CROPIX
ŽALBA HAJDUKA

Argumenti s Poljuda su deplasirani, nema elemenata za drukčije rješenje

Ma koliko se odvjetnici Hajduka trudili dokazati suprotno, Brezni i te kako ima ovlasti za propisane radnje
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 12. prosinac 2014. 17:30

Ako se do kraja tjedna uspije sastati Komisija za žalbe HNS-a pa ako i usvoji Hajdukovu žalbu, to naravno ne znači da će se odrediti novi termin derbija 16. kola Dinamo - Hajduk; ne, slučaj bi se vratio na opetovano razmatranje povjereniku za natjecanje Brezniju, kao što bi se vratio i da ta komisija nema kvorum jer bi se žalba uvažila automatski. A povjerenik bi, doznajemo, bez ikakve dvojbe utakmicu neodigranu 22. studenoga ponovo registrirao rezultatom 3:0 bb. Zato što naprosto nema elemenata za drukčije rješenje.

Ma koliko se odvjetnici splitskoga kluba trudili dokazati suprotno, Brezni i te kako ima ovlasti za radnje propisane propozicijama. Uostalom, kako to da mu ih s Poljuda nisu osporavali u 15 prethodnih kola ni u dva naknadna!? Dakako da se i Hajduk, traženjem te dobivanjem prvoligaške licence, obvezao poštovati sve akte nogometne organizacije. Smatra li danas suprotno, neka na red pozove predsjednika Brbića koji ih je potpisao!

Čudno je da se žalitelj glede neodigrane utakmice uopće nije obratio prvostupanjskoj instanci, dakle povjerenikovu, na što je imao pravo (tijekom prva dva dana žalbu najaviti, treći je dan poslati). Valjda stoga što predobro zna redoslijed događaja: njegov službeni predstavnik Mikulandra uzeo je sportske iskaznice pet minuta prije zakazanog početka sraza, a kapetan Maloča uime momčadi odbio poziv suca Vučemilovića za izlazak na igralište. Otprilike u to vrijeme je, kako je navedeno u kasnijem očitovanju disciplinskom sucu Vlajčeviću, klupski Nadzorni odbor odlučio da se ne igra.

Sudac stoga nije ni trebao s dinamovcima izaći na teren, učinio je to isključivo zbog počasti gradu heroju Vukovaru. Teza o ‘čekanju kraćem od 15 minuta’ je deplasirana: pa nisu ni suci ni domaći nogometaši otišli sa stadiona prije isteka toga roka, da su gosti htjeli na igralište svakako bi se igralo. Ali ne nakon cijelog sata, što je delegat Roša opravdano odbio.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 07:53