Stadion na Pampasu

 Screenshot: NK Osijek
IMPRESIVAN IZNUTRA I IZVANA

VIDEO: Gradski vrt odlazi u povijest! Pogledajte kako izgleda novi Osijekov stadion, jedinstven u Hrvatskoj

Glavni klupski sponzor Lőrinc Mészáros obišao je gradilište stadiona koji svakoga dana raste sve više
Piše: JL.Objavljeno: 13. listopad 2022. 18:26

Prvi čovjek Uefe Aleksander Čeferin ponudio je pomoć europske kuće nogometa u izgradnji stadionske infrastrukture u Hrvatskoj, a nedavno je i glasnogovornik Vlade najavio izgradnju novog stadiona u Zagrebu. Uefini fondovi i pomoć države, međutim, Osijeku nisu bili potrebni za najveći infrastrukturni iskorak u klupskoj povijesti.

Dugo vremena u Osijeku nešto se nije u toj mjeri iščekivalo i izazivalo takvu znatiželju koliko "nogometni grad" koji niče na 15 hektara uz desnu obalu drave Drave. Nakon što su radovi započeti prije četiri godine lani jedno vrijeme bili stali i nakon što je gradilište početkom 2022. preuzeo drugi izvođač, napredak je postao rapidan. Gradilište je u četvrtak obišao glavni klupski sponzor Lőrinc Mészáros. Iz kluba su priopćili kako je obišao vanjski prsten i unutrašnjost stadiona, pregledao detalje vezane uz unutarnje uređenje, a posebno zadovoljstvo iskazao je sadržajima koji će biti namijenjeni klupskoj školi nogometa, posebno terenima za trening i uvjetima za najmlađe igrače.

Stadion i kamp sa sedam pomoćnih terena na Pampasu svakim danom sve više poprima svoj konačni oblik. Istovremeno se radi na vanjskoj fasadi, unutrašnjosti stadiona, tribinama, pomoćnim terenima... A napredak u radovima je čak i na dnevnoj bazi vidljiv golim okom. Uskoro će stadion biti posve natkriven, preostalo je još samo povezati jugozapadni i sjeverozapadni kut s krovnom konstrukcijom, čime će nogometa arena u Osijeku odmah postati jedinstven u Hrvatskoj. Ono što nakon toga slijedi je postavljanje travnate podloge.

Otprije nekoliko tjedana su se počele postavljati i sjedalice kojih će ukupno biti 13.003, sjeverna i istočna tribina već su pokrivene stolicama, najvećim dijelom i sjeverna. Uskoro će također biti postavljena dva semafora, svaki površinom veći od onoga koji se trenutno nalazi na južnoj strani Gradskog vrta, dimenzija devet puta pet metara, a koji će se nalaziti na dijagonalama na jugoistočnoj i sjeverozapadnoj tribini čime će tribine dobiti i svoj gotovo pa konačni izgled.

Predviđeni rok za završetak stadiona i kampa na Pampasu je kraj 2022. godine, ali hoće li Osijek prvu utakmicu u 2023. (a bijelo-plavi će biti domaćini Rijeci 21. siječnja na otvaranju drugog dijela sezone) odmah odigrati na novom stadionu ili će stadion premijeru imati kasnije tijekom proljeća, zasad iz kluba nije službeno potvrđeno. Kao ni sponzorsko ime koje bi stadion trenutno pod radnim imenom Pampas, a nazvan je po dijelu grada u kojem se nalazi, trebao nositi. To je još jedan detalj po kojem će se, osim po komforu, razlikovati od drugih u Hrvatskoj.

Kako god, dan rastanka s Gradskim vrtom sve je bliže. Uostalom, u prodaju ovog ljeta nisu puštene godišnje nego samo polugodišnje ulaznice s obzirom da će sezonu 2022./23. Osijek završiti na novom stadionu. U međuvremenu se provodi se akcija "Stvarajmo uspomene" kojom se obilježava kraj jedne ere u klupskoj povijesti. Naime, navijači su pozvani da se fotografiraju na tribinama zdanja kojeg Bijelo-plavi uskoro napuštaju i to objave u komentarima objave na klupskoj Facebook stranici. Sve poslane fotografije naći će mjesto na foto zidu novog stadiona Bijelo-plavih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 16:46