DAMIR SKOMRLJ Cropix
ISKRENO DO BOLA

Emotivni Jakirović: ‘Nosim u sebi i sreću i tugu, mislim da bi mama bila ponosna. A internet je - vrag‘

‘Dobili smo Hajduk, dobili smo Rijeku, izbacili smo Betis, a stalno se gledalo negativno‘
Piše: SNObjavljeno: 11. svibanj 2024. 22:22

Dinamo slavi 25. naslov prvaka Hrvatske! Modri su protiv Osijeka slavili pogotkom kapetana i najtrofejnijeg igrača zagrebačkoga kluba u povijesti Arijana Ademija.

Momčad Sergeja Jakirovića sa sedam je bodova ispred drugoplasirane Rijeke dva kola prije kraja i matematički osigurala novu titulu.

Posebno je emotivan bio kapetan Ademi:

- Skupilo se u mojoj karijeri 13, 14 trofeja, nisam više siguran, haha. Znali smo da je Rijeka izgubila (1:3 od Varaždina, op. a.) i da nas pobjeda nosi do trofeja. Ušli smo mlako, moglo je to biti i uvjerljivije, ali najvažnije je da smo dobili. Na kraju smo uzeli trofej, a sada slijedi Kup.

Kako komentira neke dvojbene sudačke odluke, upitala ga je novinarka Max Sporta:

- Ona situacija s crvenim kartonom Duartea, iskreno, mislio sam da je penal. Kod situacije s Petkovićem isto sam mislio da je penal, ali neka suci rade svoj posao, ja se tu neću miješati.

image
JOSIP BANDIC Cropix

Potom se osvrnuo cijelo prvenstvo, ali i na predstojeći dvoboj s Rijekom u Kupu koji je na rasporedu za četiri dana:

- Za mene je ovo najteži naslov. Bilo je i teških poraza, konkurenti su nam bježali, na kraju smo zasluženo osvojili naslov. Meni je najteže pala Lokomotiva, da me sad netko pita kako smo to izgubili, ne bih znao. To što se dogodilo u tih pet minuta, teško je objasniti. Mi smo imali neke utakmice zaostatka, konkurenti su nam bježali, pomislili smo i na najgore, ali na kraju smo se sabrali, krenuli smo šampionski i osvojili novi naslov. Ovo mi je jedna od najvećih pobjeda. Što se tiče Kupa, Rijeka je već pokazala da je ozbiljan suparnik, to su pokazali i na Rujevici, imamo velik respekt prema njima, ali smatram da smo kvalitetniji i da ćemo osvojiti i Kup. - poručio je junak susreta Ademi.

Izjavu je zatim dao i trener Dinama Sergej Jakirović kojemu je ova sezona bila posebno turbulentna:

- Imam iskustva u HNL-u. Znao sam da je dugo prvenstvo i da trebam biti miran. Bilo je uspona i padova na tom putu, ali ishod je jedini bitan. Čestitke svima i mislim da je ovo jedan od najvažnijih trofeja u Dinamovoj povijesti! Bilo je emotivno s obzirom na to što se sve događalo, ali to je život. Nosim u sebi i sreću i tugu, mislim da bi mama bila ponosna. Moja je obitelj cijelo vrijeme bila uz mene. Što te ne ubije, to te ojača. Tamo gdje se ja krećem, uvijek sam imao podršku. Kad sam došao u klub, neke stvari su me čudile. Okupao sam se, oprao zube i otišao na kavu. Ja sam vjerovao svom stožeru i zato smo došli do naslova prvaka.

Prokomentirao je i cjelokupnu atmosferu u medijima:

- Trudim se izolirati se, makar nije jednostavno, internet je vrag, svugdje prisutan, pisalo se svašta. Često znam reći, tko bi znao bolje od mene kakva je momčad koju svakodnevno treniram. Dobili smo Hajduk, dobili smo Rijeku, izbacili smo Betis, a stalno se gledalo negativno. Kad gledamo HNL, najteži trenutak je bio poraz u Gorici. Što se tiče Europe, znam da brojite samo poraze, ali naše društvo voli negativu. Možemo secirati Spartu, PAOK, u Europi nemate pravo na loš dan. Međutim, ostvarili smo jedan cilj i sada slijedi Rijeka, želimo osvojiti i Kup.

U Dinamu su se u zimskom prijelaznom roku dogodile određene rošade:

- U prijelaznom roku pokušavali smo povećati kvalitetu, ali bilo je tu i financijskih problema, neki su igrači imali osobnih interesa pa su htjeli otići... No mi smo i doveli neke igrače. Hoxha je tu puno pomogao, također i senatori sa svojim iskustvom, a zatim i mladi igrači. Ademi se vratio, napravili smo sve da ga vratimo, on je iskazao veliku želju, ostavio je puno novaca u Kini, što mnogi ne znaju, pokazao je koliko voli Dinamo. Osijek je bio jako dobar danas, a mi nikako nismo našli dobar ritam u prvom poluvremenu. Srećom, Nevistić je u tim trenucima izvrsno branio. Mi ćemo ovo proslaviti, moramo odmoriti neke pojedince, ali imamo i neke igrače koji nisu igrali, napravit ćemo sve da odemo s prednošću na Rujevicu. - poručio je Jakirović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 23:33