DAMIR SKOMRLJ Cropix
USUSRET OSIJEKU

Društvo s Rujevice već gleda prema novom izazovu: ‘Samo da se svi vrate zdravi s reprezentativnih okupljanja‘

Sergej Jakirović polako intenzivira pripremu za sljedećeg prvenstvenog suparnika
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 29. ožujak 2023. 05:44

Nogometaši Rijeke nastavili su s pripremama i treninzima za nastavak prvenstva i prvi od tri domaća ogleda, koja će zaredom odigrati pred svojom publikom. Nakon susreta protiv Celja, u kojem je kombinirana momčad domaćina u svim elementima nogometne igre, osim u golovima, u potpunosti nadigrala goste iz Celja, trener momčadi Sergej Jakirović s razlogom može biti zadovoljan gotovo svime viđenim.

Slaba realizacija

Jasno, ne i s realizacijom svoje momčadi, koja je mogla, da je bila “mrvicu” preciznija, uvjerljivo slaviti pred lijepo ispunjenom zapadnom tribinom rujevičkog zdanja.

- Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu, svi igrači su dobro iskoristili pruženu minutažu. Stvorili smo dosta prilika, sam Djouahra je opalio barem 10 puta, žao mi je što nije uspio pogoditi, a i Obregon je imao svojih nekoliko dobrih šansi. Žao mi je jedino na kraju zbog tog rezultata, no nema veze, bitan mi je taj podražaj koji smo imali. Igrači su dali sve od sebe, a neki su skrenuli i pažnju na sebe što se tiče rotacija s obzirom na to da protiv Celja nismo koristili 12 igrača koje uglavnom koristimo. Drago mi je i da su se predstavila dva mlada momka, Panić i Mikloš, bili su zapaženi i pokazali smo da naše omladinske kategorije imaju budućnost. Mitrović? Mislim da je odigrao stabilno, onako kako on zna nakon dugog perioda oporavka, bit će nam veliko pojačanje. Drago mi je radi njega - dodao je Sergej Jakirović.

Nada se da će već od sutra-preksutra na raspolaganju imati kompletnu momčad i krenuti u misiju zvanu Osijek.

- Na polusezoni su nam bježali 15 bodova, mi smo iskoristili jednu njihovu lošu seriju, ali ne trebamo se time zavaravati, sigurno će i oni doći tražiti nešto. Molimo Boga da nam se svi zdravi vrate s reprezentativnih okupljanja i onda se u potpunosti okrećemo pripremi za Osijek. Nadam se da ćemo se uspjeti dobro pripremiti i dobro se prezentirati - dodao je Jakirović za kraj.

Rijeke dočekuje Osijek u nedjelju, 2. travnja, a ulaznice za ogled protiv Osijeka, te paket ulaznica za nadolazeće tri utakmice (Osijek, Šibenik, Hajduk), mogu se kupiti na zapadnim blagajnama rujevičkog zdanja. Blagajne će raditi od ponedjeljka do petka od 16 do 20 sati, te u subotu od 9 do 13 sati. U nedjelju, na dan utakmice, zapadna blagajna radit će od 12, a istočna od 13 sati. Cijene pojedinačnih ulaznica možete pronaći na web stranici kluba, jednako kao i one, popularne, za paket ulaznica koje su ovog puta pripremili Riječani.

Prošlog tjedna u U-21 reprezentativnom prijateljskom ogledu, koji je dogovoren u sklopu priprema za Europsko prvenstvo koje je na rasporedu ovog ljeta, izabranici Igora Bišćana snage su odmjerili s Izraelom u Varaždinu (0:0), a Sergeja Jakirovića i sve navijače Rijeke, pak, svakako može veseliti činjenica da su za izabranu vrstu nastupila sva četvorica igrača Bijelih.

Udarna četvorka

Od prve minute na terenu su bili veznjaci Hodža i Marin te napadač Matija Frigan, dok je Niko Janković svoj premijerni nastup za izabranu mladu vrstu ubilježio ulaskom u 74. minuti umjesto igrača minhenskog Bayerna, Gabriela Vidovića.

Osim udarne riječke četvorke, na terenu su od prve minute bila i dva nekadašnja igrača Bijelih, vratar Ivor Pandur i Hrvoje Smolčić, aktualni stoper Eintrachta. Sve bolja i plodonosnija riječka škola nogometa tako je i kroz mladu reprezentaciju dobila potvrdu da itekako - vrijedi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 09:25