolu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:49