Luka Gerlanc / CROPIX
PREKINUO TRADICIJU

Krstičević ima poseban motiv: Mišo je jedini trener Bilih koji je dosad izgubio u Zaprešiću!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. travanj 2013. 18:39

Prošle jeseni bili su strah i trepet na svom Poljudu, a na proljeće su postali tata-mata za gostovanja. Bijeli su se nakon odgode utakmice Kupa vratili u sunčani Split, ali već sutra putuju u Zaprešić gdje u nedjelju igraju s domaćim Interom, motiviranim, spremnim za žestoku borbu za opstanak. Ali Hajduk je ovoga proljeća već uzeo bodove u Koprivnici i Vinkovcima, a samo nesretnim spletom okolnosti i zbog sudačke pogreške ostao je bez pobjede u Zadru. Hajduk je odlučan u namjeri produžiti uspješan gostujući niz jer Bijeli se i ne sjećaju kad su zadnji put poraženi na utakmicama izvan Poljuda.

Krajem rujna prošle godine mjeru im je uzeo lider Dinamo, bio je to zadnji poraz Hajduk ove sezone na gostovanjima. Od tada su uspješno prošli Park mladeži, Kranjčevićevu, Gradski vrt, Koprivnicu, Vinkovce i Zadar. Dodajmo tome i Kup u Zelini, pa se niz zaključuje sa sedam utakmica u kojima je Hajduk uzeo najmanje bod.

Sedam je to utakmica bez poraza na gostovanjima, pa zašto u nedjelju u Zaprešiću Bijeli ne bi nastavili proljetnu seriju?

Ali, Zaprešić je travnjak koji poziva na oprez, jer uza sav motiv i želju Diva iz predgrađa da svoju ambiciju ostanak u ligi potvrdi upravo protiv Hajduka, treba dodati i još jedan bitan detalj. U 17 domaćih ogleda Intera s Hajdukom jedinu su pobjedu Žuti upisali upravo protiv Miše Krstičevića, krajem travnja prošle godine. Zaprešić je prije toga bio travnjak gdje se Hajduk godinama “častio” bodovima. Puno su problema Splićani imali na utakmicama u Zagrebu (Dinamo, Lokomotiva, Zagreb), ali čim bi izašli iz metropole, u Zaprešiću bi bez ikakvih poteškoća upisivali tri boda. Nekoć davno tako je bilo i u Velikoj Gorici, a tradicija neporaženosti u Zaprešiću održala se dugih 20 godina. Međutim, u dva zadnja susreta Bijeli su uspjeli iščupati samo jedan mršavi bod. Prošle jeseni vratar Blažević sjajnom je obranom kaznenog udarca u 90. minuti sačuvao neriješeni ishod Hajduku, spriječivši novi poraz Bijelih u Zaprešiću.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 07:28