NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE POGOTKE

VIDEO: Šibenik u 10 minuta preokrenuo Istru, domaći vratar u 94. spriječio izjednačenje Puljana

Puljani su poveli u posljednjim sekundama prvog dijela, ali domaći im nisu dopustili slavlje.
Piše: Davor Trutin/SNObjavljeno: 27. veljača 2022. 16:57

ŠIBENIK - ISTRA 1961 2:1 (Marin 53', Delić 63' / Beljo 45+2')

ŠIBENIK: Rogić - Klopp, Perić, Bilić, Kvesić (od 46' Grezda), Ćurić (od 90' Vidović), Rak (od 87' Asanović), Jakoliš, Bačelić Grgić (od 67' Skorup), Marin (od 87' Attys), Delić

ISTRA 1961: Lučić - Hujber (od 78' Ivančić), Galilea, Perković (od 78' Silva), Marin, Caseres (od 78' Serderov), Perera, Blagojević, Mišković (od 66' Bande), Lisica, Beljo


Pala je i prva proljetna pobjeda. Šibenčani su preokretom u nastavku igrajući kontra bure upisali tri boda za mirniji nastavak prvenstva. Možemo reći potpuno zasluženo, naročito zbog pristupa, ali i igre u nastavku kada su zabili dva gola, a mogli su i još poneki gol. Istina, i Puljani su mogli u nadoknadi doći do boda, ali Rogić je skinuo zicer Mahmoudu Abdallahiju. Za momčad iz Pule Šubićevac i dalje ostaje neosvojiva utvrda u HNL-u!

Sve je inače u današnjoj utakmici bilo posvećeno Draženu Goviću (41). Pa, i ovaj trijumf. Nedavno stradali bivši Šibenikov igrač, ljubimac Funcuta nije zaboravljen od svojih ljudi. Prije početka susreta predsjednica kluba Marina Jurić uručila je uokvireni dres s brojem 20 koji je nosio Gović Stipi Bačeliću Grgiću. Na video zidu vrtjeli su se isječci nekih Govićevih gala poteza u njegovom šibenskom dresu, a u 20. minuti dogovorom oba kapetana zaustavljena je na trenutak igra i pljeskom su svi na stadionu, uključujući i igrače, odali počast stradalom Šibenikovom prvotimcu. U zrak je simbolično pušten 41 narančasto-crni balon, Funcuti su svih 90 minuta navijali, ali i skandirali igračevo ime…

Prvo poluvrijeme proteklo je u prilično rastrganoj igri, s puno prekida. Tome je kumovala dosta i snažna bura, koja je Narančastima trebala biti saveznik u prvih 45 minuta. Trebala, ali nije baš bila. Dapače, Istra je više držala loptu, ali u šanse se teško dolazilo s obje strane. Domaćin je najviše prijetio nakon oduzetih lopti pulskim braničima koji su u 3-4 navrata komplicirali s izlaskom iz zadnje trećine. Ali, Jakoliš u dva navrata nije to kaznio. Kao ni Delić daleki izlazak vratara Lučića od svoga gola, mogao je domaći centarfor pucati iz prve na prazan gol, odlučio se na povratni pas za Marina čiji udarac je išao previsoko. VAR je skenirao igranje rukom Bilića, ali pravorijek je - ruka nije bila kažnjiva. Nakon sudara s Bačelićem iz igre je ubrzo zbog ozljede morao izaći kapetan Puljana Blagojević. A, sredinom poluvremena na istoku se pojavilo i dvadesetak Demona koji su okolnim putevima preko burovitog Velebita stigli iza Učke. I ubrzo su se radovali.

U 40. minuti najbolja prilika za Šibenčane, Marin je zaradio slobodan udarac, Bačelić Grgić je lagano zavrnuo loptu prema golu, čini se da je putem zakačila Belju i pogodila vratnicu od koje se odbila u ruke vratara Puljana.

Ali, stasiti napadač Istre umjesto u svoju mrežu zabio je u 2. minuti sučeve nadoknade u pravu, šibensku mrežu. Šibenikova obrana glumila je statiste kao na filmskom setu, uzalud vježbanje na treninzima. Inače, bio je to prvi udarac gostiju u okvir gola u prvom dijelu. Za stopostotan učinak.

Kartelo je u nastavku ostavio Kvesića u svlačionici, ubacio napadača Grezdu, a Kloppa preselio na lijevi bok. Zaigrao je Šibenik još agresivnije i to mu se ubrzo isplatilo. U desetak minuta Narančasti su poništili prednost Puljana, a potom i poveli. Sjajnom akcijom Delića i Marina prvo su došli do izjednačenja, navijači su drhtali nekoliko minuta nakon što je VAR potvrdio da je gol regularan.

Isti akteri su u 63. izmijenili uloge, sada je Antonio Marin sve pripremio uz pomoć vrlo dobrog Kloppa, a hladnokrvni Delić matirao Lučića za 2:1. Bio je to sedmi gol šibenskog napadača ove sezone i već četvrti Puljanima u tri utakmice. Istra mu je omiljena žrtva.

Otvorila se pulska momčad, scenarij kao idealan za šibenske brzance, Delić je imao dva zicera u kontrama, ali Lučić je spašavao (dvije obrane nogom).

