DAMIR SKOMRLJ Cropix
SLAVLJE NA RUJEVICI

VIDEO: Rijeka pobjedom protiv Šibenika preskočila Hajduk i preuzela vrh ljestvice

Fruk, Andrić i Galešić zabili su za uvjerljivu pobjedu Bijelih
Piše: Hina, SNObjavljeno: 22. rujan 2024. 21:38

RIJEKA - ŠIBENIK 3:0 (Fruk 3., Andrić 19., Galešić 81.)

RIJEKA: Zlomislić - Smolčić, Radeljić, Galešić ⚽, Devetak - Petrovič (od 82. Selahi) - Pašalić (od 82. Djouahra), Fruk ⚽ (od 84. Ilinković), Janković, Rukavina 🟨 (od 46. Gojak) - Andrić ⚽ (od 69. Perica)

ŠIBENIK: Đaković - Perić 🟨, Morrison, Punčec (od 82. Kulušić) - Kolega (od 46. Majić), Bakić, Kavelj (od 82. Prekodravac), Zuta - Vasilj (od 61. Delić) - Božić, Torres (od 71. Laća)

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE


U posljednjem susretu sedmog kola HNL-a nogometaši Rijeke su na svojoj Rujevici pobijedili Šibenik 3:0 (2:0) čime su se vratili na vrh ljestvice.

Rijeka je upisala petu pobjedu u sezoni te je došla do 17 bodova koliko ima i drugi Hajduk. Vodeći dvojac je trenutačno četiri boda ispred Dinama. Šibenik je ostao na petom mjestu ljestvice.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U prvom dijelu Rijeka je postigla dva pogotka, strijelci su bili Toni Fruk u trećoj i Komnen Andrić u 19. minuti, dok je sve zaključeno golom kojeg je u 81. minuti dao Niko Galešić.

Početak Rijeke bio je vrlo žestok, a gosti iz Šibenika su kapitulirali već nakon tri minute igre. Sve je sam napravio Fruk koji je pucao s više od 20 metara i lijepo pogodio za vodstvo Rijeke.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Uslijedili su daljnji napadi Rijeke, pa su tako svoje udarce oprobavali redom Janković, Pašalić i još jednom Fruk, ali su Šibenčani te nalete i udare izdržali bez primljenog gola. No, u 19. minuti još se jednom zatresla gostujuća mreža. Glavom je pucao Andrić i pogodio za 2:0 i novo slavlje na Rujevici.

Tek nakon toga je Šibenik uspostavio ravnotežu na terenu, ali je potom i domaća momčad maknula nogu s gasa i smirila ritam igre. Bez većih uzbuđenja prošao je ostatak prvog poluvremena, a odmah na startu drugog ponovno je šut oprobao Fruk, ali ovaj put bez precizne završnice.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Najbolju šansu za pogodak Šibenčani su imali u 50. minuti. Dobro je pucao Majić, ali je lopta završila na okviru vrata. U 53. minuti, nakon dobre akcije Fruka i Pašalića, potegnuo je potonji igrač Rijeke, ali je treći gol onemogućio šibenski vratar Đaković.

U završnom dijelu utakmice sve je hrabriji i opasniji bio Šibenik koji je u tim trenucima bio nešto bolja momčad, ali i idući put se zatresla gostujuća mreža. U 81. minuti je sjajan prodor obavio Pašalić, poslao je u suparnički šesnaesterac odličnu loptu koju je pokupio Galešić i zabio za konačnih 3:0.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Rijeka se vraća na vrh SHNL-a. Pobjeda nad Šibenikom nikada nije došla u pitanje, momčad s Kvarnera bez ikakvih problema upisala je tri boda i preskočila Hajduk na ljestvici.

image

Slavlje Rijeke

DAMIR SKOMRLJ Cropix

KRAJ UTAKMICE

90. 🕖

Igrat će se dvije minute nadoknade.

86. Rijeka će nakon ove pobjede opet završiti kolo na tronu HNL-a sa 17 bodova, isto kao i Hajduk, ali s boljom gol-razlikom.

