Marko Livaja i Luka Jelenić

 ANTE CIZMIC Cropix
NOVI IZAZOV

Osijek je prekinuo jedan crni niz, sada treba i drugi: ‘Nisam ni znao za to, ali opet vidim nasmijana lica‘

Luka Jelenić jedini je ove sezone s punom minutažom među Bijelo-plavima u SuperSport HNL-u
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 27. rujan 2024. 17:47

Godinu i pol dana trebalo je proći otkako je ime Luke Jelenića prvi puta podcrtano u planovima struke Bijelo-plavih do realizacije njegova transfera u Opus Arenu ovoga ljeta. Prema Transfermarktu taj je transfer koštao Osječane 800.000 eura i jedan je od najvećih izlaznih transfera Varaždina u povijesti. Danas, tri mjeseca otkako je promoviran u Opus Areni, Jelenić je igrač s najvećom minutažom u redovima Osijeka ove sezone (a uz Jugovića, Soldu i Bukvića participirao je u svih 12 utakmica), ali i jedini s punom minutažom među Bijelo-plavima u Supersport HNL-u.

Nažalost za osječke navijače, u tih 12 utakmica nije bilo puno razloga za zadovoljstvo. Europski put završio je u Azerbajdžanu već na drugoj prepreci, a u prvenstvu se na prvu pobjedu čekalo čak šest kola. Slabiji rezultatski ulazak u prvenstvenu utrku Osijek nije imao otkako je HNL-a, do prije desetak dana Osijek je samo s jednim osvojenim bodom u pet ligaških utakmica dijelio prvenstveno dno sa Slavenom Belupom. Kola koja su jurila nizbrdo konačno su zaustavljena, a nakon tri trijumfa u nizu konačno su se vratili i osmijesi u Opus Areni s ciljem da taj pozitivan niz i potraje.

Ipak je lakše

- Nikada nije lako kada nema pobjede, a sada kada su i one napokon došle, opet vidim nasmijana lica. Bio je to veliki teret koji smo skinuli s naših leđa. Ali nema tu zadovoljstva, moramo nastaviti sakupljati bodove. Sigurno da je sada lakše nakon što početak sezone nije bio dobar, ali moralo nam se negdje vratiti. Konačno se isplaćuje naporan rad - kaže Jelenić.

Te dvije prvenstvene pobjede u nizu imaju na dodatnoj vrijednosti što su bile bez primljenog gola. Samo tri puta u 12 utakmica koliko su odigrali Bijelo-plavi ove sezone uspjeli su sačuvati svoju mrežu. Osijek je u prvenstvu, inače, već primio devet golova, više nego Hajduk, Rijeka i Varaždin zajedno!

image

Josip Elez i Luka Jelenić

ANTE CIZMIC Cropix

- Utječe taj niz bez primljenog gola itekako na samopouzdanje, daje nam poticaj da nastavimo tako - kaže branič Bijelo-plavih.

Trener Coppitelli u više je navrata spominjao strah od pogreške kao najveće opterećenje za njegovu momčad.

- Kada rezultati nisu dobri, podsvjesno razmišljamo samo da ne primimo gol i onda se biraju neka sigurnija, a ne i bolja rješenja u igri. Situacija je bila takva, čisto preživljavanje, trebalo je pobijediti. Sad će sigurno biti lakše i nama svima ugodnije igrati - objašnjava Jelenić.

Nije odigrana niti četvrtina prvenstva, a Osijekova sezona već je bila prilično turbulentna. Mjesec i pol dana bez pobjede nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim. No Jelenić se nametnuo kao jedna od rijetkih konstanti u tom teškom periodu.

- Teško je komentirati sebe, ali mogu reći da sam zadovoljan, Osijek je idealan korak dalje u mojoj karijeri. Rezultat nas u početku sezone nije mazio, ali polako se vraćamo na pravu stazu.

image

Martin Baturina i Luka Jelenić

MARIN FRANOV Cropix

U tih 12 utakmica koliko je odigrao za Osijek Jelenić je promijenio čak četiri partnera u obrani. Sezonu je počeo s Mkrtčjanom koji je trenutno ozlijeđen, nastavio s Duarteom koji je u međuvremenu transferiran u Ujpest, pa s Hasićem, kojeg inače protiv Varaždina zbog žutih kartona neće biti u konkurenciji, a u posljednja dva ligaška ogleda je s iskusnim Tuiom je činio stoperski tandem.

Mogu pomoći

- Alessandro nam je donio veliko iskustvo, ono puno znači nama mlađim igračima.

Iza Osijeka je serija od tri pobjede, a ispred društva iz Opus Arene Varaždin, momčad koju Jelenić itekako dobro poznaje.

- Proveo sam tamo dvije lijepe sezone, znam tu momčad jako dobro, kako igraju... Trener Nikola Šafarić ih je dobro posložio i očekuje nas jako teška utakmica. Sigurno mogu pomoći suigračima s nekim sugestijama, znam koje su im individualne kvalitete. Varaždin bi sigurno mogao biti konkurent za mjesto koje vodi u Europu, zadržali su kostur momčadi, dobra su klapa.

image

Luka Jelenić

VLADO KOS Cropix

Osijek pred svojim navijačima nije slavio protiv Varaždina skoro četiri godine, još od prosinca 2020. Posljedično, ni Jelenić u dresu Varaždina Jelenić nikada nije izgubio utakmicu u Osijeku (slavio je dvije pobjede uz isto toliko remija).

- Nisam ni znao za taj podatak - nasmijao se branič Bijelo-plavih pred kojim je sada izazov da taj pozitivan rezultatski niz nastavi u Osijekovu dresu.

Čak 11 igrača ove je sezone potpisalo za Osijek, a roster je zatvoren tek u posljednjim danima prijelaznog roka dovođenjem kvarteta Dantas, Jakupović, Tuia i Hernani od kojih su njih čak trojica danas starteri,

- Teško je kada dođeš pred kraj prijelaznog roka, nisi prošao pripreme, treba naći pravu formu. Radi se o kvalitetnim igračima, ništa ne ide preko noći, ali svakim danom to izgleda sve bolje - uvjerava branič Bijelo-plavih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 17:48