ZABRINJAVAJUĆE BROJKE

Najefikasnija momčad HNL-a u zadnje tri utakmice zabila tek jednom, a najbolji strijelac prije tri mjeseca

Zoran Zekić morat će ‘probuditi‘ svoje ofenzivce pred Maksimir
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. studeni 2023. 17:03

I studeni je bio slika i prilika čitave sezone Osijeka. Naime, Bijelo-plavi su ili uhvatili pozitivnu seriju ili su bili u negativnom niz. A trenutno se nalaze upravo u potonjem, još jednom lošem rezultatskom kanalu u kojem su osvojili samo jedan bod u posljednje tri prvenstvene utakmice, a iz kojeg će pokušati izaći na - Maksimiru! Terenu na kojem su otkako je HNL-a gostovali 53 puta i samo tri puta slavili te ga još 11 puta napustili neporaženi.

- Čekaju nas do kraja polusezone teške utakmice. Zajedno ćemo patiti, ali nekad i u patnji možeš uživati u nogometu... Nadam se da ćemo u stanci odraditi pravi posao jer moramo. Nemamo druge - rekao je trener Osijeka uoči prvenstvene stanke.

Ono što sigurno u ovom trenutku muči Zorana Zekića je realizacija koja je u studenom jednostavno stala. Još uvijek uvjerljivo najefikasnija momčad lige (a Osijek je u 15 kola zabio 30 golova) na čak dvije (Gorica i Hajduk) od posljednje tri prvenstvene utakmice nije zatresla protivničku mrežu, a i u toj jednoj utakmici (Lokomotiva) u kojoj je uspjela probiti protivničku obranu zabila je samo jedan gol. Najbolji strijelac Bijelo-plavih, ali i lige, Mijo Caktaš posljednji je od svojih sedam pogodaka zabio još koncem kolovoza, dakle prije skoro tri mjeseca (!?), Ramon Mierez bez konkretnog je napadačkog učinka zadnjih pet prvenstvenih utakmica, štoviše nije zatresao mrežu otkako je Zoran Zekić preuzeo momčad.

Možda mu se protiv Dinama okrene sreća jer upravo je Argentinac vukao Bijelo-plave u nedavnim ogledima s Modrima. Naime, od četiri gola Osijeka u posljednje četiri utakmice protiv Dinama El Toro je zabio tri, a za još jedan asistirao. Također, otkako je novog trenera još se u prvenstvu nisu “upisali” ni Kristijan Lovrić (koji je, doduše, zabio Karlovcu u Kupu iz kaznenog udarca) niti Domagoj Bukvić i Petar Pušić. Zapravo svi igrači iz te prednje linije još čekaju na prvijenac kod Zekića. Iskusni Ukrajinac Denis Garmaš čak čeka i prve minute.

Povukli su veznjaci

Od povratka Zekića u izostanku realizacije ofenzivaca povukli su veznjaci - Brlek je zabio Hajduku na Poljudu, Fiolić za bod protiv Lokomotive te Jugović koji je bio spektakularan protiv Istre kada je zabio hat-trick za posljednji prvenstveni trijumf Bijelo-plavih.

U pripremi utakmice s Dinamom Zoran Zekić na početku tjedna nije na raspolaganju imao kompletan kadar, neki igrači su s reprezentacijama, a dio igrača ima zdravstvenih problema. Mijo Caktaš zbog viroze je preskočio nekoliko dana rada, Šime Gržan je zbog problema s petom također, dok lakšim intenzitetom radi i Andre Duarte koji je zbog lakše ozljede i preskočio revijalnu utakmicu protiv Fruškogorca u Iloku koncem prošlog tjedna. Pa ipak, u klubu su uvjereni kako će se ti sitni zdravstveni problemi sanirati do srijede kada će s povratkom reprezentativaca kadar opet biti kompletan. Doduše, zbog kartona u konkurenciji za Maksimir neće se naći Nail Omerović i Ivan Fiolić.

Što se tiče igrača kojima prijeti ista sudbina kao spomenutoj dvojici, s dva akumulirana žuta kartona u dvoboj s Dinamom ulaze još dvojica igrača, Gržan i Amer Hiroš. U slučaju nove javne opomene obojica bi morala preskočiti sljedeći ligaški dvoboj osječke momčadi s Riječanima koji u Opus Arenu stižu u sklopu 17. kola, u subotu, 2. prosinca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:55