ŽELJKO PUHOVSKI Cropix
NA METI SUDACA

Nove sudačke kontroverze u HNL-u: Hoće li u klubu i dalje šutjeti ili nastaviti primati batine?

Slaven Belupo pretrpio je još jedan poraz u sezoni za zaborav, no bilo bi primjereno da se javno oglase
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. svibanj 2024. 22:57

Još jedan poraz upisao je Slaven Belupo u ovoj sezoni za zaborav. Porazi su bili više pravilo nego iznimka, Farmaceuti su ih u dosadašnja 34 kola uknjižili čak 19, najviše u cijelom HNL-u nakon otpisanog Rudeša koji ih je dosad skupio 29.

Međutim, gostovanje kod Lokomotive moglo je proći i drugačije. Prvo poluvrijeme bilo je vjerojatno najbolje u ovoj sezoni, kandidat za Europu nije uputio niti jedan udarac u okvir vratiju gostiju iz Koprivnice, da bi u nastavku došlo do preokreta.

- Šteta, imali smo u prvom poluvremenu svoje prilike, mogli smo otići na 0:2 ili 0:3. Mislim da bi onda utakmica bila gotova, ali to je tako u nogometu kad ne zabiješ svoje stopostotne prilike. Lokomotiva nas je kasnije kaznila i iz naše dvije pogreške došla do pobjede. Trebamo nastaviti dalje i pokušati ovakve utakmice završavati, to je sazrijevanje i odrastanje, to su sve mladi dečki. Drugi puta će biti bolje - pomirljivo je govorio Slavenov trener Ivan Radeljić, iako je u njemu gorjelo.

Kome su se zamjerili?

Naravno, u pitanju su opet bile sudačke odluke koje su otišle u korist suparnika, kao i mnogo puta dosad i ove, a i ranijih sezona. Ovaj put pravdu je na terenu krojio Mario Zebec, a njegov suradnik u VAR sobi bio je Igor Pajač. Važnu je ulogu imao i četvrti arbitar Tihomir Pejin, navodno je baš on signalizirao glavnom sucu Zebecu prekršaj za kazneni udarac u korist Lokomotive. Odnosno, mali kontakt Slavenovog kapetana Božića i igrača Lokomotive nakon što je ovaj već predao loptu.

I dobro, možda bi se ta odluka u koprivničkom taboru još nekako i probavila da je na drugoj strani dosuđen kazneni udarac u korist Slavena nakon igranja rukom igrača Lokomotive. Međutim, kako doznajemo, Slavenovom stožeru navodno je objašnjeno da je igrač Lokomotive napucao u ruku svog suigrača, te da to nije prekršaj za penal.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Teško se možemo oteti dojmu da se tumačenja koriste kako kome odgovara, te da je Slaven na očitoj meti sudaca. Gdje su se i kome zamjerili, ili samo ispaštaju zato što su drugi u većoj milosti, to vjerojatno nikad nećemo doznati, no može se razumjeti da je razina frustracije visoka nakon svih nepravdi koje su Farmaceutima servirane u aktualnoj sezoni.

Slijede Dinamo i Rijeka

Radeljić ni ovaj put nije želio o sucima i suđenju, ipak bi bilo primjerenije da se o tome javno oglase iz kluba. Ili će šutjeti i stoički trpjeti “batine”, kao što to čine već neko vrijeme...

Vratimo se nogometu i utakmici u Kranjčevićevoj, jesu li se Radeljićevi igrači u nedjelju ciljano povukli u nastavku?

- Nije bilo ciljano, to jednostavno tako dođe. Mi smo igrali u nismo bloku i to je dosta dobro sve izgledalo. Imali smo na kraju još dvije šanse, ali nije nas nagradilo. Mislim da bi neriješeno ili naša pobjeda bio realniji ishod od Lokomotivine pobjede - smatra Slavenov trener.

Slavenova vrata u Kranjčevićevoj je čuvao Ivan Čović, njegov imenjak Sušak zaradio je ozljedu mišića lista. Najkorisniji ovosezonski igrač Benedik Mioč nije produljio ugovor koji mu istječe na kraju sezone te se zbog toga našao izvan konkurencije za nastup, a među kandidatima nije bilo ni Roberta Murića kojeg ugovor s Farmaceutima veže još godinu dana.

Do kraja sezone Slavenu slijede dva najjača suparnika u HNL-u, prvak Dinamo u Koprivnici i doprvak Rijeka na Rujevici.

- To su idealne utakmice za odrastanje ekipe. Trebamo odigrati maksimalno, i ako budemo na razini kao protiv Lokomotive, možemo se nečemu nadati - najavio je Radeljić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 22:57