RONALD GORSIC Cropix
SLAVLJE GOSTIJU

VIDEO: Osijek pobjedom pobjegao s dna ljestvice, Lokomotivi poništena dva gola

Bijelo-plavi su hrabrom igrom, ali i uz dosta sreće, upisali nova tri boda
Piše: Davorin Olivari, SNObjavljeno: 22. rujan 2024. 19:30

LOKOMOTIVA - OSIJEK 0:1 (Jurišić 32.)

LOKOMOTIVA: Šubarić - Karačić, Živković (od 85. Vuković), Kolinger 🟨, Leovac 🟨 - Fetai, Smakaj 🟨 (od 56. Bošković) - Vranjković (od 77. Sušak), Vrbančić (od 56. Mudražija), Goričan - Čop

OSIJEK: Malenica - Hasić 🟨, Jelenić 🟨, Tuia 🟨, Jurišić ⚽ - Soldo 🟨, Dantas 🟨 (od 89. Omerović) - Pušić 🟨 (od 71. Jugović), Mikolčić, Matković (od 90.+4. Bukvić) - Jakupović

ZAGREB - stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 1,000. Sudac: Duje Strukan (Split).

GOL OSIJEKA POGLEDAJTE OVDJE.

Osijek je drugom uzastopnom pobjedom s posljednjeg mjesta poskočio na šesto u poretku SHNL-a, dok su Lokosi skliznuli na deveto, samo su bod iznad posljednjeg Slaven Belupa. Nismo gledali neki nogomet koji bismo pamtili, bilo je puno grešaka, prekida, svakako utakmica za brzi zaborav. Istina, bilo je nekih uzbuđenja, ali premalo. Junak Osijeka u Kranjčevićevoj bio je Roko Jurišić, strijelac jedinog pogotka. Društvo s Opus Arene sad svakako lakše diše, talijanski trener Coppitelli može se napokon smješkati. S druge strane, Silvijo Čabraja ima razloga za brigu, jer nije lako živjeti pri dnu ljestvice.

image

Detaljnija statistika: Sofascore

SOFASCORE

Nisu prošle niti tri minute, a Osijek je imao zicer. Jakupović je nakon dubinske lopte sam krenuo prema Šubariću i onda uspio debelo promašiti. Trener Osijeka Coppitelli primio se za glavu nakon ove propuštene šanse, nije bilo neko čudo, jer ovakve prilike i sasvim prosječni napadači bi morali zabiti. Gosti su u početnom razdoblju utakmice djelovali organiziranije i opasnije, nakon desetak minuta Šubarić je zagrijao rukavice, njima je zadržao udarac Pušića s nekih sedamnaest metara. Imao je vratar Lokosa posla i nešto kasnije. Nakon pogreške Morena Živkovića na centru igrališta, opet je Jakupović krenuo prema vratima Lokosa, ovoga puta nije bio sam, ali je ipak, uz dupli pas s Pušićem, stigao na nekih šesnaest metara, ali i ovaj udarac je bio loš, Šubarić se nije previše namučio kako bi ga zaustavio.

image
RONALD GORSIC Cropix

Onda je priprijetila Lokomotva. Nakon udarca iz kuta najviše je u šesnaestercu skočio Fran Karačić, pucao je s nekih pet metara, ali je Malenica fenomenalno obranio taj udarac glavom. Stvarno čudesna obrana. Minutu kasnije, na drugoj strani, Dantas je odlično prebacio domaću obranu i pronašao Pušića, koji se našao na nekih desetak metara od Šubarića, ali je smijer kretanja prebacio na lijevu stranu, zabio se u mrtvi kut i onda promašio. Drugi udarac u okvir Čabrajina momčad uputila je nakon pola sata igre, ali taj pokušaj Goričana bio je kamilica za Malenicu.

image
RONALD GORSIC Cropix

Nakon toga dogodilo se neminovno s obzirom na ono što smo do tada gledali. Osijek je stigao do zasluženog vodstva, obrana Lokosa je spavala, između Karačića i Živkovića ubacio se Jurišić i gosti su se grlili i ljubili. Nešto kasnije mrežu je pogodila i Lokomotiva, poentirao je Vranjković, ali nesuđeni asistent Čop bio je u zaleđu, pa je VAR poništio pogodak domaćina.

