JAKO PRKIC Cropix
SLUŽBENA ANALIZA

VIDEO: Sudačka komisija ukazala na veliku pogrešku s utakmice Hajduka, Bel oštetio Goricu

‘Komisija očekuje da će sudac slijediti smjernice te da u takvim situacijama neće dosuditi kazneni udarac‘
Piše: SNObjavljeno: 23. rujan 2024. 11:32

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom objavila je analizu situacija iz šestog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Situacija br. 1: HAJDUK - GORICA (66. minuta) – situacija za kazneni udarac

Domaći je igrač prema gostujućem braniču udario loptu koja je dodirnula njegovu desnu ruku, a ruka je bila uz tijelo bez dodatnog pokreta prema lopti. Nakon odluke suca (Darija Bela, op.a.) o dosuđivanju kaznenog udarca, VAR (Ante Čulina op.a.) je ispravno intervenirao i preporučio pregled situacije na terenu. Ispred ekrana, sudac, koji je ostao kao jedini donositelj odluke, nije promijenio svoju odluku. Sudačka komisija nije suglasna s odlukom suca, nego očekuje da će slijediti smjernice te da u takvim situacijama neće dosuditi kazneni udarac.

Situacija br. 2: LOKOMOTIVA - OSIJEK (69. minuta) – zaleđe

Iz slobodnog udarca, koji je bio na 30 metara od gostujućih vrata, lopta je upućena u kazneni prostor. Domaći napadač koji se nalazio u poziciji zaleđa pokušao je u skoku odigrati loptu, bio je u zraku i utjecao na suparničke braniče koji su mu bili blizu. Prema VAR protokolu, VAR je pozvao suca analizirati situaciju zaleđa. Nakon nekoliko pregleda, sudac je odlučio poništiti pogodak te dosuditi neizravni slobodni udarac (zaleđe) za gostujuću momčad. Sudačka komisija podržava suca i konačnu odluku zaleđa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 11:36