Davor Mladina se vratio na klupu Rudeša

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
POGLED SA ZAČELJA

‘Moramo kvantitetu pretvoriti u kvalitetu, a evo gdje smo pogriješili u slaganju momčadi‘

Rudeš je izrazito neuspješno ‘odradio‘ povratničku polusezonu u prvoligačko društvo
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 18. prosinac 2023. 22:15

Nogometaši Rudeša porazom od Rijeke 0:3 završili su prvu polovicu svoje povratničke sezone u HNL-u. Posljednje mjesto i tek četiri osvojena boda na kontu ima Rudeš nakon 19 odigranih kola jesenskog dijela.

Na početku priprema za kormilo momčadi doveden je legendarni bivši Vatreni - Robert Prosinečki. Otišao je nakon sedam kola i njegovu ulogu preuzeo je Toni Golem, koji je, pak, izdržao osam dionica nakon čega ga je na dvije utakmice privremeno zamijenio prvi pomoćnik Ivan Mijač. On je ostao pomoćnik Davoru Mladini, koji je, pak, došao prije dva kola.

Misliti na budžet

I što se tiče igračkog kadra bilo je puno rotiranja i traženja idealnih 15-ak igrača koji uz stalno rotiranje mogu osigurati ostanak u eliti. Ukupno su za Rudeš u HNL-u ove sezone zaigrala čak 34 igrača.

- Ostaje nam da se pokušamo ciljano pojačati kvalitetom i da eventualno rasteretimo kvantitetu, jer moramo misliti na naš budžet. Da bismo bili konkurentni, trebaju nam tri-četiri prava pojačanja. Tijekom cijele sezone priča je bila ista, nijansa natrag, nijansa naprijed i to je to što presuđuje. Očito to nije slučajno kad se ponavlja iz utakmice u utakmicu - kazao je Mladina nakon Rijeke i o rudeškim problemima kazao:

- Po meni je ove polusezone najviše nedostajalo prvoligaško iskustvo, razlika je u kvaliteti prve i druge lige, pogotovo u terenima koji su ovdje puno brži i bolji. Trebalo je po tom pitanju nešto napraviti, a, opet, klub je s kvantitetom pokušao napraviti nešto više kroz jaču konkurenciju. Nije ispalo tako i možda smo pogriješili u tome što se nismo od početka orijentirali na provjerene prvoligaške igrače. Kasnije se to napravilo, ali kada igrači ne dođu odmah, budu nespremni i kada uđu u formu - polusezona je gotova. Bio sam već u takvoj situaciji s Hrvatskim dragovoljcem i točno znam što nam je potrebno da bismo nekima pomrsili račune.

Pripreme od 3. siječnja

Vratar Matej Marković pokazao se kao najveće pojačanje Rudeša protekle polusezone, branio je odlično i u Rijeci, ali ga je Marko Pjaca razrezao kopačkom i morao je izaći iz igre. Priča je zaključena s čak deset šavova i vidjet ćemo kako će teći oporavak.

Mladina je početak priprema za novu polusezonu zakazao za 3. siječnja sljedeće godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 04:19