Rokas Pukštas i Petar Brlek

 IVAN PERIC Cropix
OSIJEK SE VADI NA MAKSIMIRU

‘Nikome nije jasno kako smo mogli prokockati prednost protiv Dinama, sad nemamo izbora, idemo po pobjedu‘

‘Ova momčad ima kvalitetu i samo to trebamo pokazivati u kontinuitetu‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. studeni 2023. 17:35

Petru Brleku događao se peh za pehom otkako je stigao u Osijek. Odigrao je svega pet utakmica prije nego što su mu u utakmici protiv Rijeke stradali ligamenti desnog koljena. Uslijedila je zahtjevna operacija, potom i rehabilitacija prije nego što se desetak mjeseci kasnije vratio nogometu. Tek što je opet počeo hvatati ritam na Kup utakmici u jesen prošle godine u Orahovici protiv Papuka stradali su mu ligamenti, ali ovaj puta lijevog koljena. Dvije najteže ozljede s kojima se morao nositi u profesionalnoj karijeri tako je doživio u razmaku od samo godinu i pol dana boravka u Gradskom vrtu. I opet je uslijedila operacija, rehabilitacija... Nije ni čudo što ga je kapetan Vedran Jugović svojedobno nazvao "mentalnom gromadom" jer trebalo je silne snage izdržati sve ono što ga je snašlo. I vratiti se! Sada je taj period iza njega. Napokon!

Otkako je među Bijelo-plavima Brlek nije ni stigao imati takav kontinuitet nastupa kakav ima ove sezone. Od 21 utakmica Osijeka u svim natjecanjima odigrao je njih 20, od čega je 17 počeo od prve minute. Po minutaži u momčadi samo su Malenica, Mierez i Gržan ispred njega.

- Zadovoljan sam iako to nisam očekivao s obzirom da sam se vraćao nakon teške ozljede, međutim brzo sam uhvatio standardno mjesto. Zadovoljan sam ulaskom u sezonu i sa svojim igrama iako sam prije prvenstvene stanke malo pao u formi, ali tu sam da se borim da zadržim svoju poziciju i, naravno, da pružam što bolje igre - veli Brlek.

Između njegove posljednje utakmice prije ozljede i prve utakmice nakon ozljede prošlo je čak devet mjeseci, nakon svega što je u kratko vrijeme prošao normalno je i očekivano da je isprva išao s dozom opreza. No ta je faza sada iza njega.

- Više ne razmišljam o ozljedi, na 100 posto sam što se tiče zdravlja i ne mogu se žaliti - kaže Brlek u čijim je ofenzivnim kolonama zasad upisan jedan pogodak, protiv Hajduka na Poljudu što mu je bio tek drugi pogodak u dresu Osijeka, ali prvi nakon dvije i pol godine.

- Moram priznati da mi je taj gol nakon svega puno značio, pogotovo zbog pobjede - dodaje veznjak bijelo-plavih.

Kažemo veznjak iako se ove sezone u nekoliko utakmica morao snalaziti i kao branič u trenutku kada je Osijeku "gorjelo" sa stoperima.

- Nisam nikad igrao kao stoper, i ja sam bio dosta iznenađen što me trener vidio kao opciju, ali dobro je na kraju ispalo. Sam sebe sam pozitivno iznenadio - smije se Brlek.

Osijek opet nije u dobrom rezultatskom trenutku, u posljednje tri prvenstvene utakmice osvojen je tek jedan bod (i postignut tek jedan gol), u studenom Bijelo-plavi još ne znaju za pobjedu, a posljednju priliku da to naprave imaju na - Maksimiru.

- Nemamo druge opcije, imamo tri utakmice bez pobjede. Smatram da je Dinamo još uvijek najbolja momčad HNL-a, ali pokazali smo već ove sezone kako možemo igrati i sa najboljima tako da ne vidim zašto ne bi u Maksimir došli tražiti tri boda - kaže.

U posljednjoj međusobnoj utakmici bijelo-plavi su sve do 70. minute držali modre i na kraju izgubili.

- Nakon te utakmice ostala je svima velika žal, nikome nije bilo jasno kako smo mogli prokockati takvu prednost. Bilo je tu možda i drugih utjecaja, ali te dvije utakmice ne možemo uspoređivati. Mi ćemo biti motivirani - kaže.

A nakon tog poraza sezona kao da je otišla u neželjenom smjeru, a što je na koncu izazvalo i promjenu trenera.

- Teško je sada naći pravi odgovor što nam se dogodilo, ali činjenica je da su nakon te utakmice stvari krenule u lošem smjeru. Na kraju je ceh platio trener Tomas. Sada je nama da se opet vratimo na pravi put. Ova momčad ima kvalitetu i samo to trebamo pokazivati u kontinuitetu

Zoran Zekić drugi je trener Osijeka ove sezone, već peti u samo 14 mjeseci. Koliko te promjene na klupi utječu na momčad?

- Sigurno da nije lako, jer iznova se treba prilagođavati. svaki trener nosi svoje ideje i zahtjeve i treba određeno vrijeme da se to usvoji. ali takav je život u nogometu...

Ova sezona Osijeka je ili - ili, iz krajnosti u krajnost. Ili su Bijelo-plavi u dugom nizu bez poraza ili u nizu bez pobjede kao što je i trenutno slučaj.

- Najbitnija stvar u svemu je kontinuitet. imali smo previše uspona i padova. Ili ide sve dobro ili je sve loše. Moramo naći neku sredinu i ustabiliti se. Sa stabilnošću će dolaziti i duži periodi s pozitivnim rezultatima. Kvalitetu imamo i vjerujem da će sve doći na svoje. Samo naravno trebamo biti strpljivi - zaključio je Brlek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 04:47