Renan Guedes i sportski direktor Ivica Kulešević

 NK OSIJEK
NIJE DOBRO

U Osijeku strahuju zbog nezgodnog trenutka, novo pojačanje s bolnom grimasom napustilo teren

Momčad Stjepana Tomasa remizirala je s rumunjskim Petrolulom u prijateljskom dvoboju
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. srpanj 2023. 19:39

OSIJEK - PETROLUL 1:1 (Špoljarić 85‘/Barešić 34‘-ag)

Križevci, ŠD NK Križevci. Sudac: Slavko Nemet (Murska Sobota)

OSIJEK: Barešić - Gudesec, Barišić, Evangelou, Omerović - Bukvić, Nejašmić, Mikolčić, Lovrić - Fućak, Mierez, trener: Stjepan Tomas, još su igrali: Gržan, Jugović, Živković, Drambajev, Bralić, Caktaš, Špoljarić, Hiroš, Brlek

PETROLUL: Esanu - Dumitriu, Meijers, Justiniano, Hanca - Purtic, Cojocaru, Seto, Moldoveanu - Budescu - Irobiso, trener: Florin Pirvu, još su igrali: Gavrilas, Mitrov, Raducan, Pashov, Patrascu, Radulescu, Musi

Osijek je remizirao s rumunjskim Petrolulom u slovenskim Križevcima. Bili su bijelo-plavi bliže pobjedi, vratili se iz rezultatskog minusa, ali za razliku od utakmice protiv Bohemiansa nisu uspjeli preokrenuti utakmicu.

Bijelo-plavi su gostovali, inače, na terenu kluba u kojem bivši nogometaš Osijeka Damjan Bohar uživa status legende. Upravo je u lokalnom klubu u Križevcima povremeni slovenski reprezentativac počeo svoj nogometni put, a Boharov uokvireni dres iz vremena dok je uspješno igrao za Maribor na istaknutom je mjestu u klupskim prostorijama.

Kako je bilo i očekivano, Stjepan Tomas je malo "promiješao karte" u odnosu na utakmicu protiv Bohemiansa, na vratima se našao Barešić, obranom je zapovijedao Barišić, lijevog beka zaigrao Omerović, zbog ozljede Fiolića priliku je dobio mladi Mikolčić, a tandem u napadu činili su Fućak i Mierez. Momčad je na teren s kapetanskom trakom oko ruku izveo Ramon Mierez. Argentincu i po godinama i po stažu ta čast s punim pravom pripada nakon što je Vedran Jugović utakmicu počeo s klupe.

Do prilike su prvi došli Rumunji, nakon udarca iz kuta u 8. minuti kaznenom prostoru ostao je zaboravljen Meijers koji u idealnoj prilici glavom puca pored vrata. Kristijan Lovrić uporno na treninzima traži svoj šut, a pokušaj iz 10. minute potvrđuje kako je jako blizu tome da ga i pronađe. Otpucao je izravno iz slobodnog udarca s tridesetak metara, ali rumunjski vratar uspio je nekako izvući loptu iz desnog kuta svojih vrata. nažalost, pojavio se razlog za zabrinutost u taboru bijelo-plavih.

Nakon dvadesetak minuta teren je napustio Renan Guedes. Desni bek Osijeka nezgodno je stao i nije bio u stanju nastaviti utakmicu. Desetak minuta kasnije, također s bolnom grimasom, utakmicu je završio i Mikolčić. Lani osmoplasirana momčad rumunjskog prvenstva u kasnoj je fazi priprema, štoviše utakmica protiv Osijeka poslužila im je "generalka" s obzirom da im već idućeg vikenda počinje sezona protiv Cluja, kako je poluvrijeme odmicalo preuzimala je sve više inicijative.

Posljedica toga bio je jeftino primljen, pomalo bizaran gol u 34. minuti, jer Budescu je ubacio iz kuta, reakcija Osječana nakon prekida bila je sporna, a na koncu je vratar Barešić u pokušaju boksanja loptu sproveo u vlastitu mrežu. Bijelo-plavi su počeli nastavak bolje od suparnika, ofenzivno puno konkretnije u odnosu na prvi dio, a već u šestoj minuti drugog dijela Caktaš je nakon izrađene akcije loše otpucao iz odlične pozicije. Imao je Osijek bitno veći posjed, ali sve do 77. minute nije uputio i ozbiljniju prijetnu.

Bralić je tada nakon udarca iz kuta pucao iz neposredne blizine, ali je vratar rumunjske momčadi sjajno reagirao i spriječio izjednačenje. Rumunji ipak nisu izdržali silan pritisak. Do zasluženog pogotka bijelo-plavi su napokon došli u 85. minuti. Na dodavanje Živkovića rutinski je zabio Špoljarić. Igralo se od tog trenutka u ili oko kaznenog prostora Petrolula, opkolili su bijelo-plavi rumunjsku momčad, Tomas je bodrio momčad povicima: "Idemo zabiti gol!", ali rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao.

Linker
17. listopad 2024 15:28