Prije odlaska iz HNL-a 2017., Josip Knežević igrao je za Osijek

 Emica Elvedji/Cropix
(PRE)ŽESTOK DEBI

Veteran ‘pregorio‘ u želji: iz Kuvajta se vratio u HNL nakon šest godina i za deset minuta dobio crveni

U nogama ima 107 HNL utakmica i 18 golova, a ovo mu je prvo izravno isključenje u karijeri
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. siječanj 2023. 16:10

Josip Knežević (34) stigao je ove zime na Šubićevac na mala vrata, ali riječ je o provjerenom igraču, veznjaku raskošnog talenta i sjajne ljevice. Knežević je sposoban potezom riješiti svaku utakmicu. Ima Knežević u nogama 107 HNL utakmica u kojima je zabio 18 golova uz 21 asistenciju. I sve u dresu Osijeka.

Knežević je posljednju utakmicu u HNL-u odigrao 26. svibnja 2017. Osijek je kao gost pobijedio Split, a jedini pogodak na utakmici zabio je Knežević. Dakle, nije ga na našim terenima bilo gotovo šest godina. I nije se vratio na željen način, jer je već u 11. minuti debija za Šibenik u srazu s Rijekom zaradio izravni crveni karton. Bio je to opasan start, ne toliko grub, ali suci vole reći "start na karijeru"...

Ima Knežević 34 godine, ali izgleda dobro, te Šibenik s pravom očekuje puno od njega. Pričamo o igraču koji je u 341 utakmici zabio 88 golova, uz 61 asistenciju. Za veznjaka sjajan učinak. I ovo mu je prvi izravni crveni karton koji je zaradio u karijeri. Nevjerojatno, ali je tako.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 08:12