Mario Kovačević i Roy Ferenčina

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PREDSJEDNIK KLUBA ZA SN

Kovačeviću ponuđena nova funkcija u Varaždinu: ‘To kod nas nikad nije zaživjelo, već smo razgovarali‘

Dražen Vitez iznio je niz zanimljivih detalja o protekloj sezoni SuperSport HNL-a
Piše: Mario DjakObjavljeno: 02. lipanj 2024. 22:17

Varaždinci su završili sezonu 2023./2024. SuperSport Hrvatske nogometne lige sa širokim osmijehom, ostvarivši značajne rezultate unatoč brojnim izazovima. Predsjednik kluba, Dražen Vitez, otkrio nam je u razgovoru za SN niz zanimljivih detalja, najavio dodatne investicije, završetak privatizacije, kao i ambiciju za bolju poziciju u sljedećoj sezoni, u koju će momčad s pozicije trenera povesti Nikola Šafarić.

- Jako smo zadovoljni u klubu s postignutim rezultatom i sveukupno s cijelom sezonom - rekao je Vitez i dodao:

- Najprije zbog toga što je iz kluba otišlo pet standardnih prvotimaca, a njihovim smo odlaskom afirmirali Belcara i Lusavca, koji su postali standardni u prvoj ekipi, bez njih se ne počinje. Osim toga, šanse su dobili naši mladi juniori, koji su svojim zalaganjem i radom pokazali da itekako postoji budućnost kluba. Veseli me što je naša nogometna akademija sve kvalitetnija, sve bolja te da proizvodimo sve više nogometaša koji će se boriti za prvu ekipu - uvodno je rekao predsjednik NK Varaždina.

10-15 reprezentativaca

Osvrnuo se potom i na završetak sezone, kao i na činjenicu da Varaždin u svojoj momčadi ima puno reprezentativaca.

- U zadnja dva ciklusa osvojili smo 25 bodova, naspram 17 bodova u prva dva ciklusa - činjenično je zaključio Vitez te dodaje:

- U svakom reprezentativnom ciklusu Varaždin 10-15 igrača pušta na reprezentativne obveze, što je dokaz da se dobro radi u klubu. Čim izbornici zovu naše igrače u reprezentaciju, to znači da radimo dobar posao.

Vitez je također izrazio zadovoljstvo situacijom i atmosferom u klubu i momčadi.

- Veseli me situacija u klubu, u momčadi, koja je jako dobra. Baš smo prava ekipa, svjesni svoje moći. Sada pričati o tome da smo mogli više i bolje?! Možda smo i mogli, ali ostaje žal za onih 12 neriješenih susreta gdje smo vrlo često bili bliže pobjedi nego porazu ili remiju. Međutim, ravnopravno smo igrali sa svim protivnicima i prezentirali lijep i napadački nogomet, što treba veseliti.

image

Dražen Vitez

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Varaždin se ne može pohvaliti ogromnim proračunom, a s obzirom na sve investicije u infrastrukturu, plaće igračima, stožeru, trenerima i svemu na što se novac izdaje, klub jako dobro funkcionira.

- Možemo reći da smo klub stabilizirali i da možemo ići dalje. Nedavno su objavljeni proračuni svih klubova, a Varaždin je na predzadnjem mjestu s 4,5 milijuna eura. Kad to usporedite s ekipama iznad nas, a koje su ipak ostale na tablici iza nas, zadovoljstvo je još veće - smatra predsjednik.

Što se tiče mogućnosti povećanja proračuna iznad pet milijuna eura za sljedeću sezonu, Vitez je kroz smijeh rekao kako to ovisi o predsjedniku kluba, a nastavno na to nadodao:

- Ako ćemo doći do pet milijuna eura, bit ćemo veseli. A ako prijeđemo pet, to će biti veliki iskorak.

Otkrio nam je Vitez i kako je proces privatizacije kluba u završnoj fazi.

- Drugi tjedan imamo Skupštinu, gdje ćemo prezentirati dokle smo došli. Nadamo se da ćemo završiti proces privatizacije do 1. rujna i očekujemo priljev novca koji će nam omogućiti povećanje budžeta. Preoblikovanje u sportsko dioničko društvo trebalo bi biti završeno do 1. rujna - najavio je predsjednik Vitez.

