Tea Cimaš/CROPIX
PROMETNO NA KANTRIDI

Krstanović: S Rijekom idem po naslov prvaka; Juričić: Odlazak Benka je izgledan

Želim samo da me posluži zdravlje pa da se kao Rijekin napadač borim i za naslov prvaka i za naslov prvog golgetera lige! - rekao je novi napadač Bijelih
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 15. srpanj 2013. 22:05

Nema kraja selidbi iz Maksimira na Kantridu. Zaljev polako preplavljuju dojučerašnji Dinamovi i(li) Lokomotivini igrači. Danas je potpis na trogodišnji ugovor s Rijekom stavio - Ivan Krstanović!

- Nasmiješen sam jer sam došao u veliki klub, u jednu iznimno zdravu sportsku sredinu. Rijekine su ambicije velike i te su nam se ambicije poklopile jer... Ja se nadam borbi s Dinamom za naslov prvaka! I, normalno, nadam se kako ću Rijeci biti pojačanje. Dat ću sve od sebe da tome bude tako - govorio je novi bijeli napadač.

- Leon Benko? Možemo igrati zajedno, naravno. U 2010/11-oj ja sam bio najbolji strijelac lige, prošle sezone on je bio naj-golgeter. Normalno je da očekujem kako ću igrati, ne moramo jedan drugome biti konkurenti za mjesto u momčadi, ali bi bilo sjajno da budemo konkurenti za najboljeg strijelca Prve hrvatske nogometne lige. To i jest jedan od mojih ciljeva u Rijekinom dresu. Neću obećavati konkretan broj golova. Želim samo da me posluži zdravlje pa da se kao Rijekin napadač borim i za naslov prvaka i za naslov prvog golgetera lige!

Znate da ste igrajući za Zagreb i Dinamo Rijeci utrpali šest komada?

- Znam, znam... - smijao se Krstanović.

- Ali evo... Sad sam tu da trpam - za Rijeku.

Jedna od prvih utakmica u novome dresu mogla bi vam biti protiv Dinama. Odmah susret sa posebnim osobnim nabojem, sa posebnim emocijama?

- Ne! Moj način igranja nogometa je da uvijek dajem sve od sebe, ime protivnika nije bitno. Protiv Dinama - utakmica kao bilo koja druga.

Nerealizirani prelazak u Sheffield Wednesday?

- Bilo pa prošlo. Ispriječila se odredba o radnoj dozvoli (75% odigranih utakmica za reprezentaciju u posljednje dvije godine uvjet su prelaska u engleske klubove, nap.a), ali o tome ne razmišljam. U Rijeci sam, Rijekin sam i sav je moj fokus sada na ovome klubu i mojem udjelu u uspjesima koje svi priželjkujemo.

Leon Benko na odlasku?

O prodaji Leona Benka neslužbeno se govorilo još istekom prošle sezone i tijekom cijelih priprema. Nema ničega čudnog u tome da za najboljeg strijelca Prve HNL postoji interes, ali dovođenje Ivana Krstanovića (posebno u svjetlu činjenice Kekova sve češćeg opredjeljenja za igru s jednim napadačem; 4-2-3-1) dodatno je ojačalo tezu o lako mogućem Benkovu odlasku. Tezu koju je jučer potvrdio i Srećko Juričić:

- Mi smo i ranije računali da nam treba igrač Krstanovićeva profila, neovisno o tome hoće li Leon ostati ili otići. Cesarec je izvan stroja, rehabilitira se od operacije i trebao nam je napadač Ivanovih karkteristika. Imamo veliki broj upita za Leona i premda za sada nema oni pravih konkretnih ponuda, da... Moguće je da Benko ode! - rekao je sportski direktor.

Sam Benko tek je krako prokomentirao:

- Daleko je 31. kolovoza - tj. do kraja prijelaznoga roka. Sve je moguće, a ako se ne dogodi transfer Rijeka i Benko produžit će aktualni ugovor koji im istječe 30. lipnja slijedeće godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 10:33