MARIN FRANOV Cropix
ODLIČNA PRILIKA

Osijek čeka ključno gostovanje na sretnom mjestu, tamo redovito pobjeđuju zadnjih 10 godina

Povratak iz Šibenika bez punog plijena stavio bi i momčad i trenera u još neugodniji položaj
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. listopad 2024. 07:38

Nakon što su odradili prijateljsku utakmicu protiv mađarskog drugoligaša Kozarmislenyja, nogometaši Osijeka dobili su slobodan vikend i u ponedjeljak će ih opet Federico Coppitelli okupiti na pomoćnom terenu Opus Arene. Za razliku od prošlog tjedna, kadar kojeg će imati u treningu bit će jači za Jakupovića i Jugovića, a možda i za Matkovića.

Pred Bijelo-plavima je pet dana rada do gostovanja na Šubićevcu i utakmice u kojoj im je pobjeda imperativ. Šibenik ima svoje muke nakon odlaska Carevića, ali iz perspektive Osječana njihovi su problemi puno veći. Uostalom, nakon devet odigranih kola Šibenik je na ljestvici ispred Osijeka.

U prvom prvenstvenom krugu osvojena je tek trećina mogućih bodova (10 od 30), zaostatak za trojcem koji će se očito i ove sezone boriti za trofeje (Hajduk, Rijeka i Dinamo) već je priličan, a Bijelo-plavima trenutno bježi i mjesto koje vodi u Europu, što je s obzirom na uvjete i ulaganja najmanje što se traži na početku svake natjecateljske godine.

image

Šibenik - Osijek, 2022.

NIKSA STIPANICEV Cropix

A povratak iz Šibenika bez punog plijena stavio bi i momčad i trenera u još neugodniji položaj. Osječani nemaju druge nego tražiti bodove na idućem gostovanju jer do iduće prvenstvene stanke igraju protiv momčadi protiv kojih se nisu proslavili u prvom krugu Supersport HNL-a. Štoviše, protiv kvarteta koji im slijedi, Šibenika, Dinama, Gorice i Rijeke, osvojili su tek jedan bod iako su čak tri utakmice odigrali pred svojim navijačima.

Srušili su prošlog mjeseca Osječani neke negativne tradicije, prvi puta su nakon tri i pol godine pobijedili Lokomotivu u Kranjčevićevoj i prvi puta nakon čak četiri godine dobili Varaždin kod kuće, a sad će na životu morati održati jednu po njih jako lijepu seriju. Na Šubićevcu, naime, sva tri boda posljednji put nisu uzeli prije više od deset godina! Osječani su slavili na posljednjih šest gostovanja u Šibeniku. Štoviše, u tom vremenu su primili su samo jedan gol i čak u pet navrata Šubićevac napustili čiste mreže.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. listopad 2024 07:39