Iyayi Atiemwen

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
ZADNJI DAN PRIJELAZNOG ROKA

UŽIVO: Dinamo napadača od 2,65 milijuna eura poslao na posudbu u HNL, Rijeka i 10. igrača dala Dragovoljcu

Zadnji dan prijelaznog roka u Prvoj HNL možete uživo pratiti na portalu Sportskih novosti
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. veljača 2022. 17:00

Posljednji je dan zimskog prijelaznog roka u Prvoj HNL, a sve domaće transfere pratite uživo na portalu Sportskih novosti. Najzvučniji je svakako transfer Kristijana Lovrića iz Gorice u Osijek koji bi trebao biti realiziran do kraja dana, ali to nije jedini posao naših klubova.


UŽIVO:

Lovrić u Osijeku

Kristijan Lovrić treba još samo proći liječnički pregled i postat će igrač Osijeka. Dosadašnji napadač Gorice dogovorio je ugovor na četiri i pol godine.

Opširnije pročitajte OVDJE


Ante Kulušić na Šubićevcu

Na Šubićevcu su se s velikim nestrpljenjem iščekivale vijestii zadnjeg dana prijelaznog roka. Još uvijek je otvoreno pitanje trenera, makar su s više adresa stigle potvrde kako će Marko Kartelo sigurno voditi momčad na Rujevici, a možda i dulje. Do kasnih poslijepodnevnih sati utorka novih vijesti oko igračkih pojačanja nije bilo, ali ipak nam se javio sportski direktor kluba Hrvoje Kulušić s jednom novom informacijom.

- U rad prve ekipe kao pomoćnik v.d. treneru Kartelu priključuje se Ante Kulušić. Svi znamo tko je Kulušić, bivši igrač Šibenika, Rijeke, Šerifa, negdašnji U21 reprezentativac i dugogodišnji igrač turskih klubova. Vjerujem da će Ante sa svojim iskustvom, znanjem i ambicijama biti jako koristan u radu stožera - izvijestio nas je Hrvoje Kulušić.

Nastavlja se tako praksa povratka šibenskih kadrova u stručni stožer;od prošlog tjedna u rad prve momčadi angažiran je Hrvoje Slavica, a u omladinski pogon i Zoran Slavica, još jedan bivši istaknuti član Šibenika. Nikica Cukrov pak je imenovan glavnim skautom kluba za praćenje talenata na području županije, Dalmacije...

Piše: D. Trutin


Gorica se pojačala igračem Dinama

Nigerijski ofenzivni veznjak Iyayi Believe Atiemwen (26) vratio se u Goricu kao posuđeni igrač Dinama, koji ga je u zimu 2019. kupio baš od velikogoričkog kluba za 2,65 milijuna eura. Atiemwen je prije toga odigrao blistavu polusezonu, u kojoj je bio najbolji igrač tadašnjeg debitanta u prvoligaškoj konkurenciji. Dinamo je imao velika očekivanja od njega, ali Nigerijac se u Maksimiru nije snašao, nije bio ni sjena igrača iz velikogoričkih dana, pa je najprije posuđen u Lokomotivu, a onda i u ciparsku Omoniju iz Nikozije, da bi tri godine od odlaska, ponovno obukao dobro poznati dres i stavio se na raspolaganje treneru Krunoslavu Renduliću.

Piše: Toni Roić


Marijan Čabraja posuđen Olimpiji

image

Marijan Čabraja

SRDAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Dinamo je odlučio Marijana Čabraju vratiti s posudbe u Ferencvarosu gdje je bio prvi dio sezone i poslati ga na novu posudbu, ovoga puta u slovensku Olimpiju.


Filip Braut pojačao Dragovoljac

image

Filip Braut

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Mladi 19-godišnji igrač Rijeke Filip Braut je s klubom s Rujevice raskinuo ugovor i potpisao za Hrvatski Dragovoljac i tako postao 10. igrač Rijeke u zagrebačkom sastavu. Zbog toga što je već ispunjena kvota koliko se igrača može posuditi, Braut je raskinuo ugovor i potpisao novi.


Soares Goncalves pojačao Slaven Belupo

Brazilski napadač Marcos Paulo Soares Goncalves od danas je novi igrač Slaven Belupa, pohvalio se klub na svojim stranicama.


Martin Šroler više nije igrač Gorice

Gorica i ofenzivni vezni igrač Martin Šroler u utorak su dogovorili sporazumni raskid ugovora koji je 23-godišnjeg nogometaša vezao za klub do kraja lipnja 2024.

"Ugovor je raskinut na zahtjev igrača", objavili su iz velikogoričkog kluba, a Šroler sada ima status slobodnog igrača.

Za Goricu je u ovoj sezoni nastupio u 14 službenih utakmica te sakupio 520 minuta na terenu. Dao je i jedan pogodak u osmini finala Hrvatskog kupa u pobjedi 2-0 protiv NK Mladost Ždralovi. Ukupno je u dresu Gorice nastupio u 32 službene utakmice.

Šroler je prije pet godina s Goricom potpisao prvi profesionalni ugovor u kolovozu 2017., a 2018. ga je produžio do ljeta 2024. Osim za Goricu, Šroler je u posljednje četiri sezone kao posuđeni igrač nastupao za hrvatske drugoligaše NK Sesvete (tri utakmice u proljetnoj polusezoni 2020.) i zaprešićki Inter (33 utakmice u sezoni 2020./2021. u kojoj je postigao devet pogodaka i imao 11 asistencija).

Po povratku s posudbe iz Zaprešića, Šroler se nije uspio izboriti za standarno mjesto u postavi trenera Gorice Krunoslava Rendulića.


Miran posljednji dan prijelaznog roka na Kajzerici

Iako su nevolje u posljednje vrijeme u povorkama "napale" Lokomotivu, koja je ostala bez nekih ključnih igrača, posljednjeg dana prijelaznog roka ništa se nije događalo na Kajzerici. Podsjetimo, zbog teške ozljede gležnja na utakmici protiv Rijeke, pouzdani srednji branič, Justin de Haas, izgubljen je do kraja sezone, operiran je u Nizozemskoj i prvi dio rehabilitacije provest će u domovini.

Nadalje, zadnji vezni, Enis Cokaj, morao je već u 26. minuti dvoboja s Istrom napustiti travnjak zbog ozljede, ustanovljeno je da mu je puknuo stražnji bedreni mišić lijeve noge i neće ga biti najmanje mjesec dana. To su neprijeporno teški udarci za ovu momčad, Cokaj i De Haas odigrali su gotovo sve utakmice i bili su nositelji igre Lokosa. Zbog ozljede De Haasa, Lokosi su ekspresno s posudbe u albanskom Laciju povukli Hajdina Salihua, a zamjenu za Cokaja pronaći će u postojećem kadru... (pju)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 21:39