Nikola Šafarić i Mislav Karoglan 

 TOM DUBRAVEC Cropix
REAKCIJE TRENERA

Karoglan nakon ‘petarde‘: ‘Bili smo u grču, ‘iskidali‘ smo jednog igrača. Ovdje nikad ne pada kamen sa srca‘

Strateg Bijelih misli da bi dominantnom pobjedom nek iigrači mogli vratiti samopouzdanje
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. veljača 2024. 20:40

Nakon što je Lokomotiva osigurala polufinale Kupa pobjedom (1:0) nad Osijekom, među četiri najbolje ekipe natjecanja promovirao se i Hajduk. Bijeli su s 5:0 pregazili Varaždince, koji mogu žaliti zbog pogođene vratnice i grede pri rezultatu 0:0. Nakon toga, momčad Mislava Karoglana raspucala se pred vratarom Zelenikom i priredila visoku pobjedu domaćim navijačima na Poljudu.

- Svi smo zadovoljni, trebala nam je pobjeda. U Hajduku nema padanja kamena sa srca, kamen je svake subote i nedjelje. Samo trebaš pobjeđivati, to je jedini put. Do pogotka smo izašli s visokom razinom grča, to je ono što ne volim. Moramo se više fokusirat na izvedbe. Nakon pogotka počinjemo raditi stvari koje treniramo. Bili smo u presingu loši, preniska pozicija, Kalika smo "iskidali" u poziciji jedan na dva. Jedan evidentni grč. Čekao sam poluvrijeme, ali hvala Bogu da smo zabili pogotke, jer kasnije je sve bilo lakše.

Osvrnuo se i na igru strijelca prvog pogotka.

- Diallo? Postoje igrači koje moramo vraćati kroz utakmice i trpjeti. Nije samo Diallo, ima tu još tri-četiri igrača koje moramo vraćati na isti način. Samo kroz utakmice. Kroz trening nećemo dobiti željenu razinu. Igrači s klupe? Moja je pretpostavka bila da bi moglo biti problema, zato sam htio energiju s klupe. Htio sam ciljano mijenjati. Bilo je problema, a bilo je i dobrih stvari. Dali smo pet pogodaka, Belupu četiri u zadnje dvije utakmice na Poljudu. Više kreiramo, ali postoje neforsirane pogreške koje vode u kontranapade, ali to je proces koji moramo ubrzati. Nadam se da ćemo igrati bolje, neki su nam igrači izgubili samopouzdanje, ali ovakve pobjede će ih vratiti. Brekalo ima ogroman potencijal, Pukštas ima ogroman prostor, Livaja će biti spremniji, Laslo ima mogućnost napredovanja. Istra? Do stanke moramo uzeti sve bodove.

Nikola Šafarić, trener Varaždina,

- Zaslužena pobjeda Hajduka, mi nismo iskoristili svoje prilike u prvom poluvremenu. Hajduk je do prvog pogotka imao dosta problema s nama, nažalost nismo zabili dvije velike šanse. S druge strane, Hajduk je to kaznio s dva pogotka. Pokušali smo se vratiti u drugom poluvremenu, na odmoru sam igračima rekao da što prije zabijemo jedan pogodak, ali nismo u tome uspjeli. Bez obzira na sve, ja ću od svojih igrača uvijek tražiti nadigravanje. Prvak? Teško pitanje, neizvjesno će biti do kraja. Mislim da se prvak neće rješavati u međusobnim dvobojima vodećih nego u ogledima smanjim momčadima.

Linker
23. svibanj 2024 12:50