Vladimir Dugandžić/CROPIX
USUSRET KUPU

Krstičević traži prolaz protiv Slavena: 'Ovo je lijepa prilika i naša ulaznica za Europu!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 02. travanj 2013. 13:17

Malo pomalo polufinalni dvoboj protiv Slaven Belupa postavlja se i kao – utakmica proljeća! Doduše, obračun u dva poluvremena. Prvo se igra sutra u gostima i Hajduk je već danas zarana krenuo na poprište... Pressica već prije devet sati, trening, let zrakoplovom prema Zagrebu u podne. Momčad je "pod uzbunom". Trenera Hajduka Mišu Krstičevića na pressici najprije dočeka pitanje "tko može, tko ne može". To je već standardno, kao ritual. Pa se i Krsto pripremio, odmah je referirao:

- Milić ima snimanje kod liječnika, ima problema oko kuka, on sigurno ne može, a moramo tek vidjeti kolika je težina te ozljede. Milović i Jonjić standardno ne mogu, ima problema s tim maskama, njih dvojica neće ići. Ostalo znate, Tomaš, Ozobić, to je već odavna izvan stroja.

A pričuvni kapetan Oremuš?

- Jučer se tu lagano šetao s nama, bez opterećenja, imao je problema s virozom, mislim da će biti spreman. Kao i Maglica koji ima tri kopče na glavi (igrao je već s turbanom op.a.). Učinit ćemo sve da igra.

Vraća se Andrijašević?

- Tako je.

I?

- Pa sve se zna, preko kupa najlakše možemo do Europe, ako prođemo ove dvije i na kraju finale, na kraju priče ostaje nešto za uspomenu, svima, nama koji vode momčad, igračima, ljudima koji vode klub. Ostaje nešto opipljivo za maksimalan angažman koji je potreban. Pruža nam se lijepa prilika, makar su u kupu iznenađenja moguća. Igramo dobar nogomet i mi i Slaven. Bit će neizvjesno, nadamo se dobrom rezultatu.

Što bi bio dobar rezultat?

- Dobar rezultat je ne izgubiti! Uvijek stavljamo velike ciljeve pred nas, pred ime Hajduka, pa prema tome...

Ovo nije kao prvenstvena utakmica, igra se barem 180 minuta? Sve što se propusti u prvoj, moglo bi se nadoknaditi u drugoj utakmici?

- Za prvih 90 bilo bi dobro odmah ostvariti dobar rezultat!

Slaven Belupo je snimljen u Rijeci, dali ste sebi truda, putovali ste, gledali ste ih uživo?

- Uvijek treba sve vidjeti, naš Prka (snimatelj Željan Prkić op. a.) nam je sve omogućio, gledamo sve utakmice, znamo kako oni igraju. Bit će snijega, blata, kiše, ali pokazali smo se dobri i u tim nepogodama. Uvijek spominjem kako smo igrali u Vinkovcima dobro po tim blatnjavim uvjetima...

Možemo mi govoriti što hoćemo, ali oni su u seriji loših igara, zar ne?

- To je sve istina, ali kup je kup i može se sve prelomiti u jednoj utakmici, samo da to ne bude preko nas. Oni imaju dobrih igrača. Belupo je odlično organiziran klub, nemaju većih problema, ni financijskih, ni igračkih.

Rekli ste "na kraju priče...", za uspomenu, za nagradu, svima? To "na kraju priče" nas intrigira? To je tema o novom ugovoru, za novu sezonu, kojega još nemate?

- Ma, bitno je da se svi zbijemo, kao jedan, uspjeh nam je izgledan, imamo aduta da osvojimo kup, a to se onda pamti. To sam htio reći.

Je li vam kup ulaznica za ugovor, za novu sezonu?

- Meni nije! Ni ulaznica ni izlaznica! Htio bih pričati o Belupu. Uvijek nekako skrenemo s teme. Pobijedimo u Vinkovcima, pa umjesto o pobjedi pojavi se kao problem tko će braniti, Kale ili Šiljo? To trener odlučuje, trener sastavlja momčad, što treba o tome pričati... To nas nepotrebno opterećuje...

Shvaćamo, ali priče nisu izmišljene?

- Nisu, ali su mislim, nepotrebno potencirane, a nas dekoncentriraju.

Kao i sad oko vašeg novog ugovora, hoće li vam dati ugovor?

- Mislimo samo na utakmicu u Koprivnici. O ugovoru odlučuje Nadzorni odbor. Isto tako i kad me pitate o maskama. Što ću ja to govoriti, stvar je liječničke službe. Sve ide svojim tijekom. Ajmo misliti na kup – poručio je Krstičević "sedmoj sili" koja je pressicu pred Koprivnicu iskoristila i za dodatna pitanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:37