Mislav Karoglan

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
ISPAD NA KRAJU UTAKMICE

Karoglan komentirao pobjedu u povratničkom debiju pa objasnio zašto je Dolčeka zamijenio nakon samo 12 minuta

‘Na početku smo ušli prestrašeno, ali u drugom poluvremenu smo ipak bili bolji‘, kaže trener Belupa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. listopad 2023. 21:03

Hajduk je s minimalnih 1:0 slavio na gostovanju kod Slaven Belupa u Koprivnici. Strijelac jedinog gola na susretu bio je Marko Livaja koji je bio siguran s bijele točke. Nakon utakmice zadovoljan je bio trener Hajduka Mislav Karoglan koji je u svom drugom mandatu na klupi Bijelih debitirao pobjedom.

- Pokazali smo dva lica. U prvom poluvremenu smo bili dobri, digli smo linije, ali za drugo poluvrijeme moram dati kredit Belupu. Znao sam da su dobri i uvjerio sam se u to, čestitke Royu i njegovom stožeru. Ovdje nikad nije lako igrati, mislim da dvadesetak godina nisam pobijedio u Koprivnici, dok sam kao igrač gostovao s Kamen Ingradom. Ovdje je jako vruće i jako teško – rekao je Karoglan.

image

Mislav Karoglan

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Važni su to bodovi za njegovu momčad nakon krize i promjene trenera.

- Drugo poluvrijeme nismo bili pravi, ali čestitao bih momcima na karakteru. Imaš četiri poraza u zadnjih šest utakmica, trebaš pobijediti i vratiti se s bodovima u igru. Bitno je da smo pobijedili i da smo prvi na ljestvici, ali da imamo puno raditi, to je apsolutno.

Što je bilo s promjenom Dolčeka?

- Uveo sam ga jer računam na njega, a izveo sam ga jer mi je Belupo ušao s visinom gore, i počeo mi je Trajkovski propadati u zadnju liniju što je nonsens. Moja ideja bila je prijeći u 5-3-2 da pokušam zaustaviti taj izvor duge lopte, da iza dobijem visinu s Elezom, i da s dvojicom napadača gore pokušam sačuvati loptu.

Drugim riječima, nije Karoglan želio da to ispadne kako je ispalo, a Dolčekovu ljutnju nije teško razumjeti, ipak su to emocije u utakmici protiv bivšeg mu kluba.

- Neke stvari su mentalne. Belupo je došao s većim brojevima gore i ušao ti je u tijelo, ali želim da imamo kuražu, da to spustimo, da po ovom terenu ne moramo igrati na prvi dodir, da ne propadnemo tako rano.

Karoglan u zaključku:

- Želio sam samo pobjedu ovdje, a mogu se ‘hvatati‘ za prvo poluvrijeme jer je bilo čak bolje nego što sam mislio.

Trener Slavena Belupa Roy Ferenčina ovako je komentirao utakmicu:

- Čestitao bih Hajduku na pobjedi, oni su zabili gol, mi nismo. Gledajući cijelu utakmicu, možda smo i zaslužili bod. Oni su bili malo bolji u prvom poluvremenu, imali su koju šansu više od nas. Mi smo u nastavku imali dominaciju, napadali smo, stvorili smo tri jako dobre prilike, ali nismo zabili. Nogomet se igra za golove, ispalo je tako kako je ispalo – izjavio je Ferenčina.

Hajduk je sad već triput zaredom slavio u Koprivnici s 1:0.

- Ne znam što je bilo prije, ali gledajući samo ovu utakmicu, razočaran sam što nismo zabili. Imamo problem realizacije, i u prošloj utakmici i u ovoj, ali to je tako. Moramo dalje naporno raditi da bismo bili bolji u tom segmentu. Generalno sam zadovoljan kako smo odigrali, pogotovo u drugom poluvremenu. Na početku smo ušli malo prestrašeno, moram priznati da je Hajduk tu imao više od igre, u drugom poluvremenu smo ipak bili bolji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 21:50