Ivan Smolčić

 DAMIR KRAJAC Cropix
U TEŠKIM UVJETIMA

Novi kapetan donio pobjedu Rijeci u prvoj pripremnoj utakmici, novi vratar u debiju obranio sve

U drugom poluvremenu uslijed brojnih promjena na terenu ritam i broj prilika nešto se smanjio
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 29. lipanj 2024. 21:21

Rijeka: Koper 1:0 (Smolčić 2‘)

RIJEKA Pomoćno igralište u kampu HNK Rijeka. Sudac: Antonio Melnjak.

RIJEKA: Zlomislić, Smolčić, Burčul, Kitin, Radeljić, Petrovič, Selahi (od 25. Valinčić), Janković, Fruk, Obregon, Ivanović (još su igrali: Posavec, Banda, Gajzler, Babić, Galešić, Čabraja, Dujmović, Jakac, Bogojević, Hodža, Bilajac, Butić, Valinčić).

Trener: Željko Sopić.

KOPER: Baš, Tičić Vešner, El Mannsouri, Mittendorfer, Jovanovič, Groznica, Ankrah, Mijailović, Petriško, Wisdom, Sidibe (još su igrali: Koprivec, Kočar, Lovrić, Tomek, Marsetič, Ruedl, Durmiši, Burić, Mrkela, Hrvatin, Bacha, Sanyan, Žabkar).

Trener: Oliver Bogatinov.


Rijeka je u prvoj pripremnoj utakmici, odigranoj po velikoj vrućini i sparini koja posljednjih dana vlada u riječkom kampu, minimalno slavila protiv slovenskog prvoligaša Kopera.

Poveli su Riječani već u uvodu susreta i to pogotkom svog novog kapetana, Ivana Smolčića. Fruk je lijepo ubacio iz prvog kornera na susretu, a u kaznenom prostoru najbolje se snašao Smolčić koji puca glavom, a njegov udarac je, uz pomoć nekog gostujućeg igrača kojeg je lopta okrznula, završio u mreži vratara Baša.

U 14. minuti su Riječani ponovo zaprijetili iz udarca iz kuta, no ovoga puta pokušaji Smolčića i Obregona završili su u gostujućem bloku. Gosti sa slovenskog dijela jadranske obale prvi put prijete u 16. minuti preko brze akcije u kojoj je Tičić ubacio, no Burčul je taman toliko zasmetao Wisdomu da ovaj nije uputio udarac. Isti igrač prijeti i dvije minute kasnije, no njegov je udarac s ruba kaznenog prostora otišao pokraj vrata. Već u sljedećem napadu opasan je bio Janković, jedna duga lopta završila je u njegovim nogama, najbolji strijelac Rijeke prošle sezone sjurio se prema vfratima gostiju, oslobodio pratnje i pucao, no vratar Baš ovoga je puta baš bio na mjestu.

U 28. minuti Rijeka je skoro udvostručila vodstvo, Ivanović je odlično pobjegao po desnoj strani i pronašao Obregona koji se sjajno riješio čuvara i vratara, no njegov je udarac s gol crte prsima odnio Mijalović. U 36. je ponovo ubacio Ivanović, no i ovaj pokušaj Jankovića je blokiran. Dvije minute kasnije El Manssouri pucao je iz blizine neprecizno nakon ubačaja s lijeve strane.

U drugom poluvremenu uslijed brojnih promjena na terenu ritam i broj prilika nešto se smanjio. Najbolju su u 51. minuti propustili gosti kada se Groznica sam sjurio prema vratima Rijeke, no vratar Posavec odlično se predstavio u svom premijernom nastupu i sjajno obranio njegov udarac. Šest minuta kasnije Bilajac je oprobao svoj udarac s distance, no to je otišlo pored okvira. U 79. minuti opet prijete gosti preko Tomeka čiji je udarac ponovo osujetio Posavec, sačuvavši tako svoja vrata i pobjedu Rijeke u uvodnom pripremnom susretu za novu sezonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. lipanj 2024 21:21