Mateo Pavlović

 SCREENSHOT: HNK RIJEKA Screenshot: Hnk Rijeka
SADA JE SLUŽBENO

VIDEO: Objavljen veliki transfer na Rujevici! Pogledajte kako je Rijeka predstavila novo pojačanje

Riječani su nakon dosta odlazaka napokon dobili i jedno veliko pojačanje.
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 22. lipanj 2022. 14:46

Mateo Pavlović novi je igrač HNK Rijeke, sukus je to cjelokupnog posla koji se zbog proceduralnih razloga, a ponajviše zbog čekanja potrebne papirologije iz Francuske, protegao na nekoliko dana. Riječki navijači mogu u miru i s veseljem nastaviti promatrati kako bijeli brod sve više hvata povoljan kurs i zalet za novu sezonu.

Najbitnije u svemu je da je Rijeka dobila kvalitetnog i karakternog stopera, koji će, nema sumnje, ubrzo postati dirigentom posljednje linije riječke obrane. Riječka momčad ovom akvizicijom poprima sve jače konture, a prijelazni rok praktički nije niti počeo. Puno se posla napravilo na Rujevici u kratko vrijeme, od kompletiranja stručnog stožera do akvizicije nekoliko vrlo kvalitetnih defenzivnih rješenja od kojih je donedavni igrač francuskog Amiensa zadnje, ali nikako ne i posljednje u nizu.

Rođeni 32-godišnji Mostarac prije devet je godina napustio HNL kada ga je matični klub NK Zagreb, za tada visoki iznos od milijun i pol eura, transferirao u bundesligaša Werder iz Bremena u kojem se tadašnji potencijalni reprezentativac Hrvatske nije uspio nametnuti. Pavlović je za prvu momčad njemačkog giganta upisao svega četiri nastupa uz jednu asistenciju, uz 16 odigranih utakmica za drugu momčad. Uslijedile su posudbe u mađarskog velikana Ferencvaros nakon čega je Pavlović preselio u Francusku odakle je i stigao na – Kvarner.

Nakon rješavanja papirologije Pavlović, kojeg Transfermarkt danas procjenjuje na gotovo milijun eura, je napokon i predstavljen u Bijelom dresu, a za klupsku je kameru otkrio svoje prve dojmove o dolasku u trofejni hrvatski klub.

"Izrazito sam sretan i uzbuđen što sam došao u Rijeku. Osjetio sam da me ljudi u klubu izrazito žele, iskazali su veliku volju i želju da me dovedu. Ja sam spreman, jedva čekam da to povjerenje opravdam i na terenu. Još jedan razlog koji me privukao su odlični uvjeti u klubu, od terena koji je sigurno najbolji u Hrvatskoj do kampa, uvjeta za rekuperaciju i svega ostalog što je na vrhunskom nivou", kazao je Pavlović u uvodu.

Suprotno pisanju pojedinih medija u Hrvatskoj, a na zadovoljstvo navijača Bijelih, Pavlović je otkrio i svoje razloge dolaska na nedavno finale Kupa Hrvatske odigrano u Splitu u kojem Bijeli nažalost nisu uspjeli doći do još jednog Rabuzinovog sunca.

"Već sam bio u nekim kontaktima s Rijekom tada i htio sam doći pogledati utakmicu uživo. Šteta što smo izgubili taj susret, dodao je novi stoper Bijelih koji se sjeća i vremena kada je u dresu Ferencvaroša i Zagreba bio na suprotnoj strani."

"Igrali smo na Kantridi dvije utakmice Europa lige s Ferencvarošom. Meni je iskreno uvijek bilo najdraže igrati na Kantridi, uvijek je bila dobra atmosfera, a riječka publika je uvijek znala napraviti dobar ambijent. To mi je najviše ostalo u sjećanju. Istina, mi smo tada izgubili, Rijeka je bila bolja i mi smo tada zasluženo izgubili", dodao je Pavlović koji je i u inozemstvu pratio hrvatska ligaška nadmetanja, kada god bi mu to obveze dozvolile.

"Gledao sam utakmice kada god sam imao vremena, mogu slobodno reći da je liga dosta napredovala od vremena kada sam ja otišao. Igra se bolji nogomet, liga je jača i zanimljivija, sigurno će i ove godine biti velika borba, očekuje nas zanimljiva sezona, kazao je Pavlović koji ne krije kako su njegove ambicije, baš kao i klupske, visoke."

"Prvenstvo i europsko pretkolo dolaze brzo, trebamo se dobro pripremiti za izazove što naš čekaju. Idemo korak po korak, ciljevi Rijeke su uvijek vrh tablice, proći što dalje u Europi i probati osvojiti Kup", dodao je Pavlović za svoje uvodno predstavljanje završivši ga jednostavnom, ali efektnom i znakovitom porukom - "Forza Rijeka."

Inače, sam sportski direktor Palikuča nedavno je najavio kako će na Rujevici i dalje biti prometno, kako na novim ulaznim transferima, gdje se očekuje još najmanje pet igrača ako nitko od preostalih nositelja igre ili barem onih koji bi to trebali postati ne napusti Rijeku, tako i na izlaznim transferima. Neslužbeno doznajemo kako su na meti Rijeke i neka vrlo poznata i priznata imena, poput nekadašnjeg igrača Cibalije i Rijeke te reprezentativca Mateja Mitrovića, koji je odnedavno slobodan igrač, a navodno bi u Rijeku mogao stići i Valentino Majstorović, 26-godišnji desni bek koji je prošle sezone, uz pojedince iz riječke "kolonije", bio jedan od najboljih igrača Dragovoljca kojeg je svojim igrama "odavno prerastao".

Upita za riječke dečke je, prema Palikuči, mnogo, no s obzirom na to kako se prijelazni rok u Europi tek počeo "zakuhtavati", još uvijek niti jedna od ponuda nije konkretizirana. Jedno ime je ipak posebno naglašeno, u otočkim medijima pojavila se informacija kako su za usluge mladog veznjaka Ivana Lepinjice zainteresirani finalisti Europa Lige, Glasgow Rangersi kao i premijerligaški klub Wolverhampton Wanderers, popularni "Wolvesi" s kojima blisko surađuje popularni portugalski menadžer Jorge Mendes. Koliko ima istine u svemu tome, pokazat će vrijeme, no gdje ima dima, moglo bi biti i "vatre"... Riječki veznjak, koji je u Bijelom dresu odigrao preko 100 utakmica, još uvijek nije do kraja razvio svoj ogromni potencijal kojeg nesumnjivo ima, hoće li istog napokon potvrditi u novoj riječkoj priči ili u inozemstvu, odlučit će – Rijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 15:13