CROPIX
ODLUKA U ČETVRTAK?

Komisija bez kvoruma, HNS odgodio odluku o žalbi Hajduka na registraciju derbija

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. prosinac 2014. 18:36

Nije bilo kvoruma popodne u Komisiji za žalbe HNS, pa ni pravorijeka o žalbi Hajduka na odluku 3:0 za Dinamo. Na sjednicu u Zagreb došli su tek Valentina Koprivnjak, direktorica Osijeka i Ante Tomaš iz Rijeke. Nije se pojavio Živko Slijepčević iz Bjelovara, a dvojica zagrebačkih odvjetnika Tomislav Grahovac i Mate Matić navodno su već ranije dali ostavke...

Hajduk je u svojoj predstavci naveo da osporava legitimitet Komisije za žalbe, jer – kako je naveo odvjetnik Davor Radić – u sukobu interesa su i Grahovac i Matić, zbog svoje svojedobne povezanosti s Dinamom, ali i gospođa Koprivnjak jer Radić često bude i odvjetnik Osijeka!?

A onda ni Slijepčević nije došao! Nije bilo sastanka iz tehničkih razloga, a rok da se sastanu traje do subote, to je 10. krajnji dan da se sastanu u ovom sastavu... A kako će se sastati ako su samo dvojica pravovaljanih?!

Dakle, trakavica traje. Podsjetimo, derbi nije odigran zbog solidarnosti Hajduka sa svojim navijačima koji zbog "crnih lista" nisu mogli na stadion.

No, Hajduk se žalio na tih 0:3 i traži utakmicu iznova, a odvjetnik Davor Radić ruši kvorum i dovodi sve do – apsurda. S jedne strane Hajduk se poigrao neodigranom utakmicom, neki smatraju da sebi zabija autogol, jer se uopće žalio, a dobio je plebiscitarnu podršku navijača nakon što nisu htjeli zaigrati derbi, a sad bi da se derbi ponovi (doduše, u međuvremenu bi se pročešljale sporne "crne liste").

No, pravi plan je da se diskreditira rad Komisije za žalbe (sukladno tome i svih organa nogometne organizacije) za koje se smatra da u njima sjede ljudi opterećeni sukobom interesa.

Što će biti do subote? Hoće li HNS sastavljati novu Komisiju za žalbe odlukom Izvršnog odbora ili Odbora za hitnost?

Koliko će to trajati? Sad su i "disciplincu" Krešimiru Vlajčeviću za eventualne kazne još uvijek zavezane ruke. Pravna bitka i zavrzlama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 09:19