Federico Coppitelli

 MARIN FRANOV Cropix
COPPITELLI JE KOMPLETAN

Milijunsko pojačanje napokon na treningu Osijeka, dogodila mu se prava rijetkost u svijetu nogometa

Silom prilika već je morao odigrati prvu utakmicu, a onda je odmah išao za Beč
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. rujan 2024. 06:56

Federico Coppitelli konačno će u četvrtak imati kompletan kadar u treningu, izuzev naravno ozlijeđenih igrača. Kud rezultatski trenutak nije bajan, zapravo daleko od toga, tud je posljednjih desetak dana trener Osijeka radio s prilično krnjim rosterom nakon što su mu devetorica igrača pozvana u reprezentativne selekcije.

Napokon će imati manje-više sve igrače opet na okupu, problem je što će to biti samo tri dana uoči utakmice protiv Slaven Belupa, a u kojoj će Bijelo-plavi tražiti prvu prvenstvenu pobjedu ove sezone i prekid niza od čak tri uzastopna ligaška poraza u Opus Areni.

Neobičan put

Prvi trening s novim suigračima tako će konačno odraditi i Arnel Jakupović, milijun eura vrijedno pojačanje nedavno pristiglo iz Maribora. Ne pamtimo kad je neki igrač Osijeka debitirao i prije nego što je odradio prvi trening s momčadi, iznimno rijedak je to slučaj u nogometnom svijetu uopće, a upravo se to dogodilo austrijskom napadaču.

Suigrače je upoznao niti 24 sata prije nego što je Osijek odigrao utakmicu protiv Hajduka na Poljudu jer još u četvrtak navečer je posljednji puta nosio dres Maribora i pokušao pomoći slovenskom klubu da se domogne skupina Konferencijske lige. U petak je u Beču sjeo na zrakoplov za Split i priključio se suigračima u hotelu u kojem su se oni nešto ranije prijavili. Silom prilika već sutradan je u ranoj fazi utakmice nakon teže ozljede Ademija u 19. minuti, a koji je također silom prilika ulogu epizodiste koja mu je namijenjena po dolasku zamijenio onom startera nenadanim odlaskom Miereza, ušao u igru.

image

Arnel Jakupović u dresu Maribora

MAGNUS LEJHALL Tt News Agency Via Afp

Odmah nakon utakmice u Splitu već je Jakupović bio na letu za Beč nakon što se prvi puta našao u kadru reprezentacije. Čitavo ljeto trajale su špekulacije oko njegove reprezentativne karijere, u BiH su se nadali kako bi igrač, koji je u mlađim selekcijama skupio pedesetak utakmica za Austriju mogao završiti u njihovom dresu, no sva je nagađanja prekinuo je Ralf Rangnick, uvrstivši 188 centimetara visokog napadača na popis za utakmice Lige nacija protiv Slovenije i Norveške. I to baš onoga dana kada je Jakupović u Osijeku prolazio liječničke preglede.

‘Igrač s dobrim instinktom‘

- Opsežno smo se informirali o njemu, razgovarali s njegovim trenerom i analizirali njegove utakmice. Ima odličnu lijevu nogu i odličnu tehniku ​​šuta. Plus, u najboljim je godinama. Arnautović će biti sretan da u napadu dobije sunarodnjaka gotovo jednake kvalitete - secirao je austrijski izbornik Jakupovićeve kvalitete nakon što mu je poslao poziv.

Međutim, napadač Osijeka niti u remiju protiv Slovenije (1:1), a potom niti u porazu od Norveške (1:2), nije dobio niti minute. Iduću priliku za reprezentativni debi imat će već za mjesec dana, a sada sve ovisi o njemu, odnosno hoće li u Osijeku nastaviti gdje je stao u Mariboru (sedam golova u 13 nastupa ove sezone, odnosno 19 pogodaka prošle sezone) zbog čega je i privukao pozornost Ralfa Rangnicka. Jakupović će stići odraditi dva treninga prije premijere pred tribinama Opus Arene u kojoj će imati izazovan zadatak - nadomjestiti golove koje je prethodnih sezona donosio Ramon Mierez.

image

Federico Coppitelli

VLADO KOS Cropix

- Jakupović je igrač koji je prošle sezone zabio 17 zgoditaka, a da od toga niti jedan nije bio s bijele točke. Nastavio je u istom ritmu i ove natjecateljske godine, igrač je s jako dobrim instinktom za postići pogodak, ali drugačijih karakteristika od Miereza. Tehnički je potkovaniji i po našem mišljenju on je napadač koji nam može jako puno pomoći - ne krije velika očekivanja ni sportski direktor Jose Boto.

Inače, uz Jakupovića premijeru pred osječkim navijačima u nedjelju protiv Slavena Belupa imat će i Tiago Dantas, koji je na Poljudu bio starter tek nakon što je odradio trening-dva s Bijelo-plavima, kao i iskusni Jorge Hernani, u čijem se potezu vidi klasa i kojem je jako dobro došla prvenstvena stanka da podigne razinu tjelesne spreme nakon što je prethodnih mjesec-dva bio bez kluba. Iz tog kvarteta igrača, koji je u Opus Arenu stigao u posljednjim danima prijelaznog roka, upitan je, pak, Alessandro Tuia, koji je preventivno preskočio nekoliko treninga zbog lakše ozljede.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. rujan 2024 06:56