Ivan Perišić

 ANTE ČIZMIĆ/Cropix
Dražen Antolić
EMOTIVAN TRENUTAK

Titulu nije uzeo, ali Perišić ima još jedan golemi san. S Hajdukom ga može ostvariti u nedjelju

Josip Brekalo htio je dati pečat utakmici, nada se da bi ga izbornik mogao ponovno primijetiti
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. svibanj 2024. 21:26

Ivan Perišić pamtit će Pulu kao što će se svi utakmice na Drosini sjećati po Ivanu Perišiću. Jedan od motiva za povratak u Hajduk bio mu je postići prvi pogodak za Bijele u službenoj seniorskoj utakmici, napravio je to protiv Istre 1961 na spektakularan način briljantnim volejom ljevicom. Perišić ima karijeru bogatu fenomenalnom potezima, i velikim i atraktivnim golovima, zabijao je u finalu i polufinalu Svjetskog prvenstva, ali u sažecima njegovih najljepših uradaka mjesto će dobiti potez u Puli. Sam će ga na emotivnoj ljestvici vjerojatno staviti visoko, iako se radilo o susretu koji nije imao nikakvu posebnu dimenziju.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Korifej hrvatskog nogometa samo je demonstrirao tko je on. Kad netko u HNL-u napravi velemajstoriju često se traže usporedbe, no Perišić je to učinio baš u stilu Perišića, na svoj način. Potpisavši ugovor s Bijelima dojam je da je stigao sa setom privatnih motiva - zaigrao je u prvenstvenoj utakmici, igrao protiv Dinama, postigao prvijenac, ostala mu je još utakmica s Goricom sljedeće nedjelje kako bi pokušao ispuniti san kojeg je već ganjao u dresu reprezentacije, a nije doživio - zatresti mrežu na Poljudu! Kompletirao bi tako poker privatnih želja na koje je mogao utjecati, titulu ili barem neki trofej s Hajdukom nije doživio jer momčad niti ove sezone, što je najmanje na njemu, nije bila prava kad je bilo najvažnije.

Hajduk predstavio i neke nove klince

Igrao je lijevog bočnog, prvi put krenuo od početka i odradio sat vremena, po planu, ostalo mu je mjesec dana do starta Eura da podigne formu najviše što bude mogao. Osam mjeseci od loma križnog ligamenta i još koječega u koljenu desne noge skupio je poprilično minuta...

Istra i Hajduk odigrali su vrlo zanimljiv susret u kojem su obje strane težile pobjedi i imale za nju šanse, gosti su ušli smušeno pa se pribrali, domaćini su za koji centimetar zbog zaleđa ostali bez gola za 2:0 koji bi možda diktirao drugačiju priču. Svejedno, nastojali su do kraja skinuti zvučan skalp, kao što su to napravili u prvom dijelu sezone u Splitu, ali ostalo je 1:1.

Hajduk je spriječio da ovo bude povijesno najgore proljeće otkako igra u HNL-u, a u dvije utakmice koje su pred njim mora se potruditi da ne ostane na sadašnjem učinku jer on bi značio ponavljanje najslabijeg rezultata u proljetnom dijelu sezone sa 41,18 posto bodova otkako se igra Liga 10. Bijeli su pred kraj predstavili i neke nove klince koji su ostavili fini dojam pa bi mogli dobiti i sljedeće šanse do kraja sezone. Od svih na terenu najviše se trudio i forsirao Josip Brekalo, htio je dati pečat utakmici, zabiti ili barem namjestit gol. Dok je većina igrala za prestiž, on se nada kako ga bi ga izbornik Zlatko Dalić mogao ponovno primijetiti. No, iako je sijao puno požeo nije ništa konkretno. Osim ponekog pljeska.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 21:26