Međutim, pogodak Osječana probudio je Čabrajine dečke, do konca prvog poluvremena stisli su, konačno počeli igrati smislenije, napadački organiziranije i opasnije. Ipak, u samoj završnici prve dionice Coppitellijeva momčad je mogla do podebljanja vodstva: Matković se po boku probio pokraj Leovca i Kolingera, a onda centrirao, zapravo više nabio loptu u glavu Jakupovića, od koje se s neka tri metra odbila u gredu.

image
RONALD GORSIC Cropix

Lokomotiva je u drugom dijelu opet pogodila mrežu, a pogodak na intervenciju VAR sobe opet nije bio priznat. Leovac je ubacio iskosa iz slobodnog udarca, Bošković je loptu dohvatio glavom i gurnuo do ‘druge stative‘ gdje se ubacio Mudražija i iz blizine ubacio loptu u mrežu. No, sudac Strukan je utvrdio da je Kolinger, koji je skočio kod ubačaja Leovca, koji je zaista bio u zaleđu i utjecao na igru, odnosno daljnji tijek događaja koji je rezultirao ulaskom lopte u mrežu. Onako, pomalo sumnjiva odluka Strukana.

Nakon toga Osijek je mogao doći do drugog pogotka, opet je Jakupović bio sam pred Šubarićem i opet je kolosalno promašio. U samom smiraju utakmice Lokosi su mogli do poravnanja, u dobrim prilikama bili su Goričan i Vuković.

image
RONALD GORSIC Cropix

KRAJ UTAKMICE!


Osijek je uspio sačuvati prednost koju je stekao u prvome dijelu, premda je do kraja bilo krajnje dramatično. Lokomotivi su poništena dva pogotka i pogotovo će se još dosta pričati o zaleđu kod drugoga poništenoga gola. Osijek je stigao do vrijedna tri boda i pobjegao sa začelja tablice. Sada je šesti sa sedam bodova, Lokosi su predzadnji s dva boda manje.

90.+8. Traje pritisak Lokosa, a Strukan je pokazao da će se igrati još jedna dodatna minuta. U jednom se napadu priključio čak i vratar Šubarić, no bez uspjeha.

90.+7. 🟨 Soldo zbog udaranja Fetaija po potkoljenici dobiva žuti karton.

90.+3. Novi zicer Lokomotive! Dušan Vuković izbio je sam pred Malenicu i svojevrsnim kung-fu udarcem prebacio čitav gol...

90. 🕖 Igrat će se čak sedam minuta sučeva dodatka.

89. ⇔ Nail Omerović mijenja Tiaga Dantasa.

85. ⇔ Četvrta Čabrajina izmjena, Dušan Vuković umjesto Živkovića.

84. Šansa Lokosa! U velikoj gužvi Osječani nikako nisu uspijevali izbiti loptu, da bi na koncu Goričanov udarac prošao iznad grede...

81. ⚠ Što je sada promašio Jakupović... Izbjegao je zaleđe i izbio sam pred Šubarića, a onda s desetak metara iskosa promašio čitav gol!

79. 🟨 Hasić zbog zadržavanja igre ulazi u Strukanovu bilježnicu.

image

Emin Hasić

RONALD GORSIC Cropix

78. Dantasov udarac odlazi preko gola. Napokon malo nogometa nakon brojnih prekida.

77. ⇔ Kod Lokomotive je ušao Mirko Sušak umjesto nesuđenog strijelca Vranjkovića.

73. 🟨 Žuti karton dobio je Luka Jelenić.

⇔ Prethodno je Jugović zamijenio Pušića.

70. ❌ Ništa od pogotka! Čini se da je asistent Bošković bio u zaleđu prije nego što je loptu proslijedio do Mudražije... Čini se da su milimentri odlučivali jer prekid je trajao čitavih pet minuta!

