Detalj s dvoboja

 VIGO MAVROVIC/NK RIJEKA
HOKEJAŠKE IZMJENE

Jakirović na trening-utakmici izveo neočekivan potez, nakon lošeg poluvremena promijenio strategiju

Rijeka je remizirala s Čukaričkim, a Bijeli su odigrali možda i najlošije poluvrijeme na pripremama
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 04. srpanj 2023. 19:31

RIJEKA - ČUKARIČKI 0:0

KRANJSKA GORA Nogometno igralište Ruteč. Bez gledatelja. Sudac: Jerič. Pomoćnici: Pahulje i Jarmnik.

RIJEKA: Labrović (od 46. Zlomislić) - Bogojević (od 46. Veiga), Dilaver, Mitrović, Vukčević - Petrovič, Banda - Ampem, Janković, Djouahra - Obregon (od 46. Ivanović) (još su igrali: Čabraja, Goda, Liber, Lepinjica, Hodža, Grgić, Dujmović, Krešić). Trener: Sergej Jakirović.

ČUKARIČKI: Belić, Tošić, Ćalasan, Serafimović, Stevanović, Sissoko, Kovač, Tomović, Ivanović, Nikčević, Spasojević (još su igrali: Rogan, Subotić, Kovačević, Mirosavić, Miladinović, Vidosavljević, Stojanović, Ndiaye, Gbadamosi, Drezgić). Trener: Dušan Kerkez.



Nogometaši Rijeke u trećoj su pripremnoj utakmici u Kranjskoj Gori, i petoj ukupno od početka priprema, odigrali dvoboj bez golova protiv beogradskog Čukaričkog i njihovog trenera Dušana Kerkeza.

Bijeli su do prve prigode na susretu stigli u 9. minuti nakon dosuđenog prekršaja. Banda je s desne strane izveo slobodan udarac, bio je to ubačaj na prvu vratnicu koju su braniči srbijanskog kluba za trenutak uspjeli "očistiti" no samo Mitrovića, odnosno Nike Jankovića koji je s 10-ak metara loptu poslao malo pored lijeve vratnice vratara Nemanje Belića.

Visoki presing, koji je Rijeka nametnula na protivničkoj polovici od prve minute susreta gostima pak nije dozvoljavao previše kombinatorike pa trećeplasirana momčad srbijanske Superlige svoje prilike uglavnom tražila preskakanjem igre i dugim loptama koje pak nisu napravile previše "nereda" u riječkoj obrani.

U 22. minuti opet je zaprijetila Rijeka, opet preko Jankovića, no njegov udarac s 20-ak metara iskosa otišao je preko grede. Šest minuta kasnije gosti su umalo poveli. Ivanović je izveo prvi udarac iz kuta za Beograđane, Mitrović je pola sekunde kasnije krenuo na skok, a to je bilo sasvim dovoljno da Nemanja Ćalasan glavom neometan uputi udarac i pogodi – gredu.

U 30. Čukarički ponovo prijeti preko srbijanske "desetke" Đorđa Ivanovića koji je jedan ubačaj sa strane iz prve pretvorio u siloviti udarac kojeg je kapetan Labrović paradom izvukao ispod vlastite grede, a već minutu kasnije Labrović je još jednom zagrijao svoje ruke "skinuvši" udarac Nikčevića s 10-ak metara. Možda i najbolju šansu u prvom dijelu gosti su propustili u 34. minuti iz polukontre kada je Ivanović, poput brzog vlaka prošao po lijevoj strani, prešao Bogojevića i snažno opalio po sredini vrata iako je mogao birati gdje će pucati s par metara udaljenosti. Srećom, Labrović je i ovog puta osujetio pokušaj najboljeg gostujućeg igrača u prvom dijelu.

Da je ovo možda bilo i najlošije poluvrijeme u pripremnim utakmicama u Kranjskoj Gori, kada je Rijeka u pitanju, govori i činjenica da momčad Sergeja Jakirovića nije uputila niti jedan udarac u okvir gola.

Unatoč tome, i suprotno svim dosadašnjim susretima u Sloveniji kada je u nastavku susreta na teren izlazila kompletno nova jedanaestorka, trener Jakirović ovog je puta zamijenio svega tri igrača. Na poluvremenu su na klupu preselili vratar Labrović, Obregon i Bogojević dok su priliku dobili Zlomislić, Ivanović i Veiga, dok je ostatak igrača s klupe priliku dobio od 60. minute.

Prije tih "hokejaških" izmjena, Rijeka i dvaput zaprijetila. Prvo su u 55. kombinirali Janković i Djouahra koji je, na kraju, s ruba kaznenog prostora uputio prvi udarac u okvir gola Čukaričkog, dok je dvije minute kasnije Janković još jednom isprobao svoj udarac s distance, njegov je pokušaj ponovo prošao pored lijeve vratnice gostujućeg gola.

U nastavku izabranici Dušana Kerkeza, trenera Čukaričkog i nekadašnjeg veznjaka Rijeke još su više prepustili posjed lopte Rijeci i čekali svoje prilike iz kontri i polukontri, no vratar Zlomislić nije praktički imao ozbiljnije intervencije na golu. S druge strane, niti Rijeka, u tvrdom, čvrstom susretu kojeg je obilježilo i nekoliko neopreznih, uglavnom gostujućih startova, nije uspjela svoju terensku inicijativu i nešto bolju igru iz nastavka susreta oplemeniti pogotkom.

Linker
29. lipanj 2024 05:27