Drago Sopta / CROPIX
VEZNJAK UOČI DERBIJA

Kranjčar zrači optimizmom: 'Vjerujem u našu pobjedu, igramo doma i bolji smo!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. ožujak 2013. 12:07

Niko Kranjčar, nogometaš kijevskog Dynama, stigao je u Zagreb i priključio se Vatrenima. On bi po nekim informacijama trebao zauzeti poziciju na lijevoj strani hrvatske vezne linije. Kao što znate, Perišić je otpao zbog ozljede, pa su se pojavile razne kombinacije kad je u pitanju sastav Vatrenih. Je li Niko spreman za žestoki sudar sa Srbima?

- Naravno da jesam! Pa na toj poziciji u veznoj liniji igram od 2006. godine, to je moja pozicija. Odlično se osjećam i potpuno spreman čekam utakmicu s reprezentacijom Srbije.

Kad smo Niku pitali koja je najveća prednost Vatrenih u odnosu na Orlove, kazat će nam:

- Kvaliteta! Bolji smo od Srbije, kvalitativno jači. Nadalje, igramo kod svoje kuće, atmosfera na Maksimiru bit će sjajna, veličanstvena, poticajna. Vjerujem da ćemo se nakon utakmice sa Srbijom još više približiti Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Još je nešto želio dodati...

- Iako je jasno da svi pričaju o utakmici sa Srbijom i da je sve fokusirano na petak, nikako ne smijemo smetnuti s uma utakmicu koju nekoliko dana kasnije igramo s Walesom. S te dvije pobjede odvojili bismo se potpuno od ostalih, te bi u trci ostali samo s Belgijancima.

Već mjesec i više dana priča se o ozračju koje će vladati na Maksimiru. Vi, ali i drugi hrvatski reprezentativci, ističu kako će taj druk s tribina biti velika prednost Hrvata? A je li moguće da u takvoj atmosferi 'izgorite’, da postanete nervozni ako sve ne krene po planu?

- Neće tu biti nikakvih problema. Hrvatska reprezentacija je skup iznimno iskusnih igrača koji imaju mnogo jakih i velikih utakmica na reprezentativnoj i klupskoj sceni. Nama će sjajna podrška biti izniman poticaj, a nikako stres zbog kojeg bismo mogli biti napeti.

Možda će onda Srbi biti prestrašeni, možda će se zakočiti od onoga što će se događati na tribinama?

- Naravno, kažem, to što igramo kod svoje kuće naša je prednost. Ali ne vjerujem da će Srbi biti preplašeni, da će atmosfera utjecati na njihovu izvedbu. Kao što neće niti na hrvatsku kad bude gostovala u Beogradu. Srbija također kao i Hrvatska ima igrača koji igraju u velikim klubovima i koji su odigrali mnogo jakih utakmica pred prepunim tribinama, decibeli s tribina neće utjecati na njihovu igru.

Mnogi kažu da je obrana najbolji dio srpske reprezentacije?

- Slažem se s takvim viđenjem. Igrači u obrambenim redovima su dio velikih klubova, ali isto tako vezni red i napad Srbije mogu biti nezgodni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 22:33