Abdallahi je na dodavanje Bandea lansirao bombu s 15 metara, Rogić nekako izbio u korner. I onda u 5. minuti dodatka Beljo se iznenada našao iza leđa šibenske obrane, mogao je možda i pucati, ali je dodao Abdallahiju, ali Rogić je čudesno obranio udarac s desetak metara reprezentativca Mauretanije.

U 6. minuti nadoknade gosti su došli i do slobodnjaka s 22 metra, ali Marinov prizemni udarac prošao je pokraj gola. Nakon toga bio je kraj. Važna pobjeda Šibenčana, prvenstveno za povratak mira u kuću.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je na Šubićevcu, slave domaći pobjedu od 2:1. Ali, bila je ona teško izborena, imali su Šibenčani i dosta sreće u samoj završnici.

90+4' Kakva šansa za Istru! Beljo ostavlja loptu Mahmoudu u kaznenom prostoru, ali Rogić glavom brani! Sjajna reakcija domaćeg vratara!

90' Čeka nas još pet minuta sudačke nadoknade.

85' Kakva bomba Mahmouda! Ostavio mu je Bande loptu, ovaj je potegnuo s ruba kaznenog prostora, a sjajnu obranu pišemo Rogiću.

78' Joao SIlva, Serderov i Ivančić umjesto Perkovića, Hujbera i Caseresa. To su tri Istrine promjene ovoga trenutka.

76' Nekoliko dobrih prilika Šibenika, sve je kulminiralo pokušajem Delića koji je iskoristio buru i prevario sve svoje čuvare, nakon čega je sjajno intervenirao Istrin vratar Lučić i spriječio siguran gol.

71' Prostora je na desnoj strani Istrinog napada dobio Hujber, ali Bilić nije dao da se opasnost razvije pa je izbacio loptu u aut.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

67' Igra je zaustavljena, pruža se pomoć Stipi Bačeliću Grgiću. Bila je promjena kod Istre, Miškovića je zamijenio Bande, a sad će i šibenska klupa mijenjati - Skorup umjesto Bačelića Grgića.

65' Sjajna šansa sada za Istru. Mahmoudova lopta za Caseresa u for, ali Rogić stiže prvi do nje.

63' GOOOOOL! Delić za 2:1! Antonio Marin prodro je po lijevoj strani i ubacio za Delića koji se sjajno snalazi u srcu kaznenog prostora.

58' A sada i malo žutih kartona. Prvo za Istrinog Pereru, a onda i za mladog domaćeg veznjaka Niku Raka koji će zbog toga morati propustiti sljedeće kolo.

56' GOOOOL! VAR je presudio, lopta je prešla crtu, a nije bilo ni zaleđa prethodno... 1:1 je, strijelac je Antonio Marin. Gol se piše u 53. minutu, tada je gol zapravo postignut.

55' VAR se smije uključiti! TV-snimka jasno pokazuje da je lopta prešla crtu. Pregledavanje tih situacija nije u domeni video-sobe, ali uz ključni dokaz o tome da je lopta prešla liniju, VAR smije ukazati na to...

53' Nevjerojatna akcija! Nije zabio Antonio Marin! Izašao je u kontru, prešao vratara Lučića i pucao, a Perković se bacio ne bi li spasio loptu. To je i učinio, od vratnice se lopta odbila natrag u polje. Ali, VAR će se uključiti, čini se da je lopta prešla liniju...

49' Kontrolira Istra posjed lopte na startu drugog poluvremena, čeka se neki pokušaj domaćih.

46' Kreće nastavak dvoboja. Ulazi Eros Grezda za domaće, i to umjesto Kvesića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

45+2' GOOOL! Istra je povela. Beljo je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, ispratio je jedan ubačaj s desne strane i glavom loptu pospremio u mrežu.

40' Najveća prilika na utakmici! Bačelić-Grgić pucao je iz slobodnog udarca s nekakvih 20 metara. Uhvatio je Lučića na krivoj nozi, zatresla se i vratnica, ali i potom lopta odbila ravno u ruke vratara Istre. Izgleda i kako je lopta na svom putu do vrata dirala nekog od igrača iz živog zida.

33' Traje VAR provjera. Jedan ubačaj igrača Istre pogodio je Bilića, skočili su gosti, traže igranje rukom u šesnaestercu... Izgleda da neće biti ništa od najstrože kazne.

21' Kao što je i najavljeno, ovaj dvoboj protječe u znaku sjećanja na Dražena Govića koji je nedavno poginuo u prometnoj nesreći na cesti Dubrava – Podi. U 21. minuti tribine i igrači prisjetili su se Govića. Veliki Gogo, Gova kako su ga zvali od milja, otišao je na onaj svijet u 41. godini, a u sjećanje na njega danas je pušten 41 crni i narančasti balon.

20' Nema još uvijek nekih većih prilika. Istra je češće u posjedu lopte (26% - 74%). Obje momčadi uputile se u uvodnih 20 minuta po jedan udarac prema suparničkim vratima, ali niti jedan nije završio u okviru. U kornerima je 0:2 za goste.

12' Snažan vjetar puše u Šibeniku i to povremeno stvara određene probleme u kontroli lopte.

1' Počela je utakmica na Šubićevcu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 13:07