Ferro neće u Osijek, a kako stvari stoje, ni u Hajduk

 PEDRO FIUZA Nurphoto Via Afp
TRAŽENI IGRAČ

Hajduk duže vrijeme u kontaktu s Portugalcem, još i prije no što su se u priču uključili Bjelica i Osijek

Stoper ima ponude iz Nizozemske i Italije, može li Hajduk biti ozbiljan konkurent u toj priči?
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. siječanj 2022. 17:15

Druga je pripremna utakmica Bijelih sutra ponovno na Poljudu, a protivnik je Velež. U ranom terminu od 13 sati hajdukovce će testirati BH premijerligaš koji je u sezonu ušao sa sličnim ambicijama proboja do Europu kroz kvalifikacije Konferencijske lige, ali zapeli su Mostarci u 3. pretkolu. Otišli su korak dalje od Hajduka, ali su zato u prvenstvu puno lošiji negoli su bili prošle godine.

Široki, prvi protivnik Bijelih iz prošlonedjeljne premijere na pripremama, jesen je okončao kao petoplasirani, dok je Velež na osmom mjestu. Reklo bi se, pravi suparnik po mjeri za Hajduk koji je očito birao lakše protivnike u pripremnom razdoblju. Ili je bliže istini činjenica da i nisu Bijeli imali previše izbora u tom segmentu s obzirom da su prisilno ostali na Poljudu umjesto planiranog odlaska u Portugal.

Za sutrašnji dvoboj Valdas Dambrauskas ima na raspolaganju sve igrače osim ozlijeđenih Sahitija i Eduoka. Vraća se i Marin Ljubičić u konkurenciju, a prema najavi strateg Bijelih ovog će puta okrenuti minutažu, ekipa koja je protiv Širokog igrala u drugom dijelu trebala bi protiv Veleža započeti utakmicu. To znači da će od prve minute zaigrati Livaja i Biuk, a vjerojatno će im se u špici pridružiti i Ljubičić na desnom krilu.

Velež je novi ispit i za Lukasa Grgića koji je sa Širokim odigrao premijernih 30 minuta za Hajduk, a sada se očekuje njegov prvi start u paru s Fossatijem, te vjerojatno Krovinovićem od prve minute. Dvije su pripremne ostale do kraja, nema se više što eksperimentirati, logika govori da će tjedan dana uoči početka drugog dijela sezone Dambrauskas više uigravati momčad koja će krenuti u nastavak sezone. Posljednja pripremna utakmica igra se s Varaždinom u utorak (25. siječnja) također na Poljudu, a proljetni dio sezone Bijeli otvaraju sljedeće subote na Šubićevcu.

Iz Hajduka, po običaju, nisu htjeli komentirati vijest o dovođenju Ferra, kao što generalno ne komentiraju dolaske i odlaske. No, ono što smo uspjeli saznati je da su Splićani već duže vrijeme u kontaktu s 24-godišnjim Portugalcem. I to koliko znamo, iz pouzdanih izvora, još prije spominjanja Osijeka i Nenada Bjelice koji očito imaju drugačiji način rada. Ferro ima ozbiljne ponude iz Nizozemske i Italije, koliko će Hajduk biti ozbiljan konkurent u cijeloj priči još ćemo vidjeti. Ono što je sigurno, znamo da stasiti Portugalac neće u Gradski vrt…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 07:41