Boris Kovačev / CROPIX
UDARANJE PO DŽEPU

Krstanović se nije htio ustati skupštinaru u loži, Zdravko Mamić mu uzeo 20.000 eura!

Na utakmici s Portom Krstanović je zauzeo mjesto jednom od nepoznatih skupštinara, a kako mu se poslije nije htio ustati, Mamić mu je opalio bizarnu kaznu
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 28. rujan 2012. 14:58

Dok cijela Europa gori pod krizom, u Maksimiru se, eto, plaće uspjevaju - povećati. No, nije Zdravko Mamić vještiji od ministra Linića nego mu je uslugu učinio Domagoj Vida pubertetskim potezom sa pivom. A veću cifru treneru zaokružio je Krstanović. Kako? E pa to je Mamićeva alkemija. I ide ovako; razliku u plaći trener Čačić dobit će od novca koje je klub zaradio na kaznama toj dvojici igrača.

Što je Vida napravio obišlo je svijet i to ga je koštalo sto tisuća eura. A Krstanović je u kažnjeničku bojnu uletio jer se na utakmici s Portom nije htio ustati skupštinaru kluba u počasnoj loži.

Prema jednoj od verzija, Krstanović je sjeo sa suigračima u ložu u Maksimiru, ali na mjesto na kojem inače sjedi neimenovani član skupštine kluba. Kako se nije htio ustati klub ga je opalio po džepu za 20 tisuća eura. To je dakako neslužbena informacija, moramo reći.

A isto tako moramo napomenuti i da službenom vjerovatno neće nikada postati jer glasnogovornica kluba ovih dana naprosto ne diže telefonsku slušalicu određenim medijima koji, eto, nisu “na liniji” koju je valjda odredio Marčinko. Da, to bi joj trebao biti posao. No, nije jedina koja ne radi ono za što je plaćena. Bar nije otvorila pivo na press konferenciji. Upravo na onoj današnjoj Ante Čačić na to sve kaže kako - nije pogriješio u odgoju.

- Upravo suprotno, prevencije radi sam pričao baš s igračima prije eskalacije. Grupno i pojedinačno - tvrdi Čačić koji nije čekao pitanje jel’ se razmišljalo da i Jerko Leko bude kažnjen novčano, a ne potjerivanjem iz momčadi.

- Stalno se povlači teza o težini kazne. Samo ću reći kako i kaznen zakon ne predviđa istu kaznu za “maloljetnike” i odrasle. Ovi mlađi neka uče na svojim greškama - kazao je Čačić. Malo kasnije je Vidin potez opravdao dječačkom zaigranošću...

- Pa on mi četiri dana za redom dođe s drugom frizurom na trening. Stalno je hiperaktivan i zaigran -.

Ipak, u ponedjeljak je pretjerao. Kada ga je Čačić vidio samo mu je rekao “Vida pokupi krpe i izlazi”. Ovaj se nije bunio.

- Izašao je iz autobusa i usput poželio dečkima sreću u Vrsaru. Ma, svjestan je on svoje pogreške. Na razgovoru u klubu je rekao da ga svakih desetak dana treba netko klepiti po glavi - nasmijao se Čačić.

Iako bi trebalo u najmanju ruku biti tužno kad ti igrači ulaze u rubriku "vjerovali ili ne", smiju se kaznama visine koje većina ne može ni sanjati, a oni se do pristojnih godina nisu naučili ni ustati sa stolice iz poštovanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 23:31