Mario Carević

 NIKSA STIPANICEV Cropix
BUDUĆNOST KLUBA

Mlada zvijezda Šibenika impresionirala Carevića: ‘Najsretniji sam kada pobjeđujemo i ako ja nekako pomognem‘

Navijači bi svakako željeli da narančasti Šibenikov dres nosi više domaćih momaka
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 26. rujan 2024. 08:32

U aktualnom kadru šibenskog prvoligaša nema baš puno domaćih, poglavito mladih igrača poniklih u omladinskom pogonu sa Šubićevca. Navijači bi svakako željeli da narančasti Šibenikov dres nosi više domaćih momaka, ali i HNK Šibenik, kao i mnogi drugi klubovi pate od nestašice domaćeg proizvoda. Ipak, u aktualnom kadru igra jedan, ali vrijedan mladi nogometaš, koji zaslužuje pozornost.

Sedamnaestogodišnji Lovre Kulušić izdanak je Šibenikove škole, još uvijek je u juniorskom statusu, ali trener Carević daje mu povremeno šansu, istina malu zasad ali dovoljnu da se ovaj visoki napadač itekako zamijeti u kadru. I ne samo zbog svoje visone od 192 cm. Na Rujevici je dobio zadnjih 10-15 minuta...

- Izgubili smo uvjerljivo, po meni i nerealno jer smatram da bismo bili puno bliže pozitivnom rezultatu, da nismo brzo primili dva gola. U nastavku smo bili bolji, pokušali smo se vratiti, Majić je zatresao vratnicu…Šteta, ali pokazali smo da ovih 10 bodova nije slučajnost - kaže nam vrlo ozbiljno Kulušić.

Carević mu je dao šansu već na otvaranju nove sezone, na Opus Areni, a debi u HNL-u će mladi napadač Šibenčana pamtiti dugo.

- Debi je bio zaista kao iz snova, na predivnoj Opus Areni, prvo kolo, jaki, renomirani protivnik, i pobjeda.

Ipak, najviše svoju prvu utakmicu u Šibenikovom dresu prošle sezone.

- Bilo je to protiv BSK-a, a prije toga sam igrao i u prijateljskim utakmicama, zabijao i neke golove. Mogu samo biti zahvalan treneru na ukazanom povjerenju.

Kulušić paralelno igra i za juniore Šibenika, nerijetko odmah nakon tih utakmica sa svojim vršnjacima sjeda u klupski kombi i pravac prva ekipa kada igra u gostima. Tako je i uoči Rijeke igrao za juniore protiv Varaždina, asistirao, pomogao za bod Vastićevoj ekipi.

- Ma, nije mi ništa naporno, a još manje teško. Meni je bitno da igram, da imam kontinuitet. Najsretniji sam kada pobjeđujemo, i ako još ja nekako pripomognem nitko sretniji. Čast mi je biti dio ekipe u kojoj igra Ivan Santini, koji mi pomaže savjetima, bodri me. Ali, i Delića, Punčeca i sve ostale igrače…Jako mi je to važno, sa 17 godina da imam punu podršku starijih igrača.

Bio je na okupljanju U-17 reprezentacije, a želje za ovu sezonu?

- Ponajprije da i juniori i prva momčad ostanu prvoligaši, a osobna, pa da i dalje skupljam vrijedno prvoligaške minute, i da zabijem gol u HNL-u.

Kulušić ima košarkašku visinu ali I sjajnu tehniku, koordinaciju, te i brzinu. Stručnjaci kažu da je nogometno inteligentan, ali možda najveća vrlina mu je čista glava, ali i radne navike. Kako kaže, najbolje se osjeća na desnom krilu, ali igra i desno, može i špicu.

Kažimo kako Lovre dolazi iz prave sportske obitelji, otac Jure prije 30 godina igrao je za prvu momčad Šibenika, ratnih 90-ih. Stariji brat Ante hrvatski je odbojkaški reprezentativac, igra za Ribola Kaštela. A najmlađi brat Ivan Marin igra za mlađe pionire Šibenika. I, kažu svi da je ekstra talentiran.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. rujan 2024 08:33