Marko Pjaca

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
POSLAO GA NA KLUPU

Pjaca proturječio Sopiću: ‘Definitivno me nije izvadio zbog toga. Nisam siguran zašto...‘

‘Što se koljena tiče, dugo se nisam ovako dobro osjećao‘, kaže reprezentativac Hrvatske
Piše: SNObjavljeno: 22. svibanj 2024. 20:59

Preko osam tisuća navijača stiglo je na Rujevicu, no samo da bi gledalo 3:1 slavlje gostiju. Mnogo sadržajnija utakmica od prvog ogleda finala Hrvatskog kupa završila je feštom dinamovaca usred Rijeke.

- Težak poraz. Ciljali smo na Kup nakon što smo izgubili prvenstvo, ali to se nije dogodilo. Čestitam Dinamu i to je to - kratko je prokomentirao Marko Pjaca, koji je izašao iz igre već na poluvremenu.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Tada je Dinamo imao 2:0 prednost pogocima Sučića i Baturine, stoga je mnoge začudilo zašto Pjaca izlazi iz igre u trenutku kada Rijeci treba čak tri pogotka (i nijedan primljeni) za trijumf. Trener Rijeke ŽeljkoSopić potez je objasnio kazavši da nije želio riskirati s Pjacom zbog njegovog zdravstvenog stanja.

- To je bila moja odluka. Pjaca je ove sezone odigrao jako puno utakmica, znamo da je bio na terapijama i mislim da je to bilo najpametnije. Ipak i de na Europsko prvenstvo. Znamo u kakvom su stanju njegova koljena. Da je ostalo 0:2, možda ga ne bih vadio, ali bilo je 0:2 i moramo biti svjesni rizika - pojasnio je Sopić nakon utakmice.

No, Pjaca tvrdi da je u jako dobrom zdravstvenom stanju i ne misli da je to bio glavni razlog izmjene.

- Nemam problema s koljenima, osjećam se jako dobro i mislim da se dugo nisam ovako dobro osjećao što se koljena tiče. Definitivno nije zbog toga. Nisam tražio zamjenu, to je trenerova odluka makar nisam siguran zašto, ali nisam ni čuo njegovu izjavu - rekao je hrvatski reprezentativac.

Linker
22. svibanj 2024 23:58