Mario Lešković

 JAMES MARSH/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA James Marsh/bpi/shutterstock Editorial/profimedia
PLANOVI ZA NOVU SEZONU

Pao ozbiljan posao u HNL-u: Vraća se bivši igrač Rijeke i Dinama, na Maksimiru je osvojio pet trofeja

Lešković će biti službeno predstavljen kada započne ljetni prijelazni rok
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. lipanj 2024. 16:26

Slaven Belupo je u srijedu osigurao usluge prvog novog igrača za sljedeću sezonu. Dvogodišnji ugovor s Farmaceutima potpisao je iskusni stoper Marko Lešković.

Ovaj 33-godišnjak rođen u Našicama prošao je Osijekovu nogometnu školu te je nakon kaljenja u Suhopolju prvoligaško iskustvo počeo skupljati u dresu Osijeka,

U veljači 2013. godine prešao je u Rijeku uz odštetu od 450.000 eura koja je pripala slavonskom prvoligašu, no do kraja sezone ostao je na posudbi u Osijeku da bi potom prešao na Kvarner. S Rijekom je Lešković osvojio i svoj prvi seniorski trofej, Hrvatski nogometni kup 2014. godine.

Dvije godine kasnije kupio ga je Dinamo za čak milijun i pol eura, a s Modrima je 188 cm visoki stoper osvojio pet trofeja; tri prvenstva, Kup i Superkup. Odradio je i dvije posudbe u Lokomotivi, da bi od rujna 2021. bio član indijskog prvoligaša Kerala Blasters u kojem je upisao 53 nastupa i postigao jedan pogodak.

image
NICOLAS LAMBERT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Nicolas Lambert/zuma Press/profimedia

Iskazao je Lešković za vrijeme svog boravka u HNL-u visoku razinu tehničke potkovanosti te je bio među najboljim stoperima HNL-a, a u većem igračkom iskoraku spriječile su ga ozljede.

Upisao je i četiri nastupa za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, i to sve u prijateljskim utakmicama. Debitirao je protiv Argentine 2014. godine, a posljednji susret u hrvatskom dresu bio mu je protiv Estonije 2017. godine.

U Slavenu vjeruju da im tako iskusan igrač može biti od pomoći u novoj sezoni u kojoj će opet najvažnije biti osigurati ostanak u društvu najboljih. Prvotno su Slavenovi čelnici ‘ciljali‘ Rijekinog Emira Dilavera, da bi se u konačnici ipak okrenuli Leškoviću koji će uz kapetana Tomislava Božića biti među najiskusnijim igračima u novoj sezoni. Trenutačno su u Slavenovom rosteru na pozicijama stopera i Vinko Međimorec (28), Bujar Pllana (22), Marco Boras (22), Filip Hlevnjak (23) te donedavni junior Zvonimir Katalinić (20). Za očekivati je da će ovog ljeta netko od njih napustiti Koprivnicu jer je sedam stopera previše za sustav s četvoricom u obrani kakvog koristi trener Ivan Radeljić.

Što se Leškovića tiče, on će biti službeno predstavljen kad započne ljetni prijelazni rok.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. lipanj 2024 16:27