Federico Coppitelli

 MARIN FRANOV Cropix
SVJEŽA KRV ZA SLAVONCE

Zanimljiva promjena u Osijeku. Coppitelli ima novu opciju na problematičnoj poziciji

Brzo se snašao, u nekoliko navrata povukao loptu, sudjelovao u završnici...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. listopad 2024. 14:45

Mjesto desnog beka pozicija je na kojoj trener Bijelo-plavih Federico Coppitelli mora improvizirati. Sezonu je počeo Renan Guedes, koji je ozlijedio gležanj već nakon dvadesetak minuta utakmice prvog prvenstvenog kola protiv Šibenika i minimalne su šanse da će do kraja sezone biti u konkurenciji.

Naime, tek je nedavno Brazilac skinuo gips. Nastavio je Coppitelli na toj poziciji s Nailom Omerovićem, kojemu to također nije primarna pozicija jer je do prije godinu dana reprezentativac BiH bio krilni napadač, a u posljednjih nekoliko prvenstvenih utakmica na tom je mjestu igrao stoper Emin Hasić. Sparing-utakmica protiv Kozarmislenyja otkrila je kako je još jedan igrač sposoban odigrati na desnom beku. I to uopće nije loše izgledalo, štoviše...

Najveća zanimljivost iz provjere protiv mađarskog drugoligaša bila je odluka Coppitellija da na desnom boku proba s Krešimirom Vrbancem, koji je utakmicu počeo kao stoper, dok je desnu stranu terena držao Hasić.

Međutim, već nakon dvadesetak minuta trener Bijelo-plavih zamijenio im je mjesta, a ono što smo vidjeli od mladog braniča na mjestu na kojem do sada nije igrao bilo je jako dobro. Brzo se snašao, u nekoliko navrata povukao loptu, sudjelovao u završnici... Dovoljno za zaključak kako je trener Osječana dobio još jednu opciju na poziciji na kojoj je do sada najviše rotirao.

Inače, 19-godišnji Vrbanac proljetos je debitirao u seniorskom nogometu, a ove je sezone odigrao ukupno pola sata raspoređenih u tri utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. listopad 2024 14:45