Ili je to bio netko drugi od Lokomotivinih igrača, a Strukan je procijenio da je utjecao na igru. U svakom slučaju, ovo je situacija o kojoj će se još dugo pričati.

Provjerava se VAR snimka, nije do kraja jasno što se sve dogodilo u toj gužvi...

Dugo traje ovaj prekid, u međuvremenu je Strukan podijelio žute kartone nekome na klupi Osijeka.

Odlazi Strukan samostalno pogledati VAR snimku.

65.GOOOL!

Džoker s klupe Mudražija zabija u gužvi!

image
RONALD GORSIC Cropix

60. 🟨 Kolinger rukama zaustavlja Matkovića pa je požutio i on.

56. ⇔ Prve poteze radi Silvijo Čabraja. Ulaze Robert Mudražija i Blaž Bošković umjesto Vrbančića i Smakaja.
🟨 Kod Osijeka je Tuia dobio žuti karton zbog faula.

54. Karačićev centaršut uzrokovao je dosta problema Osijeku, prsima je to refleksno izbio Malenica.

51. Jakupović opet bježi obrani Lokosa, no prethodno je već bilo označeno zaleđe.

46. 🕖 Vraćamo se u Kranjčevićevu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA


Izrazito sadržajna i zanimljiva utakmica u Kranjčevićevoj. Osijek je dominirao cijelom prvom dionicom i zasluženo poveo pogotkom Roka Jurišića. Da nije bilo raspoloženog Šubarića, prednost je za Bijelo-plave mogla biti i veća. Ipak, nisu ni Lokosi bili bez svojih šansi. Malenica je obranio jedan čisti zicer, a zbog zaleđa Duje Čopa poništen je i pogodak Marku Vranjkoviću.


image
RONALD GORSIC Cropix

45.+3. ⚠ Trese se greda! Matković je majstorski prošao i centrirao, a Jakupović sa samo dva-tri metra pogodio okvir gola!

45.+2. 🟨 Smakaj je grubo startao na Mikolčića i Strukan mu je promptno pokazao žuti karton.

45. 🕖 Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

❌ Provjerava se VAR snimka da se vidi je li asistent Duje Čop bio u zaleđu...

I ništa od pogotka, kapetan Lokosa požurio je ispred Osijekove obrane, gol je poništen.

image
RONALD GORSIC Cropix

37. GOOOL!

Ekspresno izjednačenje Lokomotive, Vranjković sjajnim udarcem iz okreta vraća utakmicu u egal!

Soldo je sjajno gurnuo u prostor Roka Jurišića koji bježi obrani Lokosa i pogađa pored nemoćnog Šubarića... 1:0 vodi Osijek.

32.GOOOL!

Jurišićev ovosezonski prvijenac za vodstvo Osijeka!

31. Goričanov možda preambiciozan udarac iz daljine lakoćom hvata Šubarić.

28. 🟨 Možda nema golova u Kranjči, ali sve pršti od lijepih poteza, aktivne igre i gomile prekršaja. Pušić je novi igrač sa žutim kartonom.

image
RONALD GORSIC Cropix

24. Krasna akcija Osijeka koju završava Pušić udarcem u vanjsku mrežu.

22. ⚠ Strašna šansa Lokosa! Nakon kornera najviši je Karačić, Malenica brani čisti zicer s pet metara!

19. 🟨 Leovac ruši Matkovića pa je požutio i on.

17. 🟨 Tiago Dantas zbog klizećeg starta na Fetaiju prvi je zapisani igrač u Strukanovoj bilježnici. Prethodno su gosti smatrali da je Marko Vranjković igrao rukom, no sudac se nije oglasio.

14. Uzvraća sada i Lokomotiva. Goričanov prodor i ubačaj završio je Vranjkovićevim nepreciznim pokušajem glavom.

12. Napadač Osijeka Arnel Jakupović poigrava se s domaćom obranom, sada je pak i njegov šut obranio sjajni Šubarić. Lokosi se i dalje muče s iznošenjem lopte sa svoje polovice.