Potpisi kao potvrda

Vitez je istaknuo da je puno standardnih prvotimaca potpisalo nove ugovore ove sezone.

- Potpisi su potvrda da smo kao klub zadovoljni s njima, njihovim ponašanjem te smatramo da je to kostur momčadi koja nam treba da bismo nastavili uspješan put prema gore. To je jedini ispravni put kako bismo složili kvalitetnu ekipu za sezonu 2024./2025. Svojim potpisom dali su do znanja da se dobro osjećaju u klubu, da im se sviđa način rada, uvjeti rada... i na to smo ponosni - smatra Vitez.

Međutim, Drožđek i Vukčević, standardni prvotimci Varaždina, i dalje su bez novih ugovora.

- Još uvijek su u tijeku razgovori. Ponudili smo im bolje i kvalitetnije uvjete nego što su to imali, a na njima je da odluče. Nadamo se da će barem jedan od njih ostati, što bi bilo dobro za ekipu - otkriva.

Također je komentirao i neke navodne “službene” ponuda za igrače.

- Bez obzira na sve natpise po novinama da netko ide nekud, zasad službeno nije došla ni jedna ponuda gdje piše ime i prezime i nekakvi novci - izjavio je.

image

Domagoj Drožđek

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Odluka tko će voditi momčad u novoj sezoni je donesena, Šafarić nastavlja voditi momčad, dok je Kovačeviću ponuđena druga funkcija u klubu.

- Neki dan sam obavio razgovor s Mariom Kovačevićem i obznanio mu da idemo dalje u sastavu s kojim smo završili prvenstvo. Ponudio sam mu novo mjesto u klubu, mjesto glavnog skauta, koje kod nas nikad nije zaživjelo. Mario je rekao da će kroz nekoliko dana donijeti odluku, a ugovor s nama mu je trajao do 31. svibnja. S obzirom na sve što se izdogađalo u zadnjih šest mjeseci, mislim da Šafarić, Kresinger, Kastel i njihov stožer zaslužuju puno povjerenje. Šafarić će i dalje obavljati obje funkcije, i funkciju trenera, i funkciju sportskog direktora. Svidio nam se taj engleski pristup gdje trener ima ulogu i sportskog direktora - otkrio je predsjednik Vitez.

Što se tiče ambicija kluba za sljedeću sezonu, Vitez je ostao oprezan.

- U tijeku su razgovori tko ide, tko ne ide, tko će doći. Postali smo atraktivni i zbog toga najprije moramo napraviti čistu situaciju u svlačionici. Prozivaju nas da smo neambiciozan klub, da ne želimo?! Možeš misliti kako ja ne želim - ja bih prvi htio biti prvi, i svi u klubu, kao i cijeli grad. Ali, situacija je takva da ćemo opet jurišati prema šestom, petom mjestu, a ako se može, i četvrtom mjestu. Dat ćemo sve od sebe da budemo što bolje pozicionirani na kraju prvenstva - najavio je predsjednik varaždinskog prvoligaša.

Na svim poljima želimo napraviti iskorak

Bez obzira na budžet, Varaždin je ove sezone jako puno uložio u poboljšanje infrastrukture. Osim nove neobrađene ploče na kojoj će se moći trenirati, najavljeni su i shooting box, viseća lopta, teren samo za trening golmana, montažne tribine i još mnogo toga. Vitez otkriva i čije su to zasluge...

- Na svim poljima želimo napraviti iskorak. Smatram da je dijapazon svega velik, a u okviru naših mogućnosti napravili smo jako puno i zbog toga moramo svi biti presretni. Dečkima sam nakon Osijeka zahvalio i čestitao na svemu što su učinili, ipak su oni lokomotiva NK Varaždina - kako oni idu naprijed, tako i sve za njima ide naprijed! Vjerujem da ćemo tako nastaviti i iduće sezone - kaže Vitez.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. lipanj 2024 22:18