NIKSA STIPANICEV Cropix
VIDEO: TRILER NA ŠUBIĆEVCU

Spektakularan gol za kraj, čudesna peta i VAR presudili ludu utakmicu! Riječani poveli pa skrivili penal...

Riječani su u 19. kolu s 2:1 svladali Šibenčane koji su s igračem manje igrali gotovo cijeli susret
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2023. 17:04

ŠIBENIK - RIJEKA 1:2 (Delić 7‘ p./Frigan 4‘, Obregon 87‘)

ŠIBENIK: Rogić - Grdić (od 57. Kvesić), Perić, M. Matić, Mina (od 90.+3 Dolček) - Čanađija (od 57. Đorić), B. Matić (od 90.+3. Hiroš) - Arai, Knežević, Čop - Delić (od 57. Špeljak)

RIJEKA: Labrović - Grgić (od 61. Bogojević), Galešić, Dilaver, Goda - Selahi (od 61. Banda), Hodža - Ampem (od 90.+3. Veiga), Janković (od 61. Jurić), Marin - Frigan (od 75. Obregon)


Nogometaši Rijeke osvojili su važne gostujuće bodove u 19. kolu HNL-a, pobijedili su na Šubićevcu Šibenik 2-1 (1-1) golom Obregona u 87. minuti.

Rijeka je povela već u četvrtoj minuti golom Matije Frigana, dok je u sedmoj izjednačio Ivan Delić kojem je Labrović obranio jedanaesterac, ali je Delić pogodio iz drugog pokušaja. Igrača više još od 12. minute Rijeka je naplatila tek u 87. kada je lukavi i lijepi gol petom postigao Jorge Obregon.

SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Svašta se na utakmici dogodilo u prvih 12 minuta. Prvo je Rijeka povela u četvrtoj kada se Frigan lijepo naklonio i glavom pogodio domaću mrežu. No, Šibenčani su brzopotezno odgovorili. Zbog igranja rukom Dilavera dosuđen je jedanaesterac. Udarac Jurića obranio je Labrović, nekadašnji vratar Šibenika, ali je odbijenu loptu dočekao Jurić i iz drugog pokušaja pogodio za izjednačenje.

No, domaći navijači u 12. minuti su doživjeli novi šok kada je igrač Šibenika Josip Knežević zbog grubog starta zaradio crveni karton.

Nakon isključenja ritam se do kraja prvog poluvremena smirio. Gosti iz Rijeke su dominirali posjedom, ali Šibenik je prilično jednostavno zaustavljao suparničke napade i Rijeka je do odmora ostala bez prave prilike za novo vodstvo.

Na početku drugog poluvremena Galešić je gađao s više od 30 metara, a uz pogrešku domaćeg vratara Rogića lopta je pogodila šibensku vratnicu. Dugo vremena nakon toga, unatoč igraču više, Rijeka nije znala zaprijetiti, a najbolju šansu imao je Šibenik. Nakon kornera Mislav Matić je s dva metra udaljenosti zamalo prebacio suparnička vrata.

Još bolju šansu za Šibenik je imao Arai u 85. minuti. Japanski nogometaš je prošao po lijevoj strani, ali je njegov opasni udarac skrenuo Labrović.

Na kraju je Rijeka ipak uspjela doći do vrlo važna tri boda. Hodža je pucao, a lukavo i vrlo spretno petom je loptu u mrežu poslao Obregon za gostujuće slavlje.

Rijeka je i dalje osma, ali ima 19 bodova kao i sedma Lokomotiva. Šibenik je ostao pretposljednji te ima četiri boda više od Gorice.

Kasnije tijekom subote odigrat će se gradski derbi između Dinama i Lokomotive, a dvoboj počinje u 17.10 sati.

U nedjelju će ovo kolo zatvoriti Osijek i Gorica, utakmicom u 15 sati te Istra 1961 i Hajduk ogledom koji počinje u 17.10 sati.


SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘+9‘ - Škarice Duje Čopa! Pokušao je šibenski centarfor atraktivnim potezom vratiti rezultat u egal, no prošao je njegov pokušaj preko grede... Gotovo je, bio je to zadnji napad Šibenika!

90‘+6‘ - Šibenčani su sve karte bacili u napad, traje sveopća ofenziva, no zasad se Rijeka uspješno brani.

90‘+3‘ - Kod Šibenika su ušli Amer Hiroš i Ivan Dolček umjesto Bernarda Matića i Davida Mine. U momčadi Rijeke na klupu ide Ampem, mijenja ga portugalski branič Danilo Veiga.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

90‘ - Nije poznato kolika će biti sudačka nadoknada, a susret je nastavljen u 94. minuti.

87‘ - GOOOL! Hodža pronalazi džokera s klupe Jorgea Obregona koji s čuvarom na leđima Mislavom Matićem atraktivno pogađa petom za 2:1!!! Spektakularan pogodak Kolumbijca...

Ipak, provjerava se VAR zbog potencijalnog zaleđa. Dugo traje ovaj prekid. Je li Obregon bio u nedozvoljenoj poziciji prilikom Hodžinog dodavanja? Prošlo je sada već i tri-četiri minute, još nema odluke VAR sobe...

GOL JE PRIZNAT! Potvrđen je Obregonov gol, Rijeke vodi 2:1!

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

85‘ - Strašna obrana Nediljka Labrovića! Arai bježi obrani Rijeke i silovito šutira s oko pet metara iskosa, a vratar Rijeke fantastičnom obranom spašava goste!

77‘ - Trajala je tiha VAR provjera zbog potencijalnog jedanaesterca - netko je od šibenskih braniča možda igrao rukom u šesnaestercu - ipak, ništa od nove najstrože kazne.

