Mario Kovačević

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
‘SVE OPCIJE SU OTVORENE‘

Čeka se odluka omiljenog trenera: ‘Najsretniji bih bio da karijeru nastavim negdje izvan Hrvatske‘

Njegova posvećenost klubu, unatoč osobnim izazovima, svjedoči o posebnom karakteru i profesionalizmu
Piše: M. DjakObjavljeno: 06. lipanj 2024. 23:50

U sportskom svijetu rijetko se nađe osoba koja unosi toliko strasti, predanosti i pozitivne energije u svoj posao kao Mario Kovačević. Njegova trenerska priča s Varaždinom počinje u rujnu 2017. godine kad je preuzeo kormilo kluba nakon lošeg starta sezone pod vodstvom tadašnjeg trenera Zorana Kastela.

U samo nekoliko mjeseci Kovačević je uspio preokrenuti situaciju i dovesti momčad na korak do Prve lige, no nažalost varaždinskih navijača, zaustavljeni su u play-off utakmicama protiv Istre 1961. Iako je tada napustio klub, Kovačević se vratio 2021. godine i ostvario ogroman uspjeh – vratio je NK Varaždin u najviši razred hrvatskog nogometa.

Nekoliko godina kasnije i njegov ugovor s NK Varaždinom je istekao, a svi znamo priču što se sve izdogađalo u međuvremenu. Najvažnije je da je Kovačević zdrav, a svoju odluku hoće li ostati u klubu još nije donio.

Naime, Varaždin će nastaviti voditi trener Nikola Šafarić i njegov stručni stožer, dok je Kovačeviću ponuđena opcija glavnog skauta kluba. Iako mu je ugovor istekao, Kovačević ne žuri s donošenjem odluke.

- Moj ugovor s NK Varaždinom je istekao 31. svibnja. U utorak sam obavio još jedan razgovor s predsjednikom Vitezom i osjetio sam da bi on iskreno želio da ostanem u klubu na toj novoj poziciji. Trenutno imam još nekih opcija, a ja bih najsretniji bio da nastavim trenersku karijeru negdje izvan granica Hrvatske, ako mi se ukaže prilika za to. Uglavnom, sve opcije su još otvorene i neću žuriti da bih ipak donio najbolju odluku za sebe u ovom trenutku - rekao nam je Mario Kovačević.

Kovačević je svojim radom i upornošću ostavio dubok trag u NK Varaždin. Njegova posvećenost klubu, unatoč osobnim izazovima, svjedoči o posebnom karakteru i profesionalizmu. Njegova budućnost u nogometu, bilo kao skaut u Varaždinu ili trener, ostaje svijetla i puna potencijala. Bez obzira na konačnu odluku, Kovačevićevo nasljeđe u Varaždinu je veliko, a klub će uvijek imati posebno mjesto u njegovom srcu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. lipanj 2024 23:52