Mislav Karoglan

 GORAN MEHKEK Cropix
OZLJEDA VAŽNOG IGRAČA

Hajduk skupo platio pobjedu u Kranjčevićevoj, Karoglan otkrio: ‘Ne želim biti loš prorok, ali ne izgleda dobro‘

Morali smo ovu utakmicu prelomiti puno ranije, suparnik te može kazniti zbog toga - rekao je Karoglan
Piše: SNObjavljeno: 17. veljača 2024. 19:49

U 23. kolu SuperSport HNL-a, Hajduk je svladao Rudeš s 2:0 u Kranjčevićevoj ulici. Pogocima Marka Livaje i Leona Dajakua, Splićani su uhvatili korak za vodećom Rijekom, stigavši na dva boda zaostatka, dok trećeplasirani Dinamo ima dvije utakmice manje, a Modre sutra čeka utakmica protiv Varaždina (17.10 sati). Nakon ogleda u središtu Zagreba, treneri Hajduka i Rudeša, Mislav Karoglan i Davor Mladina, iznijeli su svoje dojmove.

- Zaslužena pobjeda. odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, imali smo dosta izglednih situacija. Imali smo šansu Kalika u drugom poluvremenu da prelomimo utakmicu. Ozljeda Žapera? Ne bih htio loš prorok, ali prognoze nisu dobre - rekao je Karoglan.

Hajduk je utakmicu mogao ranije odvesti u mirne vode, ali drugi pogodak pao je u sedmoj minuti sudačke nadoknade.

- Morali smo ovu utakmicu prelomiti puno ranije, suparnik te može kazniti zbog toga. Neke situacije smo nevjerojatno promašili. Ova utakmica za mene je bila jednaka sa svim ostalim. Jako sam zadovoljan dizanjem forme Pukštasa, poništen mu je gol i imao je sjajnu šansu prije toga. To od njega tražim, energetski je bio na top nivou, nemam mu što zamjeriti. Sve u svemu, stvarno smo kreirali dosta i na kraju sam zadovoljan.

Od prve minute na terenu je danas bio i 19-godišnji Šimun Hrgović.

- Bio je jako dobar. Danas smo imali tri igrača iz naše škole nogometa. Moramo se boriti za prvaka, ali isto nam je bitno i drago da ti dečki igraju. Uvijek idemo barem s dva igrača iz naše škole. Maksimalno sam korektan prema mladima, želimo pobjeđivati i razvijati ih, obožavam mlade igrače, ali nije nekad lako uskladiti rezultat i mladost - zaključio je Hajdukov strateg.

Trener Rudeša nije ništa zamjerio svojim igračima, s obzirom na to da je svjestan da je Hajduk puno kvalitetnija momčad.

- Odigrali smo dosta kvalitetno, dobro smo parirali Hajduku, barem u obrambenom dijelu. Prema naprijed nismo bili konkretni i opasni, ali čekali smo neku priliku. Ne mogu prigovoriti igračima da se nisu borili, ali u ovom trenutku nismo u stanju pobijediti Hajduk i slične ekipe. Od igrača s klupe nisam dobio očekivani impuls, to je jedino možda što mi malo smeta. Išli smo "va banque" u zadnjim minutama, poslali smo stopere u napad na kraju, ali nismo uspjeli. Čestitam Hajduku na pobjedi, mi idemo dalje, pokušat ćemo dobiti neke utakmice manjeg intenziteta, neke slabije suparnike - komentirao je Mladina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 18:34