9. I dalje Osijek ima inicijativu. Pušićev udarac nakon kombinacije iz kornera zaustavlja vratar Lokosa.

3. Prvi prijete Osječani. Jakupović je pobjegao domaćoj obrani i šutirao pored vratnice, dobro je Šubarić zatvorio svoj kut.

1. 🕖 Počela je utakmica u Kranjčevićevoj.

image
RONALD GORSIC Cropix

Najavu piše: Gradimir Đukarić

Tri puta Bjelica (pod kojim je Osijek inače posljednji puta slavio u ulici pjesnika), dva puta Zekić te Poms i Tomas nisu se uspjeli s gostovanja u Kranjčevićevoj vratiti s trijumfom. U međuvremenu su Osječani u Kranjčevićevoj upisali četiri remija i doživjeli tri poraza. Eto koliki je izazov pred Federicom Coppitellijem...

Bijelo-plavi su u Opus Areni u subotu odradili posljednji trening i nakon ručka se zaputili prema Zagrebu. Doduše, ne u punom sastavu. Renana Guedesa nema u kadru mjesec i pol dana i neće ga biti još neko vrijeme, oporavak Stjope Mkrtčjana ne ide brzinom kojom se očekivao, pa armenski reprezentativac još uvijek nije niti u punom treningu, a kamoli da je u stanju da konkurira za utakmicu nakon što je već tri propustio, dok se Kemal Ademi priključio trenažnom procesu, ali još uvijek ne radi pod maksimalnim opterećenjem, što sugerira kako se neće naći u zapisniku. Anton Matković je, pak, u međuvremenu prebolio virozu koja ga je udaljila iz kadra za kup-utakmicu protiv Varteksa i bit će spreman za nastup.

U najavi utakmice Coppitelli je dao zanimljivu izjavu.

- Spremni smo pružiti više minuta nekim igračima na terenu i mogućnost da pokažu svoje kvalitete - kazao je trener Bijelo-plavih.

To bi konkretno trebalo značiti i izvjesne korekcije u odnosu na posljednji prvenstveni ogled protiv Slavena Belupa, a u kojem je upisana prva ligaška pobjeda ove sezone. Ako će promjena biti, onda će svakako mjesto u početnoj postavi naći Marko Soldo, koji je u Varaždinu odigrao odličnu utakmicu i to u većoj minutaži nego što ju je imao u prethodna četiri prvenstvena ogleda zajedno kad je u igru ulazio s klupe. Doduše, tad je još uvijek u momčadi bio Darko Nejašmić, čiji je status startne “šestice” bio neupitan. Ostavio nas je postavom iz posljednje dvije utakmice trener Osijeka u dvojbi hoće li u obrani uz Jelenića početi švedski U21 reprezentativac Emin Hasić ili iskusni Talijan Alessandro Tuija, odnosno tko će biti startni desni bek - Nail Omerović (što je bio slučaj u kup-utakmici protiv Varteksa) ili Hasić, kojemu to nije prirodna pozicija, ali ju je solidno odigrao protiv Slavena Belupa prije tjedan dana.

Kako god, Osječani će u Kranjčevićevoj pokušati nastaviti seriju pobjeda. Crna serija bez trijumfa koja se oduljila na čitav kolovoz, uslijed čega je još do prije tjedan dana Osijek dijelio prvenstveno začelje Supersport HNL-a sa Slavenom Belupom, kao i posljedično loš psihološki trenutak, razlog su po Coppitelliju zašto su njegovim igračima bile “vezane noge”, no sada, kad su konačno prekinuli taj niz, očekuje da se konačno “oslobode” straha od greške.

- Imamo dvije pobjede u nizu, malo smo se opustili i skinuli teret sa svojih leđa, novi igrači mogu malo slobodnije igrati i pokazati svoje kvalitete - poručio je trener Bijelo-plavih u najavi utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 19:47