getty images
MODRI ZABRINUTI

Krznar nakon špijunske misije u Rumunjskoj: 'Petrolul je bolji od Aalborga, igraju pakleno!'

'Individualno su jako kvalitetni, vrlo su kreativni, njihov napadački dio je za respekt'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. kolovoz 2014. 14:28

Pomoćni trener Modrih Damir Krznar i šef škole Marijan Vlak subotu su proveli u Ploieştiju. Skupa su gledali utakmicu četvrtog kola rumunjskog prvenstva Petrolul - Rapid Bukurešt. Ogled je završio rezultatom 0:0 , bila je to prva neodlučena utakmica Dinamova suparnika u tamošnjem prvenstvu. Dosadašnje tri Petrolul je pobijedio.

- U subotnjoj utakmici, Petrolul nije bio na razini koju smo viđali dosad. Međutim, svejedno su bili iznimno opasni prema naprijed. Stvorili su četiri-pet jako dobrih prilika, isto tako pripremili su još dosta zanimljivih akcija, ali im je nedostajao zadnji pas - referirao je Krznar.

Priča da su u konačnicama akcija previše komplicirali, da zbog toga nisu uspijevali probiti čvrsti blok Rapida.

- Željeli su “kroz meso”. Mnoga podvaljivanja lopti od Mutua i Teixeire nisu prolazila. Ali opasni su, napadači stalno traže suradnju, pakleni su, baš nezgodni.

Kakva je kompletna slika Petrolula nakon gledanja svih njihovih utakmica i analiza?

- U napadu su iznimno nepredvidivi. Nemaju šablona da bi se nakon analiza moglo kazati “moramo paziti baš onoga ili ovoga, ono ili ovo”. Individualno su jako kvalitetni, vrlo su kreativni, njihov napadački dio je za respekt.

Vezni red, obrana?

- Dva zadna vezna su im dosta disciplinirana, dosta dobra. Braniči preuzimaju inicijativu, al obrana im nije na razini kao napad.

Kad biste uspoređivali Aalborg i Petrolul, kakva bi bila konačna ocjena?

- Te dvije momčadi imaju malo toga zajedničkog. Aalborg je stroj koja se oslanja na perfektno funkcioniranje momčadi, Petrolul je skup opasnih individualaca.

Tko je bolji?

- Po meni je Petrolul potentnija momčad. Nezgodnija.

Krznar je zaključio da je atmosfera na stadionu Ilie Oana bila fantastična.

- Po onome što smo čuli, Petrolul ima najbolju publiku u Rumunjskoj. Atmosfera je iznimno pozitivna, navijanje je gromoglasno, ali kulturno. Na utakmici s nama očekuje se 15 tisuća gledatelja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:59