Josip Posavec

 ANTE CIZMIC Cropix
POZNATO IME

Rijeka pronašla zamjenu za Labrovića, na Rujevicu stiže bivši vratar Hajduka: ‘Hvala svim kritičarima‘

28-godišnji čuvar mreže dogovorio je sporazumni raskid ugovora s Aalborgom
Piše: SNObjavljeno: 26. lipanj 2024. 15:44

Dok je sav fokus nogometne javnosti trenutno na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, hrvatski viceprvak Rijeka osigurala je prvo pojačanje za iduću sezonu. Za momčad s Kvarnera potpisao je bivši vratar Hajduka Josip Posavec.

28-godišnji čuvar mreže dogovorio je sporazumni raskid ugovora s klubom u kojem je proveo protekle dvije sezone, novopečenim danskim prvoligašem Aalborgom. Kultni danski klub prošle je godine van svih očekivanja ispao iz najvišeg ranga, a ove ih je sezone na povratku u prvu ligu između vratnica predvodio upravo Posavec.

- Upoznao sam mnogo dobrih ljudi i imam veliko poštovanje prema klubu i navijačima te sam uvijek pokušavao biti profesionalan i korektan u različitim situacijama u kojima smo se nalazili momčad i ja. Hvala navijačima i ljudima u klubu na podršci i u dobrim i u teškim trenucima, a hvala i kritičarima koji su bili tu jer su samo pomogli da mi bude bolje - izjavio je Posavec u oproštajnoj poruci od kluba.

Rijeka je Posaveca već predstavila, a u klub stiže kao zamjena za Nediljka Labrovića, koji je prethodno napustio klub i pridružio se njemačkom prvoligašu Augsburgu u transferu vrijednom 2.5 milijuna eura.

Za Aalborg je Posavec odigrao ukupno 35 utakmica, a Rijeka će mu nakon Inter Zaprešića, Palerma, Hajduka i Aalborga biti peti klub u karijeri. Posavec je u SuperSport HNL-u boje Bijelih branio u četiri sezone, a u sezoni 2021./2022. okrunio se osvajanjem Rabuzinovog sunca, što mu je ujedno i jedini trofej u karijeri.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. lipanj 2024 15:47