81. Pašalić je sjajno prošao po desnoj strani kaznenog prostora i vatio looptu u peterac gdje je spremno čekao Galešić i ugurao loptu u mrežu.

81. ⚽ GOOOL!

Rijeka vodi 3:0!

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

80. Pašalić je potegnuo s desne strane, ali lopta od bloka ide u korner.

78. Rijeka je odvela utakmicu u vode koje im odgovaraju, sada traže i treći pogodak.

69.

Dvije promjene kod Rijeke.

Van je izašao Andrić, a ušao Perica.

66. Šibenik je sve bolji!

Sada je Majić pokušao iz daljine, ali ravno u Zlomislića.

Ipak, Rijeka bi trebala biti oprezna, gosti sve češće idu prema naprijed, a ne bi bio prvi put da pokažu koliko mogu biti ubojiti po protivnička vrata.

62. Bakljada Armade:

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

57. Janković!

Sjajno se oslobodio na desnu nogu, pucao "oršićevski" s lijeve strane, ali brani Đaković.

53.

Pašalić!

Dobio je sjajnu loptu u prostor, pucao s lijeve strane šesnaesterca, ali Đaković brani.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

50.

Vratnica Šibenika! Majić je umalo pogodio vrata...

Pucao je s desne strane kaznenog prostora, ali malo je nedostajalo da lopta uđe u okvir gola.

50. Torres je dobro ubacio u peterac prema Božići, ali ovaj nije zahvatio loptu, nema opasnosti za doamćina.

46. 🕖

Počeo je drugi dio.

Rijeka je uraganski krenula u utakmicu i vrlo rano došla do vodstva nakon sjajnog pogotka Fruka, a onda se u 19. minuti u strijelce upisao i Andrić. Do kraja prvog dijela mreže se nisu tresle, ali nije bilo daleko; neka to bude uvertira u sadržajno drugo poluvrijeme.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

KRAJ PRVOG DIJELA

45. 🕖

Igrat će se jedna minuta nadoknade.

42. 🟨

Rukavina je dobio žuti karton nakon prekršaja.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

39. Janković je opasno zaprijetio prizemno s 18 metara, ali lopta ide pored lijeve vratnice.

37. Dobra prilika za goste!

Zuta je pucao iz slobodnjaka s otprilike 20 metara, ali malo pored desne vratnice.

36. Božić je dao dobru dijagonalu za Kolegu, ali sudac nije svirao naknadni prekršaj, ljuti su gosti...

30. U posljednjih nekoliko minuta Šibenik češće prelazi centar igrališta, ali bez opasnijih pokušaja po vrata Rijeke.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

24. Evo prvog opasnijeg pokušaja za goste, tukao je Vasilj s ruba kaznenog prostora, ali obranio je Zlomislić.

19. Još jedna sjajna akcija Rijeke, Smolčić je savršeno ubacio s desnog krila, Đaković nije uspio doći do lopte koju je srpski centarfor zakucao u mrežu i zabio prvi pogodak u HNL-u za Rijeku.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

19. ⚽ GOOOL!

2:0 za Rijeku, Komnen Andrić!

17. Rukavina je ostao ležati na terenu nakon duela s Punčecom, ali sve će biti u redu s njim.

15.

Umalo je Rijeka povećala vodstvo!

Sjajna akcija, Pašalić je nakon "rolice" dao za Fruka koji je gađao s 20-ak metara, ali preko vrata.

12. Pašalić je iz slobodnjaka s 20 metara pucao preko zida, nema opasnosti za Đakovića.

Start utakmice koji Mario Carević nikako nije priželjkivao...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

10. Janković je umalo pogodio isto kao i Fruk, ali lopta je otišla malo pored desne vratnice.

3. Nakon kombinacije s Pašalićem poslije udarca iz kuta, Fruk je potegnuo s lijevog ruba kaznenog prostora i "oršićevski" pogodio u drugi kut Šibenikovih vrata za delirij na Rujevici.