75‘ - Ulazi Kolumbijac Jorge Obregon umjesto Matije Frigana.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

71‘ - Ubačaj Emmanuela Bande iz kornera uzrokovao je kraću gužvu u Rogićevu petercu, no uspjeli su to raščistiti šibenski braniči.

64‘ - Šansa za Šibenik! Iz toga prvoga kornera na susretu najviše je skočio Mislav Matić i glavom gađao malo iznad grede!

63‘ - Tek u 63. minuti prvi udarac iz kuta na utakmici! Duje Čop opalio je iskosa, Labrović izbio u udarac iz kuta...

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

61‘ - Trener Jakirović uzvraća također trostrukom zamjenom. Za danas su gotovi Alen Grgić, Niko Janković i Lindon Selahi, na teren ulaze Bruno Bogojević, Deni Jurić i Emmanuel Banda.

57‘ - Trostruku zamjenu radi trener Cvitanović. Umjesto Ivana Delića, Darija Čanađije i Donija Grdića ulaze Karlo Špeljak, Nikola Đorić i Josip Kvesić.

56‘ - Uzvraća Ivan Delić na suprotnoj strani, no nije bilo preciznosti u njegovu udarcu.

55‘ - Novi opasan Ampemov ubačaj! Razigrano su startali Riječani u nastavak, sada je ganski ofenzivac ponovno - kao u prvome dijelu - tražio Frigana, bio je napadač Rijeke za koji centimetar prekratak...

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

53‘ - Janković izvodi taj slobodnjak koji je izborio Marin, odlazi njegov projektil iznad grede.

53‘ - Grdić radi prekršaj na Marinu na samome rubu šesnaesterca, gotovo uz aut-liniju...

49‘ - Neočekivan potez! Galešić je zaprijetio s tridesetak metara, nije izgledalo opasno i nije bilo snage u tom pokušaju, no iz nekog je razloga iznenadio Rogića koji pušta da to prođe pored gola, a lopta se odbija od vratnice!

46‘ - Vraćamo se na Šubićevac. Nema promjena ni kod Šibenika ni kod Frigana.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Uzbudljiv početak na Šubićevcu donio je po jedan gol s obje strane, ali i izravan crveni karton veznjaku domaćeg sastava. Rogića je glavom probio Frigan, da bi već u idućoj akciji Šibenčani iznudili jedanaesterac. Delić je tek iz drugog pokušaja pospremio loptu iza Labrovićevih leđa. Samo pet minuta kasnije jedan je neoprezan start Josipa Kneževića na Princeu Ampemu sudac Zdenko Lovrić ‘nagradio‘ izravnim isključenjem. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, a umjesto atraktivne igre gledali smo okršaj s mnogo grubih prekršaja.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

45‘+3‘ - Evo napokon i neke konkretnije šanse... Riječani su povezali nekoliko dodavanja, u šansi se našao Goda koji s ruba šesnaesterca tuče iz voleja - odlazi to daleko od Rogićeva gola.

45‘ - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

45‘ - Grdić oštro starta na Godu pa i njemu Lovrić pokazuje žuti karton.

36‘ - Mina je na centru ‘pokosio‘ Ampema i opravdano ušao u sučevu bilježnicu.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

30‘ - Smirile su se strasti na Šubićevcu, pao je tempo zbog brojnih sitnih prekršaja. Ispuhali su se i jedni i drugi nakon furioznog starta, sada se igra ‘na sigurno‘.

22‘ - Selahi pokušava uigranom akcijom iz tog slobodnjaka ugroziti Rogića, međutim spremna je posljednja šibenska linija na takva iznenađenja...

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

21‘ - Mislav Matić rukom zaustavlja Frigana. Sudac Lovrić odmah sudi prekršaj u zoni udarca, Matić se čudom čudi i prigovara na što ga Lovrić opetovano opominje.

20‘ - Nastavlja se žustra igra s obje strane... Dario Čanađija grubo zaustavlja Selahija, no prolazi samo s usmenom opomenom.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

13‘ - CRVENI KARTON ZA ŠIBENIK! Josip Knežević je ružno startao na koljeno Princea Ampema, sudac Lovrić ekspresno je otišao pogledati snimku i potom pokazao izravan crveni karton veznjaku Šibenika! Pritom je i vratar Lovre Rogić dobio žuti karton zbog prigovora.

7‘ - GOOOL! Brani Labrović loše izveden Delićev udarac, no odbijenu loptu napadač Šibenika posprema iza leđa nemoćnog riječkog vratara... Strašan početak, 1:1 na Šubićevcu!

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

5‘ - JEDANAESTERAC ZA ŠIBENIK! Nakon ‘flipera‘ u šesnaestercu Dilaver rukom blokira jedan udarac i sudac Lovrić pokazuje na bijelu točku! Neko je vrijeme trajala VAR provjera, no odluka je jasna - bit će to najstroža kazna! Usput je bivši dinamovac Emir Dilaver dobio žuti karton zbog igranja rukom.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

4‘ - GOOOL! Prince Ampem praktički iz prve prave šanse sjajno je ubacio za Frigana koji glavom pogađa između dvojice braniča za rano vodstvo na Šubićevcu!

15.00: Počela je utakmica na Šubićevcu. Glavni je sudac Zdenko Lovrić iz Đakova.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

image

Sergej Jakirović, trener Rijeke

NIKSA STIPANICEV Cropix
image

Mario Cvitanović, trener Šibenika

NIKSA STIPANICEV Cropix


>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj!


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 00:26