GORAN SEBELIC Cropix
ZELENO-ŽUTE MUKE

Istru čeka veliki izazov, iako trener odiše optimizmom. Od jednog igrača očekuje se povratak u ‘proljetnu formu‘

U Šibeniku ih opet očekuju i motivirani domaćini, ali i neravan travnjak
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 24. rujan 2024. 13:12

U kampu u Balama nogometaši Istre 1961 pripremaju drugo uzastopno gostovanje. I drugu utakmicu zaredom u petak, što uz tradiciju nastupa podno Šubićevca, ne zvuči nimalo optimistično. Paolo Tramezzani ne kuka, ne traži alibije, štoviše, odiše nekim optimizmom koji i nije baš puno dijeljen u pulskoj javnosti. Istra je još uvijek bliže sredini nego dnu, ali sada je na tri boda od posljednjeplasiranog Slavena Belupa.

Sljedeći veliki izazov čeka Puležane u Šibeniku. Gdje po tradiciji loše prolaze i nemaju niti jednu prvenstvenu pobjedu u prvoligaškoj povijesti (samo jednu u Kupu). Može li Istra učiniti nešto više protiv domaćina, teško je reći, jer su njene prezentacije toplo-hladno. U Šibeniku ih opet očekuju i motivirani domaćini, ali i neravan travnjak, a prema prognozi i neugodni vjetar koji podno Šubićevca puno utječe na igru.

Tramezzani na toj utakmici neće moći računati na Advana Kadušića, koji je zaradio u Varaždinu treći žuti karton od nedosljednog (procjene prekršaja) suca Ercega. Koga će trener Zeleno-žutih koristiti na desnom bočnom ostaje vidjeti. Jedan od mogućih aktera je Moris Valinčić, koji je solidno zamijenio u drugom dijelu Kadušića, a od kojeg se očekuje da se vrati u formu koja ga je krasila u proljetnom dijelu sezone.

Nažalost, Valinčića je omela operacija meniskusa i sada tek nagovještava da se diže u moći. Vidjet će se upravo u Šibeniku je li to pouzdan znak ili su dobre role iz Varaždina bile izolirane. Hitrine i prodornosti mu sigurno ne manjka kad je potpuno “in”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 13:12