3. ⚽ GOOOL!

Kakav pogodak Fruka, Rijeka vodi!

1. 🕖

Utakmica je počela.

19.30 Kod Rijeke u prvom sastavu ipak neće biti Gojaka, uz Fruka će iza Andrića u sredini biti Janković, a na lijevom krilu operirat će Gabrijel Rukavina.

Najavu piše: Siniša Lončar

Nogometaši Rijeke 7. kolo SuperSport HNL-a igraju na svom terenu večeras (20 sati) protiv Šibenika. Nakon što su prošlu sezonu u fotofinišu Prve lige protiv Zrinskog osigurali promociju u najviši rang natjecanja, nemali broj nogometnih stručnjaka upravo je Šibenik vidio kao glavnog kandidata za ispadanje. Međutim, momci sa Šubićevca na Rujevicu stižu osokoljeni dobrim rezultatima znajući da nemaju što izgubiti, a njihov dosadašnji učinak (deset bodova) je i više nego dobar.

Prvi riječki lijevi bek, u izostanku dugo ozlijeđenog Brune Gode i svojevrsnog “gašenja” Marijana Čabraje, postao je Mladen Devetak. Igrač ponikao u Novom Sadu, preko Palerma, odnosno Istre 1961 prošle sezone, gdje je proveo jednogodišnju posudbu, stigao je na Rujevicu na mala vrata i brzo pronašao svoje mjesto u udarnoj momčadi, svjestan je da večerašnji dvoboj neće biti nimalo lak zadatak.

- Šibenik je jedna momčad koja je dosta agresivna, a vidi se i da su dobro krenuli u prvenstvo ove sezone. Igramo kući, trebamo ući u susret kao protiv Dinama i onda ne bi trebalo biti problema - kazao je u uvodu Devetak.

O Rijeci ima samo riječi hvale.

- Odlično sam se snašao, svi su me prihvatili odlično. Došao sam tijekom igranja u Europi, nisam prošao pripreme, no brzo sam se uklopio u ovaj sistem rada. Sve pozitivno. Ostaje žal za time što nismo uspjeli ući u neko europsko natjecanje, no u prvenstvo smo ušli odlično. Trebamo nastaviti tim načinom i protiv Šibenika. Trenutno smo prvi, mislim da možemo, ako budemo nastavili ovako, i osvojiti to prvo mjesto, ciljamo ka tome - dodao je Devetak o svojim očekivanjima u Rijeci.

Ipak, malo je “stao na loptu”.

- Prvenstvo je tek počelo, imamo još puno utakmica pred sobom, kako malih tako i velikih. Najveća konkurencija? Pa svakako Dinamo i Hajduk, jako dobre momčadi, a o Dinamu govori i to da igraju Ligu prvaka. No, mi ćemo svakako ići iz utakmice u utakmicu i vidjeti gdje će nas to dovesti.

Čak dvojica donedavnih igrača Istre 1961 danas drže dio riječke obrane. Kako to funkcionira u igri?

- Da, Majstorović je došao malo prije mene. Po meni smo se dobro uklopili i on i ja. Znamo većinu igrača još od prošle sezone. Odlično smo se uklopili u rad i način rada, mislim da trebamo samo tako nastaviti - dodao je Devetak, koji još nije imao priliku igrati protiv momčadi sa Šubićevca, pa su mu oni svojevrsna nepoznanica.

- Nije ih bilo u S HNL-u prošle godine, tek su se vratili u ligu, no i ovo što sam ih gledao odmah sam vidio da su čvrsta i agresivna momčad i da su odlično ušli u prvenstvo. Sigurno nas čeka jedna teška utakmica - dodao je Devetak.

Poseban mu je gušt igrati baš na Rujevici.

- Fenomenalan je osjećaj tu igrati, publika je odmah pored terena. Ta Rujevica je specifična, sjećam se i kada sam dolazio s Istrom tu, prvih 20 minuta ne znaš što te je snašlo, poseban osjećaj postoji na našem stadionu - rekao je Devetak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 21:55