Ramon Mierez

 JOSIP BANDIC Cropix
PORAZ NA MAKSIMIRU

I onda se čudimo što nam dolaze strani suci? Kolarić nijednu spornu situaciju za Osijek nije provjerio

Iz Opus Arene nisu se oglasili nakon riječi trenera Zorana Zekića. Očekivano...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. svibanj 2024. 00:05

Deja-vu. Već viđeno ove sezone nakon utakmica Osijeka i Dinama. I rezultatski i po dobroj igri Bijelo-plavih, ali i po repovima koji će se vući nakon utakmice. Osijek je doživio treći poraz u četiri prvenstvene utakmice protiv novih-starih prvaka iako je u svakom od tih ogleda bio jako dobar, a opet je u središtu kriterij suđenja. S tom razlikom što Zoran Zekić ovaj puta nije mogao odšutjeti.

Sudac Patrik Kolarić niti jednu spornu situaciju za Osijek na Maksimiru nije provjeravao dok je istovremeno potrošio nekoliko minuta na pregledavanje dvije situacije za Dinamo. Je li Ristovski zaslužio samo žuti ili, pak, crveni karton nakon rušenja Matkovića kada su Osječani išli dva na jedan prema vratima Dinama ostala je u sjeni druge sporne situacije o kojoj se nakon utakmice malo pričalo kada je Ademi s obje ruke s leđa uhvatio Miereza u kaznenom prostoru i srušio ga.

Sudac Kolarić je tada, inače, dosudio kontrafaul najboljeg strijelca lige!?

- Nakon toliko godina u nogometu meni ništa nije jasno... Ja se nadam da će netko iz kluba reagirati na sudačke pogreške koje se događaju po mome mišljenju koje može biti subjektivno, ali mislim da nije. Tijekom sezone bilo je zaista puno situacija koje su otišle na suprotnu stranu. Više ne znamo kad je crveni karton, kad nije crveni karton. Ako je trebao biti crveni karton za Duartea, onda je trebao biti crveni karton za Ristovskog. Sad će opet reći da je u pitanju intenzitet, da je Matković išao u stranu, ali mi smo imali situaciju dva na jedan. Ti mi detalji nisu jasni, ali ti detalji odlučuju o našim sudbinama - kazao je Zekić.

Inače, dan kasnije iz Opus Arene nisu se oglasili. Zaključit ćemo samo - ništa neočekivano, iznenađenje bi bilo da je drugačije. Zekić je tako ostao usamljen u javnom traženju objašnjenja.

- Nisam nikada napadao suce, ali zašto se onda čudimo što nam u ligu dolaze strani suci. Molim sudačku komisiju da ne šalje ljude koji će se učiti na nama jer su ovo preozbiljne stvari i preveliki su ulozi. U pitanju su egzistencije naših obitelji i mojih igrača, a na kraju krajeva i kluba - dodao je trener Bijelo-plavih.

Razumljiv je njegov istup jer na kocki je puno toga. Iz Zekićeve perspektive nije isto hoće li se utakmica protiv Dinama vrednovati kroz prizmu poraza ili po igri bijelo-plavih koji su do isključenja Duartea bili u najmanju ruku ravnopravan protivnik. Kraj sezone je pred vratima, ostalo je za odigrati još svega dvije utakmice, a što ako Osijek na koncu sezone ne osvoji četvrto mjesto i ne izbori Europu? Hoće li i u tom po Osijek najgorem raspletu sportski direktor Jose Boto u čijim rukama je kompletna sportska politika, a što naravno uključuje i odabir trenera, ukazati povjerenje Zekiću i za iduću sezonu i tako honorirati odlične nastupe koje momčad ponavlja u posljednje vrijeme ili ne?

A poraz na Maksimiru brzo će se morati zaboraviti iako je ostavio posljedice. Osijek i dalje ima bodovnu prednost ispred Lokomotive, a sada slijede dvije utakmice u kojima Bijelo-plavi imaju imperativ rezultata nad glavom. Prva na redu je Rijeka protiv koje zbog kartona neće biti standardnih Duartea i Guedesa.

- Igrali smo hrabro protiv Dinama, onako kako smo najavljivali, kako i treniramo. No, treba sada sve ovo staviti po strani, imamo tjedan u kojem ćemo se pripremati za najbitniju utakmicu koja nas očekuje s Rijekom. S punom koncentracijom i punim poštovanjem prema klubu, navijačima i nama samima idemo odraditi to najbolje do kraja. Dobre igre moramo ponavljati. Nažalost, ostali smo bez Duartea i Guedesa, vidjet ćemo hoće li to uvjetovati i neke koncepcijske promjene. Nastojat ću opet naći one najspremnije i najbolje da bismo bili što bolji - zaključio je trener Bijelo-plavih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 00:05