Arhiva

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
‘ODUŠEVLJEN SAM SA SVIME‘

Novo pojačanje Nenada Bjelice zabilo već na premijeri, Osijek slavio u prvoj utakmici ove godine

Bijelo-plavi su pobjedom zaključili prvi tjedan priprema u Gradskom vrtu, u ponedjeljak kreću put Istre
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 08. siječanj 2022. 20:25

OSIJEK - BSK 2:0 (1:0 - Fućak (64), 2:0 - Bralić (86).

OSIJEK Stadion Gradski vrt. Gledatelja 300. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo).

OSIJEK: Malenica, Bartolec, Lončar, Škorić, Cijanović, Bohar, Brlek, Žaper, Mikolčić, Hiroš, Topčagić (još su igrali: Kolić, Miloš, Bralić, Fiolić, Čeberko, Gržan, Jurčević, Daku, Hanuljak, Fućak, Stranput). Trener: Nenad Bjelica.

BSK: Đilas, Šimičić, Gbane, Majtanić, Kašikovič, Ilić, L. Mihaljević, I. Mihaljević, Dobrijević, Periša, Lozić (još su igrali: T. Malenica, Križanić, Nešić, Župan, Tomić, Bernobić, Vuica, Žugec). Trener: Dino Babić.


Prvi tjedan priprema nogometaši Osijeka zaključili su pobjedom protiv drugoligaša BSK-a u Gradskom vrtu (2:0). Nenad Bjelica iskoristio je 22 nogometaša, svatko je dobio po poluvrijeme, a prve minute za Bijelo-plave odigrao je i Kristian Fućak. I u premijeri pred navijačima, kojih se u Gradskom vrtu okupilo tristotinjak, zabio je u 65. minuti. Utakmicu je golom zaključio Slavko Bralić u 87.

image

Kristian Fućak

VLADO KOS/CROPIX Cropix

Prinova iz Orijenta, Kristian Fućak, ne krije kako uživa u prvim danima u novoj sredini u koju je stigao prije nekoliko dana.

- Oduševljen sam sa svime, i s ekipom i s klubom. Veliki je korak iz Druge u Prvu HNL, ali dat ću sve od sebe da se taj korak čim manje vidi. Došao sam da igram, dat ću sve od sebe da se dokažem treneru - veli strijelac prvog gola za Bijelo-plave u 2022. A i BSK mu baš leži, jesenas je drugoligašu iz Bijelog Brda zabio hat-trick.

Može postati bitan

Nastupom nogometaša koji je prvu utakmicu za Osijek odigrao dva dana nakon što je potpisao ugovor bio je zadovoljan i Nenad Bjelica.

- To je prijateljska utakmica, mora on još naporno raditi, ali i u ovih 45 minuta pokazao je kvalitetu za Osijek. Zato smo ga uostalom i doveli i dali mu dugoročan ugovor. Ne očekujem od njega da već sutra bude naš najbolji igrač, ali vjerujem da se svojom kvalitetom može promaknuti u bitnog igrača naše momčadi - rekao je trener Bijelo-plavih.

Ono što je na trenutak izazvalo zabrinutost je izlazak kapetana Škorića iz igre u 24. minuti. Zadobio je, naime, nezgodan udarac u jednom dvoboju, zbog čega je preventivno odlučeno kako neće nastaviti utakmicu. Trener Bijelo-plavih potvrdio je kako, srećom, nije u pitanju ništa što bi trebalo brinuti i zbog čega bi jedan od ključnih Osijekovih igrača bio izvan treninga.

U kadru, pak, nije bilo Miereza, Kleinheislera, Ivušića, Jugovića, Nejašmića, Ndockyta, Care, naravno i Ercega, koji se nakon višemjesečne stanke tek vratio treninzima.

- Igrali su svi koji su trenirali ovaj tjedan. Dobro su odradili utakmicu, najvažnije da je sve dobro prošlo. Borba za prvih 11 će sigurno biti jaka jer puno je igrača nedostajalo. Imamo dobru ekipu, doći će i dvojica-trojica pojačanja, tako da će konkurencija za svaku utakmicu biti velika - najavio je Bjelica kako se u Poreču, gdje Bijelo-plavi odlaze na završni dio priprema, očekuje proširivanje rostera.

- Nadam se pojačanjima čim prije. Vjerujem da će u Poreč doći već neki novi igrač. Imamo dobar kadar i nije ovu ekipu baš ni lako poboljšati, ali naravno da težimo tome... Prijelazni rok traje još četrdesetak dana i vjerujem da će biti promjena, ima dosta upita za naše igrače, mi smo zainteresirani za pojedine nogometaše.

U prvom tjednu priprema odrađeno je sve što je planirano. A i momčad je očito već naviknuta na ritam nakon što je prošla već nekoliko priprema s Bjeličinim stožerom.

- U prvom tjednu radili smo malo na izdržljivosti i mogu biti zadovoljan kako je momčad radila. Poslužilo nas je vrijeme, odradili smo osam treninga i utakmicu, sve je dobro prošlo i bez ozljeda. Nije igračima bilo lagano, novima je i malo teže, ali čini mi se kako ekipa puno lakše podnosi pripreme nego što je to bilo ljetos ili prošle zime - kazao je.

Prigoda za probu

Nogometaši Osijeka krenut će za Poreč u ponedjeljak u jutarnjim satima, a ondje ih tijekom 12 dana boravka očekuju još tri provjere, protiv slovenskih prvoligaša Olimpije i Tabora te mađarskog drugoligaša Haladasa (20. siječnja).

- Prijateljske utakmice služe da se nešto proba, da se svim igračima daju minute da bi nastavak prvenstva dočekali spremni. Najvažnije je kakvi ćemo biti u prvoj prvenstvenoj utakmici protiv Slaven Belupa. U prijateljskim utakmicama ćemo kombinirati i neke nove sustave, pa ćemo vidjeti kako će sve to izgledati - zaključio je Bjelica.

U Poreč odlazi 31 nogometaš

Trener Osijeka definirao je popis za Poreč. Zapravo, nije niti skraćivao listu igrača s kojima je počeo pripreme, a na kojima su se našla i šestorica mladih nogometaša iz B momčadi. Za većinu njih to će biti novo iskustvo i prve pripreme koje će proći sa seniorskim sastavom.

- U Poreč će ići 31 nogometaš, 25 profesionalaca i šest mladih, ovi koji su igrali protiv BSK-a i oni koji su trenutno na popisu ozlijeđenih. Imat ćemo vrlo konkurentnu ekipu, na svakoj poziciji po dva visoko kvalitetna igrača i biti spremni za nastavak prvenstva - kazao je menadžer Bijelo-plavih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 08:45